У дома Инсталиране / настройка Вградени уреди Как да инсталирате плот в плота със собствените си ръце

Как да инсталирате плот в плота със собствените си ръце

Ако искате да направите ремонт в кухнята си, тогава можете самостоятелно да замените печката с котлон. Днес модерно и функционално решение за всяка кухня е да инсталирате плота в работния плот със собствените си ръце. В допълнение можете да направите комбинация, която ще се състои от фурна и котлон, така че изобщо да не загубите нищо. В тази статия ще ви разкажем подробно как самостоятелно да инсталирате плота в работния плот, без помощта на специалисти.

Как да изрежете дупка за плота

Как да инсталирате плота в работен плот
Ако някога ви се е налагало да правите ремонт в дачата си или в апартамент, или сте се занимавали с строителство, тогава правилното инсталиране на плота в плота ще бъде прост въпрос за вас. Достатъчно е точно да се измери неговата дебелина и размери по време на монтажа. Е, да започнем.

За да можете сами да инсталирате плота, трябва да знаете как да изрежете дупка в работния плот. Всички необходими размери са отбелязани в инструкциите на диаграмата, не измисляйте нищо ново. Така ще ускорите процеса и значително ще намалите възможните грешки в измерването. Измерванията могат да бъдат направени независимо, за това е необходимо да поставите плота отдолу нагоре, след това да разберете дължината и ширината на повърхността от страните вътре.

Моля, обърнете внимание, че инструкциите изписват минимално допустимите отстъпи от ръба на плота. Можете да направите размера на отстъпите малко по-голям, тъй като тесните ръбове могат да се счупят след известно време. Необходимо е да се направят маркировки на повърхността на масата в съответствие с размерите и дебелината на плота. Тук ще го вградите. За да запазите линиите видими и по-забележими на тъмна повърхност, можете да залепите ленти от хартиена лента и да прехвърлите всеки ред към тях.

След това трябва да пробиете дупка, от която започва рязането. Изрезите се правят с електрическа мозайката. За да направите краищата на изрязаното равномерно и да не се рушат по краищата, препоръчително е да използвате ръчен рутер, а ъглите да закръгляте с радиус за рязане, като е необходимо да се смила всеки разрез. Получените дървени стърготини могат да бъдат събрани с прахосмукачка.

Когато приключите с дупката, вземете плота си и се уверете, че сте го изрязали правилно. Ако внимателно изрежете дупката, повърхността лесно ще се побере в получения изрез.
Как да изрежете дупка за плота

Вижте също - Свържете плота към захранването сами

Запечатваме и запечатваме

Преди монтажа е необходимо да обработите секциите на плота със силиконов уплътнител или нитро лак.Така че ще защитите повърхността на плота от вода, замърсявания от замърсявания, отоци и ще удължите живота му. Можете също така да използвате уплътнител за монтаж, тъй като той самозалепва и изпълнява същата роля.

Самозалепващото се уплътнение се поставя отгоре, краищата на повърхността трябва да лежат върху него. Можете също така да използвате алуминиева лента за уплътняване, която, между другото, предпазва от температурни колебания. Ако уплътнението е с високо качество, тогава дупката в плота ще ви служи по-дълго, няма да е необходимо да се поправя или подменя.

Също така инсталацията се различава в зависимост от вида на панела - те са газови и електрически, плюс отделни характеристики на закрепване. Можете да закрепите закрепващите части с винтове.

Инсталиране и свързване на електрически котлони

Днешните електрически табла са много функционални, при правилна повърхностна инсталация рядко се провалят, следователно не се нуждаят от ремонтни работи за дълъг период. Когато ремонтът все пак е необходим, панелът бързо се отделя и се позовава на капитана самостоятелно или ремонтът може да се извърши независимо, благодарение на което спестявате парите си при повикване на специалист.

Преди да инсталирате плота, поставете го върху работния плот, обърнете го и свържете проводниците според схемата. Можете да намерите диаграмата на гърба на панела, това се прави за ваше удобство. Необходимо е да се вземе предвид не само неговия размер, но и неговата дебелина. Когато инсталирате и свържете себе си, след това внимавайте. Ако свържете проводниците неправилно, тогава няма да регулирате горелките и тяхната стойност на отопление.

Инсталиране и свързване на електрически котлони

В случай, че има специален панелен проводник за свързване на електрическия панел на плота, тогава не се нуждаете нито от контакт, нито от щепсел. Достатъчно е да свържете панела към жицата. Индукционният плот е свързан по същия начин.

Вижте също - Направете сами ремонт на котлони: основни неизправности

Инсталиране и свързване на газови котлони

Когато инсталирате газов котлон със собствените си ръце, трябва да видите вида на закрепването. Не забравяйте за дебелината и размерите на плота. След това той трябва да бъде инсталиран, подравнен по ръба на плота и след това закрепен. По правило комплектът включва скоби за закрепване, те са разположени в долната част. Електрическият проводник е включен в контакт.

Инсталиране и свързване на газови котлони

За да свържете газов котлон със собствените си ръце, трябва внимателно да изучите правилата за безопасност. Газът се изключва, след което плота е свързана с гъвкав маркуч към газовата тръба. В гайката трябва да се постави уплътнение на паронит. След това включвате газта и горелките, проверявайте връзките на маркуча, за да няма течове. За да направите това, трябва да насапите всички стави, ако пяната няма мехурчета, няма течове, инсталацията се извършва правилно. В допълнение, газовите анализатори се използват за тестване.

Ако правите всичко правилно, тогава не трябва да има проблеми с инсталирането на плота. Основното е, че отделяте време и вършите работата ефективно, като отчитате всички нюанси на инсталацията.

11360 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите