У дома Инсталиране / настройка Вградени уреди Направи си сам съвети за инсталиране на фризер

Направи си сам съвети за инсталиране на фризер

Фризерите трябва да се инсталират само ако нямате достатъчно обем на фризера за съхранение на храна, при температури на замръзване в хладилника. В момента на пазара се представя широка гама от фризери за бита, те са от два вида, обикновени, свободно стоящи и вградени под плота. В тази статия ще ви помогнем да разберете въпроса как правилно да инсталирате и свържете фризер със собствените си ръце, без да се обаждате на специалист.

Изисквания за инсталиране

Изисквания за инсталиране на фризер

  1. На първо място, е необходимо внимателно да се запознаете с изискванията за инсталиране на фризер и да го свържете към електрическата мрежа на апартамента. За да успее всичко, трябва да следвате няколко прости съвета.
  2. Независимо къде инсталирате устройството, независимо дали е стена или кухненска маса, трябва да спазвате едно важно изискване, а именно наличието на необходимата въздушна междина за устройството. Тя трябва да е минимум 5 сантиметра и да бъде осигурена от всички страни на домакинския уред. Долната празнина трябва да бъде около 8 сантиметра, така че фризерът да може да се охлади нормално.
  3. Категорично е забранено монтирането на вградения фризер под газова или електрическа печка. Ако все пак искате да позиционирате фризера точно на такова място, трябва да го инсталирате от противоположната страна на печката.
  4. За разлика от хладилника, фризерът може да бъде инсталиран в студено помещение. Въпреки това, преди да инсталирате фризера в неотоплявани помещения, като таванско помещение или балкон, е необходимо да се запознаете с техническата документация, в която се посочва допустимата работна температура на устройството, така наречения климатичен клас.
  5. Преди да инсталирате фризера, трябва да се уверите, че окабеляването може да издържи натоварването върху него с включеното устройство. Най-често в старите къщи и апартаменти окабеляването е доста старо и рядко някой се сеща да го промени. За да не се повреди устройството, е необходимо да се използва мощно окабеляване със заземителна верига. В някои случаи може да се наложи подмяна на окабеляването.
  6. Ако вашето устройство няма функцията за автоматично затваряне на вратата, можете да прибегнете до малък трик. Развийте двата задни крака, поради леко изкривяване на кутията, вратата няма да се отвори, ако не сте я затворили напълно.
  7. В случай, че кабелът на устройството не достига до контакта, е забранено използването на такова устройство като предпазител от пренапрежение, обикновено наричан носещ.Необходимо е да преместите контакта със собствените си ръце, за да свържете фризера директно към мрежата.

В тази статия ви разказахме как да инсталирате и свържете фризер със собствените си ръце, изяснихме някои точки, които могат да улеснят живота ви при използването на фризера.

Вижте също - Най-добрите фризери за дома според отзивите на клиентите

8018 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите