У дома Как да изберем Компютри ТОП 15 монитори 27 инча според отзивите на клиентите

ТОП 15 монитори 27 инча според отзивите на клиентите

Избирайки монитор за работа, прекарах повече от един час в проучване на прегледи, експертни доклади и отзиви на клиенти. Това ми помогна да направя ТОП-15 на най-добрите модели за 2020 година. Оценката включва мостри с различни характеристики, възможности и цени. Когато избирате, трябва да разберете за каква задача е предназначена: тя ще бъде графика, работа с документи, игри или гледане на видео.

Рейтинг на най-добрите монитори с Aliexpress

ТОП 5 най-добри Full HD монитори 27 инча

BenQ EW2775ZH

BenQ EW2775ZH

Монитор с тънка рамка, стабилна права стойка. Екран с матово покритие. Намалява напрежението на очите с технологията Low Blue Light и Flicker-Free. AMVA + сензорът осигурява широки ъгли на видимост (178 °). Има висока яркост (300 cd / m22), контрастно съотношение (3000: 1). Кратко време за реакция (4 ms), следователно подходящо за геймърите. Снабден с по-модерна WLED подсветка опция за минимизиране на отблясъците в ъглите. Скоростта на опресняване на кадъра е 60 Hz. Цветовата гама е ограничена до 16,7 милиона цвята. За връзка с устройства има 2 HDMI конектора, VGA, изход за слушалки. Две вградени високоговорители с мощност 2 вата, както се очаква, не осигуряват висококачествен звук. Има външно захранване. Не е най-енергийната ефективност, консумираща 42 вата (в режим на готовност - 0,5 вата).

Ползи:

 1. Дизайн.
 2. Здрава стойка.
 3. Compact.
 4. Приятен контраст, добро цветопредаване.
 5. Добри ъгли на видимост.
 6. Бърз отговор.
 7. Страхотна картина.

Недостатъци:

 1. Пикселите се виждат отблизо.
 2. Няма DVI вход.
 3. Външно захранване.
 4. Слаби високоговорители и звук.

Цена BenQ EW2775ZH -, Монитор с добро цветово възпроизвеждане, сравнително ясно контрастно изображение. Идеален за работа с документи, игри, гледане на видеоклипове, за много часове ежедневна употреба. 89% от купувачите са доволни от покупката.

Samsung C27F390FHI

Samsung C27F390FHI

Той разполага с извит екран под ъгъл 1800R, кръгла стойка със скосени ръбове и възможност за наклоняване на кутията под лек ъгъл. В допълнение към горните технологии за намаляване на напрежението на очите, той е оборудван и с AMD FreeSync, който изглажда разкъсването на изображението, като прави картината по-гладка. Благодарение на VA матрицата, тя се отличава с широки ъгли на видимост и прецизно цветово възпроизвеждане. По отношение на яркостта тя е по-ниска от BenQ EW2775ZH - 250 cd / m2. Има един по-малко HDMI конектор. Няма говорители. По-енергийно ефективен модел - консумира само 25 W (в режим на готовност - 0,3 W). На задната стена има място за монтаж на стена (VESA), което не е в предишния модел.

Ползи:

 1. Красив извит дизайн на екрана.
 2. Стабилна стойка.
 3. Стенно монтиране.
 4. Добра яркост и цвят.
 5. Без трептене.
 6. Равномерно осветление.
 7. Ъгли на видимост.
 8. Отлично качество на изображението

Недостатъци:

 1. Бутонът за захранване на задния панел, което не е много удобно.
 2. Не се регулира по височина.
 3. Два конектора за връзка.
 4. Липсата на HDMI кабел.

Samsung C27F390FHI струва ... Извитият екран придава елегантност на дизайна и елиминира проблема с намаляването на яркостта на цветовете в ъглите. Моделът се характеризира с висококачествено изображение, добро възпроизвеждане на цветовете и яркост. Превъзхожда BenQ EW2775ZH чрез плавна смяна на рамката, възможност за регулиране на ъгъла на монитора. 89% от потребителите го препоръчват за покупка.

LG 27MK600M

LG 27MK600M

Монитор с тънка рамка и полукръгъл извит крак. Гланцов екран с антиотражателно покритие. Променлив ъгъл на наклон. IPS матрицата осигурява ярка, сочна картина, широки ъгли на видимост, но за сметка на черната дълбочина и контраста. Тя е по-ниска, отколкото в Samsung C27F390FHI - 1000: 1. Но малко по-дълго време за реакция на пиксела - 5 ms, въпреки че тази цифра е достатъчна за игри. Подсветката е по-малко ефективна - LED. Броят на конекторите е стандартен. Стенно монтиране. Подобно на Samsung C27F390FHI, той принадлежи към енергоспестяващи модели.

Ползи:

 1. Красива гледка.
 2. Достойно качествени материали.
 3. Полуматов екран.
 4. Удобно управление.
 5. Много режими и настройки.
 6. Матрицата осигурява шикозни цветове.
 7. Всички технически характеристики са в най-добрия случай.

Недостатъци:

 1. Няма конектор DisplayPort.
 2. На черно в ъглите се виждат акценти.
 3. Не съвсем стабилна стойка, не регулируема височина.

LG 27MK600M разходи ... Това е отличен, евтин монитор, който има голям запас на яркост, безупречен цветен спектър, добри работни технологии, които осигуряват качествена работа и предпазват очите ви от умора. Добра проба за ежедневна употреба. Samsung C27F390FHI е малко по-нисък поради страничната светлина, което е свързано с характеристиките на матрицата и подсветката. 81% от купувачите го препоръчват за покупка.

AOC C27G1

AOC C27G1

Модел с ъглова стойка на високо рамо с регулируема височина и ъгъл на монитора. Подобно на Samsung C27F390FHI, той има матов извит екран (1800R). По характеристики той е подобен на LG 27MK600M, различава се само по вида на матрицата - VA, което предполага високо контрастно съотношение - 3000: 1. Друг вид подсветка - има по-модерен WLED. Бързият отговор на пикселите (4 ms), честотата на кадрите от 144 Hz правят картината по-гладка, по-ясна. В допълнение към 2 HDMI конектора има VGA и DisplayPort, изход за слушалки. Захранването е вградено.

Ползи:

 1. Красив дизайн.
 2. Извит екран.
 3. Вградено захранване.
 4. Стабилен крак с регулиране на височината.
 5. Разнообразие от портове за връзка.
 6. Ненатрапчив индикатор за работа.
 7. Гладкост на промените в рамката.
 8. Отлична яркост, контраст.
 9. Матрица за бърз отговор

Недостатъци:

 1. Краката на стойката са големи.
 2. Има акценти.
 3. От презареждане.

AOC C27G1 струва ... Идеален за геймъри, макар и добър за работа със снимки и видео. Моделът не е пощаден от акцентите в ъглите. Мониторът е добре сглобен, оборудван със стабилна регулируема стойка, има добро цветопредаване и създава висококачествено изображение. Това е мнението сред 81% от купувачите.

ASUS VG279Q

ASUS VG279Q

IPS монитор с тънка рамка с лъскаво антиотражателно покритие. Стойката е правоъгълна, но регулируема като AOC C27G1. Снабден е с технологията Shadow Boost, която озарява картината в особено тъмни сцени. Той има висока пикова яркост (400 cd / m22) и посредствен контраст - 1000: 1. Той има само един HDMI конектор, има DisplayPort, изход за слушалки и вместо VGA се предлага DVI-D. Снабден с 2W високоговорители. Външното местоположение на блока. Консумира повече мощност - 40 вата (в режим на заспиване - 0,5 вата). Още по-краткото време за реакция (3 ms) прави монитора популярен сред геймърите. Това се потвърждава от редица допълнителни режими, включително таймер, мерник, FPS дисплей.

Ползи:

 1. Удобна персонализираща стойка.
 2. Ниво на оборудване.
 3. Висока яркост.
 4. IPS матрица.
 5. Скорост на реакция
 6. Ясно меню.

Недостатъци:

 1. Акценти в долните ъгли на тъмен фон (според индивидуални отзиви).
 2. Излиза от режим на заспиване за 8 секунди.
 3. Лошо качество на звука.
 4. Висока цена.

Скъп монитор ASUS VG279Q за оптимален за игри, тъй като има допълнителни функции за тази цел.Възпроизвеждането на цветовете и качеството на изображението заслужават най-добрите оценки, както и други показатели, включително гладкост на промените в рамката и способност за стойка. Това е мнението на 83% от потребителите, изпратили отзиви.

ТОП 5 най-добри 2K монитора 27 инча

ViewsonicVA2719-2K-smhd

ViewsonicVA2719-2K-smhd

Този 9,9 мм тънък безкраен монитор с лъскав антиотражателен екран е монтиран на кръгла, стабилна стойка, покрита със стъкло. Тя позволява на монитора да се накланя напред и назад до 27 °. Снабден с Flicker-Free за намаляване на трептенето и Low Blue за намаляване на вредното синьо лъчение за очите. IPS матрицата осигурява ярки цветове и широки ъгли на видимост (178 °). Яркост - 300 cd / m22, контраст - 1000: 1. Осигурява голяма цветова гама (99%). Времето за реакция е типично за геймърските монитори - 5 ms. В долната част на задния панел има входове: 2 HDMI, DisplayPort, изход за слушалки, вдясно - 5 контролни бутона. Снабден е с вградени високоговорители с обща звукова мощност 6 W. Възможен е монтаж на стена, което е удобно благодарение на вграденото захранване.

Ползи:

 1. Качествени материали и изработка.
 2. Страхотна стойка.
 3. Стенен монтаж.
 4. Вградени високоговорители.
 5. Диагоналът за 2K резолюция е оптимален.
 6. Анти-отразяващо покритие.
 7. Великолепни цветове.
 8. Добра яркост.
 9. Без трептене на подсветката

Недостатъци:

 • Не се регулира по височина.
 • Голямата стойка заема много място.
 • В ъглите има акценти.

Viewsonic VA2719-2K-smhd за Е универсален монитор за офиса или дома. Оптималната област на приложение е графиката, но е подходяща за гледане на филми, работа с документи, игра на игри. Има добра разделителна способност, остри изображения, широки ъгли на видимост, прилично цветово възпроизвеждане. Всички технически параметри са обмислени за лесна употреба. 84% от потребителите са доволни от работата на монитора.

Philips 276E8FJAB

Philips 276E8FJAB

Мониторът изглежда елегантен и скъп. Екран с матово покритие, тясна, полукръгла стойка с регулируем ъгъл на наклона. В допълнение към описаните технологии, той е оборудван с AMD FreeSync, SmartContrast и SmartImage. Последните настройват настройките на дисплея според съдържанието, което се излъчва. Пиковата яркост на монитора е малко по-висока - 350 cd / m22... Цветовото предаване (sRGB) с широка (132%) гама от цветово пространство отваря възможности за универсален монитор за сериозна работа с графика. По-бързо време за реакция - 4ms, което геймърите ще оценят. Вместо един от HDMI портовете, той е оборудван с VGA. Но няма контролни бутони, всички операции се извършват с джойстик. Не може да бъде монтиран на стена, а е снабден с външно захранване. По отношение на консумацията на енергия, това е по-икономичен модел - 23 W.

Ползи:

 1. Изискан дизайн.
 2. Стилна метална стойка.
 3. Висока максимална яркост.
 4. Сочни правилни цветове.
 5. Удобно меню с управление на джойстика.

Недостатъци:

 1. Малък ъгъл на наклона.
 2. Аналогов VGA вместо HDMI.

Philips 276E8FJAB за се различава от Viewsonic VA2719-2K-smhd в умелия дизайн на стойката, което освобождава допълнително място на масата. Подходящ за работа в дома и професионален графичен дизайнер. Качеството на звука не е лошо, но за гледане на филми или слушане на музика е полезно да свържете допълнителна акустика. 88% от купувачите препоръчват монитор за покупка.

Samsung C27JG50QQI

Samsung C27JG50QQI

Извит екран (1800R) монитор с ъгъл, регулиране на наклона на монитора. Повечето спецификации са подобни на Philips 276E8FJAB. Основните разлики са режимът Magic Upscale, който увеличава яснотата на изображението, вида на матрицата (VA) и съответния висок контраст (3000: 1). Това е монитор с висока скорост на опресняване (144Hz) за гладки изображения. Три конектора (2 HDMI и DisplayPort) и изход за слушалки са разположени отзад. Има монтаж VESA за монтаж на стена.

Ползи:

 1. Извит екран.
 2. Ясна, гладка, сочна и богата картина.
 3. Цветното предаване е добро.
 4. Удобно меню. Лесно управление на настройките.

Недостатъци:

 1. Стойката е достатъчно обемна, не се регулира по височина.
 2. На черен фон има леки акценти.
 3. Без вградени високоговорители.

Цена на Samsung C27JG50QQI -... Гледането на видео, възпроизвеждането на него предизвиква само положителни емоции с плавни промени в рамката, сочна картина, получена благодарение на оборудването със специални технологии.Моделът надминава Philips 276E8FJAB по яснота и детайлност на изображението. 84% от собствениците са напълно доволни от избора си.

BenQ PD2700Q

BenQ PD2700Q

Мониторът е различен по дизайн - по-широка правоъгълна стойка с регулиране на височината и въртене до ъгъл от 90 °. AH-IPS матрицата осигурява цветна дълбочина от 10 бита и малко по-ниско цветопредаване (100%). Има три порта за връзка (DisplayPort, mini-DisplayPort и HDMI). Освен изхода за слушалки, има два USB 2.0 порта. Снабден е с две 2W високоговорители. Има стенен монтаж.

Ползи:

 1. Рамката е тънка.
 2. Стойката е стабилна.
 3. Екранът може да бъде спуснат почти до повърхността на масата.
 4. Добро цветопредаване.
 5. Достатъчен брой конектори за връзка.
 6. Очите не се уморяват по време на дълга работа.

Недостатъци:

 1. Отговор.
 2. Бутони за управление и менюта.
 3. Не много удобно местоположение на USB портове.
 4. Звукът е слаб.

BenQ PD2700Q цена -... Това е добра извадка за работа с документи, графични програми, гледане на видеоклипове, но за геймърите може да не е много подходяща поради дългото време на реакция (12ms). Монитор с удобна регулируема стойка, отлична матрица за превъзходно качество на изображението, вътрешно захранване за лесно окачване на работния плот и стените и достатъчно портове. Като се имат предвид тези предимства, 96% от потребителите го препоръчват за покупка.

Acer Nitro VG270UPbmiipx

Acer Nitro VG270UPbmiipx

Игрален монитор с по-малко гъвкава стойка. Тя е тясна, ъглова и ви позволява да накланяте екрана под ъгъл от 5 до 20 °. Технологията за синхронизиране на рамката (AMD FreeSync) осигурява по-гладка картина. Геймърите ще оценят високата честота на опресняване (144 Hz). Превъзхожда BenQ PD2700Q с ниско време на реакция 5ms. Въпреки че губи в дълбочина на цвета (8 бита) и цветопредаване (99%). По-малко конектори, но комплектът им е стандартен: DisplayPort, 2 HDMI, изход за слушалки.

Ползи:

 1. Красив дизайн.
 2. Качество на матрицата.
 3. Ъгли на видимост.
 4. Маржа на яркостта.
 5. Картината е сочна и бистра.
 6. Отлична честота на кадрите.
 7. Меню за удобни настройки.

Недостатъци:

 1. Стойка с минимална настройка.
 2. Качество на сглобяване (свързване на рамката към екрана).
 3. Неравномерно осветление, акценти.
 4. Sound.

Acer Nitro VG270UPbmiipx за разполага с достатъчно оборудване, за да осигури ярка, гладка и богата картина с отлични детайли. Мониторът е подходящ за игри. Съмнителното качество на пластмасата не съответства съвсем на модела от скъпия сегмент. Но 89% от потребителите са доволни от работата на монитора.

ТОП 5 най-добри 4K монитора 27 инча

Philips 276E8VJSB

Philips 276E8VJSB

Красив монитор с тънки рамки и полукръгла стойка. Технологиите за намаляване на трептене и намаляване на синята светлина са достъпни за всички монитори в този раздел за оценяване. Те улесняват дългосрочната работа, намалявайки напрежението на очите. Благодарение на функцията PBP (снимка на снимката), моделът може да бъде свързан едновременно към два източника на сигнал. IPS матрицата осигурява оптимален ъгъл на видимост от 178 °. Яркост на върховия монитор - 350 cd / m22, съотношение на контраста - 1000: 1, отлична sRGB цветова гама - 109%. Ниският пикселен отговор (5 ms) прави монитора подходящ за игри. За връзка е оборудван с DisplayPort, 2 HDMI, изход за слушалки. Има външно захранване. Енергийно ефективна опция с консумация само 20W

Ползи:

 1. Стилен дизайн.
 2. Отлично 4K качество на изображението.
 3. Цветопредаване.
 4. Много режими за персонализиране
 5. Очите не се уморяват.
 6. Цена.

Недостатъци:

 1. Кракът не се регулира по височина.
 2. Без стенен монтаж.
 3. Малки акценти.

Philips 276E8VJSB само за действа като бюджетен модел, поддържащ 4K. Производителят е предвидил наличието на технологии за осигуряване на висококачествена картина, но запазена на нерегулирана стойка и подсветка. Поради използването на стандартния светодиод има леки отблясъци, особено при условия на слаба осветеност. Оптимално за тези, които се занимават с графика, но опцията за офиса или дома не е изключена. 91% от потребителите го препоръчват за покупка.

AOC U2777PQU

AOC U2777PQU

Той разполага с по-усъвършенствана правоъгълна стойка с огледална повърхност. Височината и наклона могат да се регулират до 90 °. Цветовото предаване е малко по-ниско (100%), но реакцията е по-бърза (4ms), което геймърите ще оценят.По-усъвършенстваната WLED подсветка свежда до минимум вероятността от промени в яркостта и отблясъци в ъглите. Има повече конектори. В допълнение към стандартния комплект има DVI-D (HDCP), VGA (D-Sub), 4 USB порта (но само един HDMI). Бутоните за управление са разположени на тесния преден панел. Два вградени високоговорителя от 3 W, вътрешно местоположение на захранването (вградено). Възможен монтаж на стена.

Ползи:

 1. Външен вид.
 2. Качествено изграждане.
 3. Регулирайте позицията на екрана.
 4. Равномерно осветление.
 5. Добро цветопредаване.
 6. Вградени високоговорители.
 7. Много пристанища.
 8. Вградено захранване за лесен монтаж на стена.

Недостатъци:

 1. Посредствен звук.
 2. Неудобно местоположение на USB портове.
 3. Без автоматично регулиране на яркостта

AOC U2777PQU цената е , Мониторът с отлично цветово възпроизвеждане и контраст създава реалистична картина с добри детайли. Превъзхожда Philips 276E8VJSB в регулиране на наклона и височината и без отблясъци. 89% от купувачите го препоръчват за покупка.

LG 27UL650

LG 27UL650

Мониторът е подобен на външен вид и форма на стойката на Philips 276E8VJSB, но можете да регулирате наклона и височината, както в AOC U2777PQU. Тя се различава от тях по необичаен цвят. Рамката е черна, гърбът - бял, а кракът - сребърен. Моделът е оборудван с AMD FreeSync, който осигурява плавно изображение без пропуски. Възпроизвеждането на цветовете не е лошо (99%), както и реакцията (5 ms). Наборът от конектори е стандартен (както при Philips 276E8VJSB). Не предвижда монтаж на стена, а захранването е външно.

Ползи:

 1. Регулируема стойка.
 2. Много качествена матрица.
 3. Отлични зрителни ъгли.
 4. Цветово предаване.
 5. Удобен джойстик за управление на настройките.
 6. Гъвкави настройки.

Недостатъци:

 1. Някои не харесват цвета и дизайна (въпреки че задният панел обикновено не се вижда).
 2. Неравномерността на подсветката, невъзможността да се намали яркостта му.

LG 27UL650 разходи , Мониторът с висококачествена матрица възпроизвежда ярко и ярко изображение с плавна промяна на рамката. По-подходящ за игри от AOC U2777PQU поради AMD FreeSync технологията. Но моделът има проблеми с подсветката, както в повечето бюджетни проби. 87% от купувачите оценяват положително работата на монитора.

BenQ PD2700U

BenQ PD2700U

Основната разлика от конкурентите в класацията е възможността за настройка на екрана по ъгъл на наклона, височина, завъртане и напълно преобръщане на екрана в друга равнина. Модел с функция DualView Mode, който разделя екрана на две снимки в различни цветови пространства. Тази опция ще се хареса особено на фотографи, дизайнери. Има по-висок контраст (1300: 1), добро цветопредаване (100%) и нисък пикселен отговор (5 ms). Има достатъчно портове: HDMI, DisplayPort, Mini DisplayPort, 4-портов USB хъб, изход за слушалки. Управление - бутони, разположени в долната част на монитора. Два високоговорителя по 2 вата. Висока консумация на енергия - 80W. Мониторът може да бъде монтиран на стената.

Ползи:

 1. Дизайн.
 2. Нормално изграждане.
 3. Функционална стойка.
 4. Вградени високоговорители.
 5. Добра матрица с правилно цветово възпроизвеждане.
 6. Достатъчни режими.
 7. Приятно за окото.

Недостатъци:

 1. Един HDMI порт.
 2. Вграденото меню не е много удобно.

BenQ PD2700U разходи , Той разполага с един вид стойка, големи възможности за регулиране на положението на екрана, правилно цветопредаване поради добрите фабрични настройки и набор от функции за намаляване на напрежението на очите. 89% от потребителите са доволни от характеристиките и качеството на работата му.

Рейтинг на най-добрите монитори с Aliexpress

DELL UltraSharp U2718Q

DELL UltraSharp U2718Q

Основните характеристики на монитора са подобни на тези на BenQ PD2700U. Той разполага с HDR поддръжка, малко по-ниска цветова репродукция (99%), но по-добра скорост на опресняване (86 Hz), картината върху него е много по-гладка. Висока енергийна ефективност - консумира само 30 вата.

Ползи:

 1. Естетика, външен вид.
 2. Много корекции на позицията на екрана.
 3. Стенен монтаж.
 4. Страхотно качество на картината.
 5. Цветовете са ярки, сочни.
 6. Голям набор от настройки.

Недостатъци:

 1. Акценти от срещата.
 2. Един HDMI.
 3. Къси кабели.

DELL UltraSharp U2718Q стойки , Няма иновативна технология в сравнение с по-евтините монитори. Има добра ергономия, функционална стойка, отлична матрица, която осигурява гладка и сочна картина с добри детайли, широки ъгли на видимост. 78% от потребителите оценяват техните съоръжения като най-високо оценени.

3981 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите