У дома Как да изберем Малки домакински уреди Как да изберем правилния двоен котел за дома

Как да изберем правилния двоен котел за дома

Понастоящем двойният бойлер зае своето място в нашата кухня. Все по-често прибягваме до здравословен начин на живот със здравословна диета в основата си. Следователно, за да заменим пърженото и печеното, избираме готвене на здравословна храна за двойка.

Наистина с този метод на приготвяне продуктите запазват възможно най-много витамини и полезни свойства. Особено, ако в къщата има малки деца или хора с определена диета. Но въпреки конкретната нужда, може да се отбележи, че такава храна ще бъде полезна за всеки човек.

Ако отидете в супермаркета, за да купите това оборудване, ще ни бъде представен малък избор. Ето защо, ние ще се справим с техните видове по-подробно и как да изберем двоен бойлер за къщата?

Какви са двойните котли?

Всички двойни котли са различни. От метода на инсталиране до функциите, които изпълняват.

Според метода на инсталиране, устройствата се разграничават:

 • Embedded.
 • Самостоятелен.

Вграденият тип е много удобен с това, че спестява място, устройството има специално определен ъгъл. По правило те са вградени в кухненски комплект (плот), остават само видими контейнери за храна. В такива изпълнения бутоните се поставят върху страничния панел. Освен това изисква инсталиране на близък резервоар за вода. На външен вид тази техника донякъде прилича на електрическа печка.

Моделите от по-висок клас позволяват присъединяване към общ тръбопровод, което елиминира необходимостта всеки път да се пълни контейнер с вода.

Най-примитивните опции включват функции:

 1. Отопление.
 2. Размразяване.
 3. Готвене на пара.

По-скъпите модели могат да имат разширена функционалност и да имат 5-10 програми.

Свободно стоящ (самостоятелен) двоен котел. Тяхната инсталация е много проста. На всяко място в кухнята, където има достъп до изход, можете да инсталирате това устройство.

По принцип тя изпълнява правилно основната задача. Недостатъците му обаче са, че свободностоящият тип е по-вероятно случайно да се обърне в суматохата на готвенето. И също така в такъв двоен котел по-скромна функционалност.

Вижте също - Разлика на мултикукър от двоен котел

Чрез метод на контрол:

Механичен - оборудван с бутон (включване / изключване) и въртящ се лост, който контролира (определя) времето за готвене. Те имат автоматично изключване след приключване на готвенето. Справя се с основната задача и достъпно.

Електрически - оборудван с електрически дисплей, сензорно управление. Всъщност дисплеят показва зададените функции: температура, време за готвене, количество течност в резервоара.

Такова устройство в пълния смисъл ще задоволи вашите желания за автономен процес на готвене.Необходимо е да подготвите продукти и да изберете програма за готвене. Допълнителен контрол не е необходим, инсталацията ще работи в необходимия режим за правилно готвене без ваше участие. Вярно е, че такъв двоен котел за цената е малко по-скъп, но е напълно оправдан.

Подаване - най-лесният механизъм. Това е висок тиган с няколко прегради, върху които са разположени продукти. На дъното на тигана се налива вода. Тогава такъв двоен котел се поставя на печката (газ или електрически). От загряването на водата се отделя и задушава пара. Най-лесният и достъпен начин, но той изисква вашия контрол върху процеса на готвене за готовност. На цената на такъв двоен котел е най-евтиният.

Вижте също - Как да използвате двоен бойлер

Как работи и какво може да се готви?

Принципът на работа на двоен котел е много прост. В долното отделение се налива вода. Устройството е оборудвано с нагревателен елемент, който довежда водата до висока температура и това от своя страна се превръща в пара. Парата се разпределя отдолу нагоре, под нейно действие продуктите се приготвят.

Готвенето в двоен котел е истинско удоволствие. В крайна сметка с негова помощ е лесно да се готви повечето продукти:

 • Месо.
 • Рибата.
 • Зеленчуци.
 • Овесена каша.
 • Други продукти.

Сред предимствата:

 • По време на готвене не разбърквайте храната, за да не изгори.
 • Инсталирането на няколко контейнера ви позволява да готвите няколко ястия едновременно.
 • Загряването на храна или размразяване на храната също е силата на това устройство.
 • Някои модели имат функция със забавено стартиране.

Вижте също - Wok pan - какво е това и за какво е?

Критерии по избор

В допълнение към марката, дизайна и вида на това устройство, трябва да обърнете внимание на основните му технически характеристики, когато избирате.

 1. Силата на силата. Скоростта на готвене ще зависи от този показател. В техниката от този тип той варира от 600 до 200 вата.
 2. Броят на работните режими, програми. Основните функции са напълно достатъчни за готвене, размразяване или загряване. Броят им обаче може да бъде много по-голям - 5, 10 и дори до 20. Тук трябва да решите колко са важни за вас и дали изобщо ще се използват. В крайна сметка, колкото повече специални функции, толкова по-скъпо е оборудването.
 3. Броят на контейнерите. Това е важен момент при избора на двоен котел. По-специално, колко можете да готвите, ще зависи от него. Ориентировъчно за семейство до 3 души са достатъчни 2-3 контейнера. Ако семейството е голямо и вие активно приготвяте разнообразна храна за двойка, тогава трябва да изберете повече контейнери. Но имайте предвид, колкото по-голям е техният брой, толкова по-мощна трябва да бъде технологията. Имайте предвид, че почти всички комплекти имат контейнер за готвене на ориз, но можете да го използвате за различни ястия (супа, каша, пудинг).
 4. Броят на палетите и тяхната дълбочина. В двоен котел може да има един тиган отдолу. Или може би отделно инсталиран под всеки контейнер. Това има смисъл, наличието на отделна тава за всяка кошница не позволява миризмите да се смесват по време на приготвяне на различни ястия. Дълбочината на палета има значение. Препоръчителната му височина е 2–2,5 см. И ако тя е прекалено плоска, ще бъде необходимо да се източва натрупаният кондензат повече от веднъж по време на варене.

Вижте също - Как да изберем електрическа кана?

Допълнителни функции

Сложните и скъпи видове параходи могат да бъдат оборудвани с допълнителни функции. За да разберем за себе си значението им в процеса на работа, ще разгледаме подробно.

 • Автоматично изключване (автоматично изключване). Тази функция ще осигури процеса на готвене. Когато цялата вода се изпари, двойният котел просто ще се изключи. Така храната няма да изгори и нищо няма да се запали. При такива условия можете спокойно да оставите двойния котел без надзор.
 • Отложен старт. Тази функция ви позволява например да инсталирате програма сутрин, да поставите продукти и да забавите времето.Можете също така да настроите таймера така, че след завръщането си от работа, вече очаквате готвена храна.
 • Експресна пара Характеризира се с бързи образувания на пара, които ще осигурят бързо готвене.
 • Рецепти - интелигентно готвене офлайн. Осигурява приготвянето на независимо ястие по рецептата, вече заложена в устройството. Господарите трябва само да изложат необходимите съставки в необходимото количество и да изберат правилната рецепта.
 • Функцията "добавяне на вода в резервоара." Тази функция осигурява възможност за доливане на вода по време на готвене. Позволява ви да не прекъсвате процеса на готвене и след това да го включите отново.
 • „Поддържане на температурата“, ви позволява да поддържате вече готвената храна топла за дълго време - до 13 часа.

Вижте също - Как да изберем тостер за вашия дом, за да се възползвате максимално от него

Рейтинг на най-добрите производители

Изборът на двоен бойлер си струва да обърнете внимание на производителя. Надежден производител осигурява гаранционно обслужване чрез съществуваща мрежа от сервизни центрове. Много производители заедно с комплекти произвеждат допълнителни компоненти за двоен котел. По-специално купи, кошници, палети. Най-често срещаните марки, представящи добри опции за тази техника, ще ви помогнат да се ориентирате по въпроса как да изберете двоен бойлер за дома.

Tefal

Водеща по посока на кухненското оборудване. Той има най-добрите отзиви както от потребители, така и от експерти. Парите на тази компания се характеризират с просторни палети и кошници, с незалепващо покритие. Повечето модели са надарени с голяма функционалност. Производителят е готов да предложи опция от различна ценова категория. От евтини до премиум.

Вижте също - 5 най-добри параходи Tefal на годината

Philips

Тази компания е готова да предложи добър двоен котел в три секции, които се характеризират с висока мощност и ниска цена. В същото време двойният котел е направен с максимален комфорт за потребителите. Оборудван с различни дръжки (държачи), отделения за подправки, възможност за доливане на вода и други подобни.

Moulinex

Това е добър двоен котел, по-специално, на две кошници, които включително включват функцията за добавяне на вода.

Braun

Доказана марка, на разумна цена представлява висококачествено оборудване. Някои модели параходи имат тъмна купа, което е важно за продукти, способни да оцветяват резервоара.

Скарлет

Евтина марка обаче, достойна за качество. Той осигурява необходимата функционалност и притежава атрактивен дизайн.

Вижте също - 6 най-добри параходи до отзиви на клиентите

заключение

Както стана известно, двойният котел може да бъде много разнообразен според различни критерии. Всички те имат свои собствени характеристики, надарени с различни функции и имат своите предимства. Всъщност подробното описание на всички тези опции ще ви помогне да направите правилния избор за вашия дом. По-конкретно, сега вече ясно знаем какви сортове могат да бъдат, какви функции могат да съдържат и т. Н. Ето защо можете да отидете в супермаркета за парен котел със специфични изисквания към него.

Вижте също - 15 най-добри отзиви за двоен бойлер

3732 0


Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите