У дома Как да изберем Големи домакински уреди Избор на най-добрата пералня Indesit

Избор на най-добрата пералня Indesit

Пазарът на домакински уреди е препълнен с разнообразни предложения от различни производители. Как обаче да изберете надежден представител на продукта сред тях, по-специално коя пералня да изберете?

Днес ще говорим за перални машини от Indesit, марка, известна във всички страни по света, която се е утвърдила с добри оценки.

История на марката Indesit

Компания с италиански корени. Тя започва съществуването си през 1975 г., нейният конкурент е победен от създадената по-рано компания Aristide Merloni. По-късно част от тази компания (производство на перални машини) преминава във Vitorio (син на основателя).

Успехът на марката Indesit обаче расте и производството процъфтява. През 1989 г. Витория успява да изкупи марката Indesit. Оттогава двете известни марки Ariston и Indesit са собственост на Elettrodomestici, а централата им все още е във Fabriano.

Продуктите Indesit изпревариха техниката Ariston в рейтингите. Затова Vitorio прибягва до преименуване на компанията от Ariston в Indesit Company (2005)

Пускането и сглобяването на перални машини в момента се извършва в различни страни по света и списъкът им постоянно се разширява.

Компанията произвежда приблизително тринадесет милиона продуктови артикула годишно. Той заема третото място в Европа по обем на производство.

Вижте също - Избор на най-добрия материал за резервоар за пералня

Плюсовете и минусите на пералните машини Indesit

Всяка техника има свои специфични предимства, но недостатъците са задължителни. Понякога те са абсолютно незначителни на фона на преобладаващите знаци. За да се оцени обективно конкретна техника, струва си да се сравнят плюсовете и минусите. Нека ги разгледаме.

Ползи

Огромен избор на модели. Компанията ще задоволи нуждите на всеки потребител. В зависимост от параметрите на помещението и нуждите, можете да изберете подходяща машина:

 • С различни видове натоварване: вертикално или челно (осигурява преглед на процеса на измиване) товар.
 • По капацитет на барабана: може да побере от 3,5 кг до 9 кг пране.
 • По размери: стандартни и тесни по размер. Някои от моделите могат да се поберат под мивката.
 • Според обхвата на програмите можете да изберете пералня: с обичайния списък с програми или с разширена функционалност. Стандартните програми обикновено предоставят основни типове пране без допълнителни функции. Това ви позволява да изберете най-икономичния вариант за цената.
 1. Съвременните модели са оборудвани с най-новите технологии, които значително пестят енергия - Енергоспестяване и Еко време.
 2. Водният баланс е нова технология в машините Indesit, която ви позволява да контролирате и намалявате количеството на използваната вода.
 3. Оптимална цена. Пералните машини на тази марка имат средна ценова категория, но можете да вземете икономична опция, която е представена от модели с проста функционалност. Като цяло цената е напълно оправдана и съответства на качеството.
 4. Качеството на измиване на високо ниво.
 5. Рядко се чупи.
 6. На практика не издава прекомерен шум, при условие че е инсталиран правилно.

С висококачествен монтаж и аксесоари животът на пералнята Indesit е приблизително 8 години. Това са шайбите, събрани в Италия.

Китайското събрание ще продължи до 5 години. Според анализа пералните машини, сглобени у нас на базата на китайски компоненти, най-често подлежат на ремонт.

недостатъци

Потребителите не критикуват по време на работа. Статистиката показва, че те също се чупят доста рядко. Въпреки това, дори ако се забележат забележки по технологиите, те са свързани с повреда на машината (повреда). Най-често срещаните проблеми са:

 1. По-често от другите компоненти лагерите се счупват и изискват ремонт.
 2. Последствието от неправилно (некачествено) сглобяване е наличието на прекомерни вибрации и шум при работа.
 3. Превключвателят за температура на отопление често се счупва и се нуждае от ремонт.
 4. Контролният панел често се отказва поради лошо качество. Особено чувствителен модел 2012 г.
 5. Чести повреди на нагревателния елемент. Факт е, че в тези перални машини те нямат допълнителна защита срещу мащаб. Следователно това води до честа повреда на нагревателя и в резултат на неговата подмяна.
 6. Сред повредите има проблеми с кондензатора на двигателя. Чрез изгарянето е необходима задължителната му подмяна.

Рейтинг на най-добрите модели

Популярните в света перални машини Indesit имат широка гама от позиции. Сред тях техните конкретни модели заслужават специално внимание. По-специално класацията на най-добрите перални машини Indesit е представена от:

Indesit IWUB 4105

Модел с малки размери, с дълбочина на натоварване 33 см, което ви позволява да го поставите в баня с малки размери. Позволява ви да заредите до 4 кг пране с извличане от 1 хиляда оборота. Снабден със стандартни програми за пране на различни тъкани. Отбелязва се с ниска цена. По отношение на функционалността, той напълно отговаря на нуждите на малко семейство.

Indesit WIUN 81

Модел с предно зареждане, параметри 60x33x85 см. Според класа на пране и пестене на енергия, той принадлежи към категория А. Той предоставя стандартен, но абсолютно задоволителен списък с програми за пране на неща от различни материи. За цената е бюджетен вариант. Характерна особеност на модела е възможността за превключване на програми в работещ режим на пране, присъщи само на определени видове машини.

Indesit NWSK 8128 L

Модел с предно зареждане тип с люк с диаметър 49 см. Стандартни размери (85x44x60 см). Той включва 18 програми, въртенето позволява до 1200 оборота. Осигурява контрол на температурата и скоростта на отопление.

Indesit ITW E 71252 G

Топ модел за зареждане Позволява ви да заредите до 7 кг пране и ниво от пресата до 1200 оборота. Маркиран от цифров дисплей. Включва 14 програми за пране на различни видове тъкани. Не за цената на евтиното. Отбелязва се обаче за компактност, лекота на управление и капацитет.

Indesit XWDE 861480X W

Този модел осигурява функция за сушене. Когато зареждате до 8 кг пране, той ви позволява да изсушите 6 кг измито пране. Високо ниво на обороти - до 1400. Високото качество на енергоспестяващо измиване принадлежи към категория А. В допълнение, той осигурява прекрасна функция за „премахване на миризмата“. Произведен е в Италия, което го прави по-надежден. Достъпно, като се има предвид голямата функционалност и италианското производство.

Вижте също:

6484 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите