У дома Как да изберем Вградени уреди Ръководство за избор на вградени домакински уреди в кухнята

Ръководство за избор на вградени домакински уреди в кухнята

В момента вградените уреди в кухнята отдавна престават да се свързват с нещо скъпо и недостъпно. Все по-често клиентите избират вградени уреди, като по този начин предпочитат функционалност, удобство и спестяване на място.

Ако сте започнали мащабна промяна на кухнята и сега просто мислите каква техника да изберете, тогава тази статия е за вас!

Какво да запомните при избора на вградена техника

Хладилник с вграден хладилник

Ако вече сте решили твърдо, че във вашата кухня искате да видите точно вградените уреди, тогава трябва да имате предвид някои нюанси:

 • Преди да поръчате кухненски комплект, струва си да решите какъв уред ще вземете - за да решите вече размерите на бъдещите мебели и да не сгрешите с размерите;
 • Внимателно проучете пазара - вградените уреди от един производител ще изглеждат по-стилни;
 • Бъдете подготвени за факта, че закупуването на вградени уреди ще ви струва малко повече от обикновено, но резултатът безспорно ще си заслужава.

Вижте също - 7 най-добри стелажи за вино според отзивите на клиентите

Видове вградени уреди

Индукционна плоча с гореща точка

Когато планирате бъдещата си кухня, трябва да решите кои вградени уреди ще инсталирате. По принцип вградените уреди по ниво на конфигурация могат да бъдат разделени на три вида:

 • Минимално оборудване.

Това оборудване е подходящо за малка кухня и включва всичко необходимо: хладилник, котлон, фурна и аспиратор. Последната може да бъде заменена с вградена микровълнова фурна, ако например не печете нищо толкова често;

 • Стандартно оборудване.

Ако размерите на вашата кухня позволяват, тогава в допълнение към основната конфигурация можете да инсталирате съдомиялна машина и да комбинирате фурната с микровълнова фурна в колоната;

 • Максимална оценка.

Ако сте щастливият собственик на голяма просторна кухня, не можете да се притеснявате от липсата на квадратни метра - можете да си позволите да инсталирате всякакви вградени уреди. В такива случаи към стандартното оборудване могат да се добавят вградена кафе машина, вграден шкаф за вино, вградена парна фурна (често вместо микровълнова).

Вижте също - Избор на надеждна индукционна печка за дома

Предимства на вградените домакински уреди

Газова котлона за гореща точка

Не е изненадващо, че през последните години вградените уреди набират все по-голяма популярност - в сравнение с конвенционалните домакински уреди, той има редица очевидни предимства:

 • ергономия

Важно е всичко да е под ръка в кухнята - и вградените уреди позволяват това. С негова помощ можете буквално да направите всеки сантиметър от работното си пространство функционален. Така например плота и фурната могат да бъдат разположени в различни зони на кухнята, което не може да се направи, ако имате обикновена газова печка.

 • Спестяване на място.

Това е изключително важен момент, особено в случаите, когато кухнята не е много голяма. Вградените уреди могат да бъдат позиционирани както искате - тук се вземат предвид индивидуалните желания на купувача и характеристиките на оформлението на кухнята. Освен това, ако правилно позиционирате оборудването, можете значително да намалите консумацията на енергия.

 • Естетика.

Вградените домакински уреди ще се впишат във всеки интериор - няма значение какъв стил има вашата кухня, вградените уреди ще изглеждат максимално органично във всеки случай. Поради факта, че техниката „се крие“ зад фасадата на плотовете, естетиката на кухнята няма да бъде нарушена, независимо кой производител на оборудване изберете.

 • Безопасност.

Едно от основните предимства на вградените уреди е възможността да се позиционира фурната в колона заедно с вградената микровълнова фурна на всяко ниво и на всяка височина. Това важи особено за семейства с малки деца, тъй като детето ви няма да може да достигне работеща фурна.

Вижте също - Избор на оптимална качулка за кухнята

На кой производител трябва да разчитате, когато избирате вградени уреди

Фурна за горещи точки

Когато избирате вградена технология, на първо място, трябва да изчислите възможностите на портфейла си, но също така е важно да изберете надежден производител - нека цената бъде малко по-висока от очакваната, но висококачественото оборудване ще ви служи вярно в продължение на много години.

Един от най-популярните производители на вградени уреди е Hotpoint - има огромен избор от уреди, от хладилник до кафе машина.

Вградените уреди Hotpoint имат модерен стилен дизайн, който се вписва безпроблемно във всяка кухня и притежава всички иновативни функции.

Така че, например, всички хладилници Hotpoint са оборудвани с изключително полезни функции:

 • технология Не. скрежпоради което фризерът няма да се нуждае от размразяване;
 • Система Въздух технология, която поддържа постоянна и равномерна температура, като по този начин запазва нивото на влажност и предпазва продуктите от разваляне;
 • технология Активен кислород0 произвежда озонови молекули, като по този начин поддържа идеални условия за съхранение на храна.

Газовите котлони за горещи точки правят вашите ястия още по-добри с технологията за вертикален пламък вертикален пламък - пламъкът влиза през 420 микро-дупки, като по този начин разпределя топлината по-бързо и равномерно.

Ако предпочитате индукционни котлони, вградените уреди Hotpoint също ще ви се притекат на помощ. Всички котлони имат стилен, запомнящ се дизайн, както и редица полезни функции:

 • функция HD Flexi зона, осигурявайки бързо и равномерно готвене - в една зона можете да поставите или две малки, или една голяма тава;
 • главен готвач вид - 4 предварително зададени програми за готвене (поддържане на топло, задушаване, къпене и варене бързо);
 • Автоматично откриване на топлинна зона, благодарение на което рискът от изгаряне ще бъде намален до минимум. Зоната се активира само при контакт със специални съдове.

Новите вградени фурни на Hotpoint са енергийно ефективни и консумират 23% по-малко енергия. Фурните имат и редица изключително полезни функции:

 • технология Multiflow - Оптималното разпределение на топлинните потоци, благодарение на което печенето само ще бъде по-добро;
 • Парно почистванекоето не изисква използването на почистващи препарати;
 • Електронен контрол на температуратаосигуряване на постоянно, равномерно отопление.

Следвайки тези прости препоръки, можете лесно и просто да вземете нови вградени уреди за кухнята, които не само ще изглеждат стилно, но ще бъдат възможно най-функционални и удобни - основното е да подходите към този процес отговорно и разумно. И крайният резултат ще ви радва дълги години.

Вижте също - Преглед на фризера NORD DM 158 010

1409 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите