У дома Как да изберем Вградени уреди Пералня в кухнята - правила за подбор

Пералня в кухнята - правила за подбор

Как да изберем пералня за домаИзборът на пералня не е лесен, защото е важно да знаете основните правила за избор.

Изборът на пералня не трябва да е безмислен. Важно е да запомните, че тя трябва да пасва на интериора, да не пречи на кухненските прибори и да бъде практична за използване. Но да се вземе предвид всичко това на практика е доста трудно.

Вградената технология е изключително удобно изобретение на човечеството. Това спестява място в стаята, освен това изглежда страхотно на фона на други мебели. Това докосва кухнята много близо, тъй като както в тази стая, обикновено трябва да монтирате максималното количество оборудване, като същевременно не губите удобство.

Популярна опция за вградени уреди е пералня. До голяма степен, защото като измерите размерите му, можете перфектно да го монтирате в кухненския комплект и да направите плот отгоре. Така че в кухнята има оборудване, а пространството практически е подредено. Вярно е, че не всички перални машини се вписват перфектно в пространството, съчетават удобството на изпълнение и лекотата на свързване.

Вижте също - Отзиви за съдомиялни машини "Electrolux"

Предимствата на инсталирането на машина в кухнята

Плюсове и минуси на вградените перални машини

Много е удобно да инсталирате машината в кухнята, защото това е печалба в пространството. Например, е трудно да го инсталирате в банята, без да губите място, но е практично в кухнята - защото мястото над машината може да бъде оборудвано с плот. Освен това машината, изградена под плота, винаги изглежда стилно и модерно и ще се впише във всеки интериор без съмнение. Не трябва да забравяме за близостта на комуникациите, тъй като канализацията и водоснабдяването са наблизо, така че не е нужно да правите допълнителни разфасовки, няма нужда да извършвате допълнителни тръби.

Вярно, тук има и негативни аспекти. Невъзможно е да съхранявате мръсно пране в пералнята, по-добре е да поставите кошница в банята за тази цел, защото съхраняването на мръсни неща в стая, предназначена за готвене, противоречи на всички правила. Второ, след измиване е по-добре да оставите вратата на машината отворена, както е видно от правилата за нейната работа.

Вижте също - Как да избера добър препарат за пране?

Правила за покупка

За да не сбъркате с избора, трябва да обърнете внимание на следните фактори, когато купувате. Първо обърнете внимание на цените, разгледайте асортимента и цените, предлагани в магазините. Разбира се, трябва да измерите пространството, където машината ще се побере във вашата кухня. Може да се окаже, че известните производители не създават автомобили за необходимите ви размери.

Цветът на машината играе важна роля, защото всяка домакиня иска всичко в кухнята да е хармонично.Изборът на плот за маса и машина за цветни нюанси е много стилно и модерно решение.

Когато изучавате размера на пералня, обърнете внимание на нейната дълбочина, защото може да са необходими допълнителни сантиметри. Машината разполага и с фитинги, които също заемат място; този фактор също трябва да се вземе предвид при избора на вградени уреди.

Спецификации

Когато избирате пералня, трябва да знаете, че всяка от тях има технически характеристики. И изборът трябва до голяма степен да зависи от тях, защото всеки човек е индивидуален и избира техниката за себе си.

Зареждането е важна подробност, което означава колко килограма могат да бъдат натоварени в пералнята, колкото е възможно повече. Тесните перални машини обикновено имат товар до пет килограма. И тук е важно да разберете колко килограма са ви достатъчни за измиване.

Удобно е, че всяко устройство има книжка за правилата на работа, в която се посочва колко тежи определено нещо в гардероба, разбира се, приблизително. Ако спестите пари и вземете машина с минимално натоварване, това може да повлияе на живота на устройството, защото тогава машината ще трябва да се стартира много по-често.

Важно:

Важно е да знаете, че когато става въпрос за вградена технология, тя обикновено има стандартни размери: около 60x55x82. В същото време, стояща машина също ще се скрие перфектно зад всякакви кухненски шкафове. В магазините има много повече свободно стоящи модели.

Техническите характеристики включват клас на измиване. Най-високата е маркирана - A, а най-ниската е маркирана с буквата G. Същите наименования се използват за обозначаване на класа на въртене, както и на консумацията на енергия.

Клас на пране и предене на автоматични перални машини

Вижте също - Колко електроенергия консумира пералната машина за едно измиване

Други характеристики на перални машини

Ако по-горе говорихме за важните характеристики на пералните машини, то сега ще се съсредоточим върху тези, които просто добавят лекота на използване. Управлението може да бъде ръчно и механично. Първата опция включва възможността да конфигурирате параметрите на пране. Обикновено всички те се показват. Има автомобили, които имат подвижен горен капак. Това е удобно за монтаж в кухнята.

Съвети:

Не трябва да купувате перални машини, които имат функцията да се свързват с гореща вода, защото типичните битови условия на скокове на налягането, изключването на топлата вода може да създаде ненужни проблеми. Всичко това ще отговори на въпроса: как да изберем пералня в кухнята.

допълнителни функции на автоматични перални машини

Всичко това предполага, че изборът на пералня далеч не е обикновена покупка, струва си да планирате външния си вид, характеристики, да изчислите размери, това ще избегне ненужни проблеми. Дори фините грешки могат да отнемат много време. А правилното оформление, прецизно измерените размери и добре подбраната пералня ще ви спестят много нерви и ще ви позволят да се насладите на отлични вградени уреди в кухнята. Струва си малко работа, за да комбинирате всички идеални параметри на машината за вашата кухня в едно цяло.

Вижте също - Как да изберем малка пералня под мивката

4852 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите