, която сте подготвили
У дома Инсталиране / конфигурация Вградени уреди Направете вградена инсталация за съдомиялна машина

Направете вградена инсталация за съдомиялна машина

Инсталирайте съдомиялната машинаВъпросът как да се изгради в съдомиялна машина тревожи почти всички собственици на такъв любим домакински уред, което значително улеснява живота на всяко семейство. Първите трудности се появяват на етапа на избора на модел на вградени уреди, които се вписват в размерите на фасадата на кухнята. Освен това инсталирането на машината трябва да се извърши правилно, тъй като се изисква свързването му без технически нарушения, които могат да доведат до аварийни ситуации. Поканен специалист също може да свърже автомобила, но няма нищо сложно в самия процес - инсталирането на вградена съдомиялна машина със собствените си ръце е достъпно за всички. Разбира се, първо трябва да се запознаете с инструкциите и тренировъчното видео, това ще ви помогне да направите всичко технически правилно.

Избор на местоположение

Видеоклиповете и снимките демонстрират широките възможности на вградената технология:

 1. Частично вграден - позволява ви да видите контролния панел на оборудването, боядисан в цвета на фасадата. Размерът на панела зависи от производителя (обичайната ширина е от 10 до 20 см).
 2. Напълно вграден - незабележим поради фасадата. Обикновено се използва в кухни в класически стил. Подобни модели често мигат на видео доклади за сглобяването на скъпи кухни.

Изборът на местоположението на вградените уреди се определя от два параметъра:

 1. пропорционалност на височината и ширината на кухненските подови шкафове с размерите на машината - не по-малко от 45 см и не повече от 60 см;
 2. близост до канализационния канал - не повече от един и половина метра. Последното е предпоставка за производителите.

Най-често те се опитват да инсталират съдомиялни машини в основен шкаф, разположен до мивката, тъй като това е най-ергономичното и удобно. Между другото, многобройни видеоклипове от фирми, ангажирани с разработването на кухненски мебели, говорят за това.

Избирайки модел, струва си да започнете от размера на кухнята. Въпреки че стандартните модели са широки до 60 см, има и тесни - до 45 см. Отделно, трябва да отбележим модели от Германия, в които 45 см не са ширина, а височина. Такава машина може да се побере във всяка, най-малката кухня. Опциите за настаняване са показани във видеото на уебсайта на производителите.

Вижте също - Как да свържете съдомиялна със собствените си ръце

Процес на инсталиране

Трябва да започнете с подготовката на шкафа, в който ще бъде инсталирана машината. Разбира се, ще бъде много по-удобно, когато е възможно да свържете устройството по време на сглобяването на кухнята, но в по-голямата си част такава покупка става малко по-късно и избраният шкаф трябва да бъде преместен извън реда.

За да започнете демонтажа, е необходимо да развиете винтовете, които държат плота. След това замазките, които държат съседните шкафове заедно, се отстраняват.След тези стъпки самият шкаф се придвижва свободно напред. Не е необходимо да разглобявате страничните стени с фасади, но ще трябва да откажете задната стена, тъй като тя ще пречи на маркучите за източване и подаване на вода.

Допълнителни процедури

Ще бъде правилно да залепите специален метализиран филм върху плота отвътре, предпазвайки повърхността от разрушителното въздействие на парата. Тази предпазна мярка не се изисква само ако плотът е изцяло изработен от изкуствен камък. Производителите на видео ясно демонстрират възможностите на материала.

направете дупка за тръбите

Видяхме дупка в страничната стена (от страната на канализацията). Ако дори имате полупрофесионално оборудване, това е лесно да направите със собствените си ръце. Не е необходимо да правите срезовете кръгли - ще бъде по-удобно и по-надеждно, ако започнат от самата стена - това ще даде необходимата свобода на маркучите и ще избегне разкъсвания (например по време на ремонти). Правилната напитка може да видите във видеото от експертите.

Вижте също - Избор на компактна съдомиялна машина

Монтаж на вградената миялна машина

Трябва да започнете с настройка на краката на машината с очакването, че устройството ще падне почти на пода.
След регулиране на краката устройството с предварително удължени маркучи, които трябва да бъдат свързани с комуникациите през подготвените отвори, се изтласква в получената ниша и се поставя в хоризонтална равнина с помощта на регулируеми опори.

процес на инсталиране на съдомиялна машина

 

За да свържете окончателно комуникациите, трябва:

 1. Закрепете маркуча за отпадни води, Ако инсталацията се извършва на ръка, трябва да прочетете инструкциите - някои модели нямат специален възвратен клапан, който предотвратява връщането на водата. В този случай тръбата трябва да бъде разположена правилно. Обикновено производителят посочва максималната и минималната височина (средно 45-50 см). За фиксиране на тръбата трябва да се свърже допълнителен сифон, свързан към дренажната система. (За начинаещи във водопровод, които искат да направят всичко правилно от първия път, можете да посъветвате видеоклипове за обучение). Монтажът на дренажния край завършва с фиксиране на тръбата, което гарантира липсата на гънки.
 2. Свържете маркуча за студена вода, Когато се свързвате към водоснабдителна система, трябва да помните безопасността и да използвате сферични клапани (спирателни клапани). Това ще изключи водата в случай на авариен или планиран ремонт.
 3. Свържете захранването, Необходимо е правилно да се планира доставката на електроенергия на етапа на ремонта. Най-добре е да осигурите отделно окабеляване на кухненския капак, но можете да преминете с обикновени изводи, разположени на 5-7 см над плота или върху страничната повърхност на пода. Например, трябва да се обърнете към видео уроци от кухненски колектори. Остава само да поставите предния панел на място.
 4. Последната стъпка при инсталирането на съдомиялна машина със собствените си ръце е да проверите работата на всички системи. За да направите това, се провежда пробен цикъл със задължителната употреба на почистващ препарат, измивайки всякаква фабрична мръсотия вътре в машината.

Важно:

За дълга и висококачествена работа си струва да спазвате прости правила за работа:

 • „Почивайте“ между циклите на измиване с отворена входна врата за 1 - 2 см - поне 45 минути. Така ще се отървете от излишната влага.
 • За да предотвратите спешни ситуации, след края на цикъла на миене на съдове, изключете крана за подаване на вода.
 • Няма нищо сложно в свързването на съдомиялна машина със собствените си ръце, особено ако първо се запознаете с инструкциите за видео и снимки

Вижте също - Грижа за съдомиялна машина

6981 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите