У дома Отзиви LG 49LK6200 TV ревю

LG 49LK6200 TV ревю

С LED 49LK6200 LED телевизор ще имате най-модерните забавления и възможности! Насладете се да гледате любимите си телевизионни предавания и филми на светлия 49-инчов екран. Моделът използва собствени LG технологии, които значително подобряват качеството на изображението. Телевизорът е оборудван с различни функции за свързване към мрежи и прехвърляне на съдържание. LG 49LK6200 има Smart TV - свържете се с интернет и гледайте видео, филм или играйте игри.

Този модел участва в рейтинг на най-добрите Full HD телевизори.

екран

LG 49LK6200

Диагоналът е 49 инча (123 см), резолюцията на дисплея е 1920 × 1080 px (1080p Full HD), честотата на опресняване е 50 Hz. Този модел разполага с пряко LED подсветка, светодиодите са равномерно разпределени под LCD матрицата. Тази опция осигурява равномерна яркост, без отблясъци. Ъглите на видимост, декларирани от производителя, достигат 178 °. Големият дисплей, създаден на базата на IPS-матрица, показва ясно и правилно 16,7 милиона цветове и нюанси, освежава с честота 60 кадъра в секунда. Отличава се с яркост, контраст поради равномерната LED подсветка. При извеждане на видео сигнал се използва технологията Dynamic Color, която прави изображението възможно най-богато и реалистично. Технологията Active HDR (High Dynamic Range) е новият стандарт за качество на картината. Той осигурява висока детайлност с естествено цветово възпроизвеждане и разширен диапазон на контраста. LG UHD TV поддържа няколко HDR формати, включително HDR10 Pro и HLG Pro. Технологията TruMotion постига честота на опресняване от 100, 200 Hz и 400 Hz (100, 200 и 400 кадъра в секунда) в LG LCD телевизорите, предотвратявайки замъгляването на изображението, осигурявайки бърза реакция на матрицата към промените в цвета, елиминирайки ефекта на „призрак“.

Външен вид

LG 49LK6200

Корпусът на телевизора е направен в цвят „тъмен титан“, който изглежда впечатляващо. Телевизорът може да се монтира на стена (стандартът е VESA 200 × 200) или да се монтира на доставената стойка. Тегло на телевизора - 11,5 кг. Размерите на телевизора са 1108 × 699 × 259 мм.

конектори

LG 49LK6200

 • HDMI (3 бр.) - свързване на цифрови устройства за предаване на изображения и звук (компютри, лаптопи, видео рекордери).
 • USB (2 бр.) - свързване на USB флаш устройство или външен твърд диск. Моделът заобикаля всички конкуренти по този показател.
 • AV вход (червено, бяло, жълто) - свържете аналогови устройства (видеокамери, DVD, Blu-ray плейъри, някои телевизионни предаватели).
 • 3,5 мм аудио изход - за свързване на слушалки или акустика.
 • RJ-45 конектор (Ethernet) - за свързване на интернет кабел.

Звук

LG 49LK6200

Общата звукова мощност е 20 W, високоговорителната система е 2 вградени високоговорителя с мощност 10 W всеки. За създаване на съраунд звук се използва специална обработка на сигнала. Технологията на Virtual Surround Plus на LG сякаш пресъздава звуци. Звуците от заобикалящия ни свят могат да се чуят директно през телевизионния високоговорител. Не са необходими допълнителни аудио системи за увеличаване на силата на звука. Стандартните високоговорители са достатъчни за удобно гледане на филми.

Функции

LG 49LK6200

Интелигентна телевизия - възможностите на телевизор са сравними с компютър: той лесно се справя с уеб сърфиране, видео, игри. „Умната“ функционалност на LG 49LK6200 се базира на операционната система на уеб ОС. Според мен тя е по-удобна и по-добра от системата на Tizen Samsung UE49N5000AU... Много безплатни приложения могат да бъдат намерени и инсталирани за него.

Сензорът за светлина се използва за автоматично промяна на яркостта на екрана в зависимост от нивото на светлина в помещението. В резултат на това консумацията на енергия се намалява и изображението е по-удобно за очите.

Телевизионен контрол от смартфон (чрез приложението LG TV Plus). Много полезно приложение, например, ако дистанционното ви управление е счупено или не можете да го намерите.

Защита от деца - ви позволява да блокирате всякакви канали от деца.

Предимства и недостатъци

LG 49LK6200

Ползи:

 • собствена LG технология за подобряване на изображението;
 • интелигентен, лесен за използване Smart TV;
 • страхотен звук благодарение на технологията Virtual Surround Plus.

Недостатъци:

 • висока цена;
 • голямо, неудобно дистанционно управление;
 • ако погледнете екрана отблизо, можете да видите пикселите.

присъда

LG пусна добър модел за телевизионния пазар. Веднага ви хваща окото - големият 49-инчов екран, който дава отлично изображение, дори при много динамични сцени няма размазване на картината или загуба на цвят. Висококачествен звук: Патентованата технология на LG върши своята работа. Smart TV се откроява с това, че не се забавя при гледане на филми онлайн или изтегляне на приложения. Има безплатни приложения, достъпни за изтегляне в интернет. Цена - , той е малко по-скъп от Samsung UE49N5000AU, но няма Smart TV, а изображението и звукът са по-добри в LG 49LK6200.

2129 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите