У дома Как да изберем Големи домакински уреди Характеристики на парна пералня

Характеристики на парна пералня

Машините за парно измиване набират все по-голяма популярност, тъй като това е сравнително новомодно устройство, което значително опростява процеса на пране. Особеността на такава машина е, че парата в нея замества химикалите за измиване, които на първо място трябва да представляват интерес за страдащите от алергия. За първи път такава пералня стартира на пазара на домакински уреди от LG през 2006 г. Каква е функцията на двойките в пералнята и кой модел е по-добре да се купи, ще говорим за това по-подробно в тази статия.

Функции и принцип на работа

Принципът на работа на пералня с функция пара е, че тя не използва вода за пране на дрехи, а я третира с пара, която идва от специална гумена тръба. Парата, за разлика от водата, прониква по-дълбоко във влакната на дрехите, отколкото водата и поради това нещото се почиства по-ефективно. А също така парата разтваря праха по-добре, но за измиване в режим на пара прахът и други химикали не са задължителни. Парата може да се използва не само за пране, но и за просто освежаване на прането чрез задаване на кратък цикъл на работа на машината и дезинфекция на нови дрехи - унищожава бактерии, гъбички и облекчава нещата от неприятна миризма.

Режимът на парно пране е подходящ за всякакъв вид плат - температурата на парата може да се регулира, а за по-деликатното пране да намалите степента на нагряване.

Вижте също - Инверторен мотор в пералня - какво е това?

Предимства на парна пералня

Основното предимство на пералня с функция на пара е, че в такъв режим на измиване не е необходимо да използвате цикъл на въртене, което означава, че трудно се гладят гънки няма да се появят върху дрехите или дрехите няма да загубят формата си, а да останат в първоначалния си вид. Друго също толкова важно предимство е ефективността на разходите. За да създаде пара, пералнята използва половината от количеството вода, отколкото за редовното пране. Следователно спестяването на вода води до икономия на електроенергия. Други предимства включват:

  • въпреки факта, че парата се загрява до високи температури по време на работа, прането няма да избледнее;
  • на пара може да се използва за дезинфекция на неща;
  • парата прониква по-дълбоко във влакната на дрехите и затова е по-добре да се справите с петна, които трудно се отстраняват по време на нормалния цикъл на пране;
  • измиването с пара е безопасно за страдащи от алергии, деца и хора с чувствителна кожа, тъй като такова измиване не изисква химикали;
  • парата не само ефективно почиства дрехите, но и ги дезинфекцира;
  • при пране в режим на пара машината работи почти безшумно.

Недостатъци на парните шайби

Основният недостатък на пералните машини с функция за измиване с пара, което изтласква клиентите и не позволява да се експериментира с тази иновация, е високата цена. Други минуси:

  • Въпреки че парната пералня може да се справи с трудно замърсяване, технологията за почистване на бельо от вино или кръв без предварително измиване все още не е изобретена.
  • След измиване с пара прането остава малко влажно.
  • Парата изглажда някои гънки и не позволява на нещата да загубят формата си, но това не премахва необходимостта от гладене на измити дрехи.
  • Обработката с пара може да не се добавя към всеки цикъл на измиване.

Отзиви за перална машина на пара

Много може да се каже за предимствата и недостатъците на парна пералня, но е по-добре да се разчита на отзиви от клиенти, които вече са решили да изследват тази нова технология.

Отзиви за пералнята LG F14U2TDH1N

Марина, Москва - Бях доволен от покупката:

Отзивите за перални машини с функция на пара са различни, обаче, останах доволен от пералнята LG F14U2TDH1N. Най-много ми хареса, че машината има много автоматични програми за пране и можете да направите своя собствена. Машината е много просторна, мога да измия цялото пране в нея наведнъж и да не я разделя на няколко подхода - спестява много време. Ясният контрол и тихата работа също са приятни бонуси.

Александър, Ростов на Дон:

Интересувах се от пералня с функция за измиване с пара, прочетох куп отзиви и реших да избера LG F14U2TDH1N. Не се сбърках в избора, измиването с пара наистина спестява вода, бельото изглежда по-чисто. Вярно е, че все още трябва да гладите, но след задушаване отнема много по-малко време.

Отзиви за пералната машина Electrolux EWW51685

Катерина, Киев:

Избрах пералнята Electrolux EWW51685, след като прекарах дълги часове в проучване на възможни модели. Не бях много доволен от покупката, тъй като тук няма режим на предварително измиване, въпреки че, изглежда, това е един от най-необходимите режими и защо не е тук, не е ясно. Но има и плюсове - тихо е и много просторно. Цената беше приемлива за мен.

Андрей, Лвов:

Хареса ми машината Electrolux EWW51685 веднага, когато проучих нейните характеристики. Той има всички функции, които ми трябват и в допълнение обработка на пара - беше интересно да изпробвам тази иновация. Доволен съм от работата на устройството, обаче размерите се различават от посочените в техническия паспорт, затова съветвам бъдещите купувачи сами да го измерят преди да купят.

Отзиви за пералнята Electrolux EWF1076GDW

Иван, Днепър:

Реших да избера пералнята Electrolux EWF1076GDW, тъй като у дома имам много оборудване от тази компания и това ми вдъхва доверие. Побира до 8 кг спално бельо, което несъмнено е плюс, особено за такава цена. Постоянно използвам режима на пара, той върши чудесна работа на трудни гънки и спестява много време за гладене. Смеех да го опитам върху деликатни материи като завеси и останах доволен - завесите не оцеляха лесно и дори започнаха да изглеждат по-добре. Единственият недостатък е, че в машината няма начин сами да зададете времето за пране, това не е фатално, но понякога причинява неудобство.

Както можете да видите, мненията на купувачите се различават, като се има предвид обаче всички тънкости, през които са преминали, можем да заключим, че е необходимо да закупите такова устройство и е възможно да се предпазите от разпиляване на пари.

Вижте също:

4410 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите