У дома Отзиви Sony KDL-50WF665 TV ревю

Sony KDL-50WF665 TV ревю

Sony KDL-50WF665 е 50 '' Full HD (1920 × 1080 px) 50 Hz телевизионен модел. Той е оборудван не само с PAL / SECAM тунер за приемане на аналогови телевизионни сигнали, но и с цифрови - DVB-T / T2 / C / S / S2 стандарти.

Мощен 4K HDR X1 процесор е отговорен за обработката на изображения. Тази собствена разработка от Sony „затяга“ качеството на видеото към стандарта HDR, прави текстурите по-естествени, а цветовете дълбоки, реалистични. Тясната алуминиева рамка, граничеща с дисплея, е почти невидима, което ви доближава страхотна картина. Има технология Smart TV. Ще ви разкажа за този прекрасен телевизор по-подробно.

Този модел участва в рейтинг на най-добрите Full HD телевизори.

екран

Sony KDL-50WF665

Екран с диагонал от 50 инча (126 см), резолюция на дисплея 1920 × 1080 px (Full HD, HDR) и честота на опресняване от 50 Hz. Този модел разполага с пряко LED подсветка, светодиодите са равномерно разпределени под LCD матрицата. Тази опция осигурява равномерна яркост, без отблясъци. Декларираният от производителя ъгъл на видимост достига 178 °. X-Reality PRO надгражда всеки пиксел за зашеметяваща Full HD яснота. Всяка сцена се подлага на анализ по кадър и изображенията се сравняват с база данни за подобряване на картината и намаляване на шума. Благодарение на технологията Clear Resolution Enhancer, която ви позволява да увеличите разделителната способност на изображения с ниско качество до Full HD резолюция, нивото на изкривяване на изображението не се увеличава. Когато гледате филми, технологията Motionflow ™ XR създава и добавя допълнителни кадри между оригиналните видеокадри. Специален алгоритъм съвпада с елементи на изображение в последователни кадри, изчислява липсващите фази на движение в съществуващата последователност, което ви позволява да постигнете истинско кино качество, напълно да се отървете от замъгляване.

Външен вид

Sony KDL-50WF665

Корпусът на телевизора Sony KDL-50WF665 е направен в черно. Телевизорът е поставен на два красиви крака, фиксирани отстрани на кутията. Влагоустойчивото покритие на дъската ще предотврати късо съединение при висока влажност. Защита от пренапрежение - до 9000 волта по време на гръмотевична буря. Предлага се стенен монтаж, размер на VESA монтаж - 200 × 200 мм. Размери - 1113 × 717 × 268 мм. Тегло - 11 кг.

конектори

Sony KDL-50WF665

 • HDMI (2 бр.) - свързване на цифрови устройства за предаване на изображения и звук (компютри, лаптопи, видео рекордери).
 • USB (2 бр.) - свържете USB флаш устройство или външен твърд диск. Моделът по този показател надминава своите конкуренти.
 • AV вход (червено, бяло, жълто) - свържете аналогови устройства (видеокамери, DVD, Blu-ray плейъри, някои телевизионни предаватели).
 • Изход на звука 3,5 мм - за свързване на слушалки или високоговорители.
 • RJ-45 конектор (Ethernet) - за свързване на интернет кабел.

Звук

Sony KDL-50WF665

Общата звукова мощност е 10 вата, високоговорителната система - 2 вградени стерео високоговорители с мощност 5 вата всеки. Телевизорът използва мощния алгоритъм S-Force Front Surround и Dolby Digital Plus, за да анализира и компенсира неточности в възпроизвеждането на звук чрез телевизионните високоговорители.Това се случва чрез създаване на графика с висока точност на амплитудно-честотните характеристики на високоговорителната система. Информацията се предава обратно на устройството, компенсира пикове или спадове в първоначалния честотен диапазон на високоговорителната система, осигурява ясен, естествен и гладък звук в целия честотен диапазон. Digital Sound Enhancement Engine възстановява високите честоти при възпроизвеждане на музика.

Функции

Sony KDL-50WF665

Умна телевизия с базирана на Linux операционна система Tizen. Това е доста добра система, но със своите клопки. Например, когато се свързвате със самия Smart TV, телевизорът не винаги може да вземе Wi-Fi сигнала, трябва да го рестартирате. На втория или третия път е възможно да се свържете с мрежата. Това е основният недостатък. В Tizen има малко безплатни приложения в сравнение с Android TV. Останалата част от функцията работи безупречно, няма забавяне при гледане на филми онлайн, всичко се зарежда бързо.

Картина в картина - две изображения се показват едновременно на телевизионния екран: първото видео се показва на целия екран, второто в ъгъла. Ще можете да гледате паралелно телевизионен канал, а в долния десен ъгъл (в „прозореца“) започнете например видео от YouTube.

Видеозапис - възможно е да се записват ефирни канали на носител на памет (USB устройство).

Time Shift е функция, която ви позволява да спрете излъчването на ефирната телевизионна програма по всяко време и да я запишете, за да продължите да гледате от момента на пауза в друг момент.

Предимства и недостатъци

Sony KDL-50WF665

Ползи:

 • наличие на изключителни технологии за подобряване на качеството на картината и звука;
 • защита от пренапрежения на тока;
 • Бърза работа Smart TV.

Недостатъци:

 • висока цена;
 • не винаги се свързва със Smart TV за първи път;
 • малък брой безплатни приложения.

присъда

Sony доказа своето съвършенство в производството на висококачествени телевизори. Модел с екран като този на KDL-50WF665 ще бъде желан от всеки потенциален купувач, ако не се страхува от цената - , По-скъп от Samsung UE49N5000AU и LG 49LK6200, въпреки че са идентични по набор от функции. Не мога също да кажа, че Samsung и LG имат по-лош имидж, така че не разбирам как да обясня толкова високата цена на технологиите. Великолепна картина, безупречен звук, функцията Smart TV работи почти безупречно.

1764 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите