У дома Отзиви Телевизионен преглед Shivaki STV-55LED17

Преглед на телевизия Shivaki STV-55LED17

Shivaki STV-55LED17 - обикновен бюджетен телевизор без никакви излишъци. В него няма функция Smart TV. Ако имате нужда от пълноценен мултимедиен комплекс, препоръчвам да обърнете внимание TELEFUNKEN TF-LED55S60T2SU или по-скъпи модели. Можете да запишете, като разгледате като опция BBK 50LEX-7027 / FT2C, Ако се нуждаете от надежден 55-инчов телевизор за гледане на наземни или цифрови телевизионни канали, тогава Shivaki STV-55LED17 определено си заслужава да се обмисли.

Този модел участва в рейтинг на най-добрите Full HD телевизори.

екран

Shivaki STV-55LED17

Edge LED матрица с лъскаво антиотражателно покритие осигурява ярка, ярка картина с отлични детайли. Диагонал - 55 инча, съотношение на страните - 16: 9, разделителна способност - Full HD. Скоростта на опресняване на кадъра е 50 Hz. Ъгъл на гледане вертикално и хоризонтално —1780, Тези характеристики на екрана го правят достоен пример за създаване на бюджетно домашно кино.

Ако говорим за най-близките ценови конкуренти, тогава TELEFUNKEN TF-LED55S60T2SU се различава с висока разделителна способност, но в същото време има по-малък ъгъл на видимост - 1600. BBK 50LEX-7027 / FT2C по-ниска по размер на екрана (50 инча), яркостта му е 250 cd / m2 срещу 350. Можете да отнесете това на по-малък диагонал, но на практика тази разлика в яркостта все още се забелязва.

Външен вид

Shivaki STV-55LED17

Строг класически дизайн, тънката рамка на екрана е изработена от черна пластмаса. Дебелина - 81 мм. Той е с 11 мм по-малък BBK 50LEX-7027 / FT2C, Но по-скъп конкурент TELEFUNKEN TF-LED55S60T2SU в това отношение той отиде далеч напред: дебелината му е 62 мм. Тази разлика не е поразителна и ако вземем предвид размера на стойката, тогава тя се изравнява: Shivaki STV-55LED17 ще вземе 252 мм с нея, а TELEFUNKEN TF-LED55S60T2SU-260.

конектори

Shivaki STV-55LED17

Shivaki STV-55LED17 има следните конектори: HDMI вход (3), антена (2), USB 2.0, CI +, компонентно видео вход - мини-телефон 3,5 мм, композитен видео / аудио вход, мини-телефон стерео 3,5 мм (слушалки ), аудио вход - мини-телефон 3,5 мм, VGA вход, цифров аудио изход (коаксиален) - RCA, SCART. Комплектът е приличен, с един USB порт разочароващ. при TELEFUNKEN TF-LED55S60T2SU има 3 от тях и BBK 50LEX-7027 / FT2C — 2.

Звук

Shivaki STV-55LED17

Акустична система - 2 вградени високоговорители с обща мощност 20 вата. Качеството на звука не е най-доброто. Някои потребители решават този проблем с ръчни настройки, можете да настроите звука според критериите си. Но така или иначе няма да е идеално. Да се ​​каже, че един от преките конкуренти произвежда по-добър звук е невъзможно: той ще бъде със сравнително същото качество.

Функции

Shivaki STV-55LED17

По отношение на функционалността, Shivaki STV-55LED17 определено губи пред конкурентите - липсата на Smart TV влияе. Но основните опции са налични, сред тях - вграден сателитен тунер DVB-S2 и цифров DVB-T2: можете да гледате цифрова или сателитна телевизия, без да инсталирате допълнително оборудване (само за антена). Можете да гледате снимки, видеоклипове от домашния архив във вградения USB медиен плейър, да записвате любимите си филми, телевизионни предавания на флаш устройство. На разположение са таймер за сън, защита на децата, будилник, напомняне за стартиране на любимите ви телевизионни програми и други основни телевизионни функции.

TELEFUNKEN и BBK имат по-широка функционалност: могат да сърфират в Интернет, да използват игри и приложения на трети страни.Струва си да решите колко ви трябват всички тези допълнителни функции, дали сте готови да доплатите за тях. Ако телевизорът ще се използва за гледане на телевизионни канали, снимки, видео файлове от външни носители за съхранение, тогава трябва да се предпочита Shivaki. По-добре е от гледна точка на надеждността, тъй като колкото по-малко са звънчетата, толкова по-лесно е оборудването да работи и по-малък шанс за повреда на компонента.

Ползи

  • Разумна цена;
  • простота;
  • ярък екран, сочна подробна картина;
  • вградени DVB-S2 и DVB-T2 тунери;
  • четене и възпроизвеждане на фото / видео файлове във всеки формат от външни носители за съхранение;
  • възможност за запис на видео на USB флаш устройство.

недостатъци

  • Ограничена функционалност поради липсата на Smart TV;
  • 1 USB порт
  • посредствен звук;
  • малък обхват на приемане на сигнала за дистанционно управление: необходимо е дистанционното управление да се насочи към долния десен ъгъл на телевизора, в противен случай може да не работи първия път.

присъда

Shivaki STV-55LED17 - обикновен бюджетен телевизор без допълнителни функции. Препъни камъкът при избора в негова полза е липсата на Smart TV с всички произтичащи от това последствия. Според мен това е достоен модел в икономическия сегмент за домашно кино. Отлично качество на изображението, вградени тунери, медиен плейър - това е достатъчно за приятно гледане. Феновете на висококачествен звук трябва незабавно да вдигнат външна акустика. Като се има предвид цената на телевизора, това не е критично. Конкурентите в този ценови сегмент не издават фундаментално по-добър звук.

Достоен конкурент - BBK 50LEX-7027 / FT2C, но диагоналът и яркостта на екрана са по-малко. Ако искате интелигентен телевизор, тогава можете да изберете и това.

В сравнение с TELEFUNKEN TF-LED55S60T2SU всичко е субективно: като плащате малко, получавате интелигентен телевизор с висока разделителна способност на екрана и допълнителни функции. Въпросът е: имате ли нужда от тези възможности? Ако да, тогава - не е толкова голяма разлика, че да се отречеш от удоволствието.

615 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите