У дома Отзиви Телевизионен преглед TELEFUNKEN TF-LED55S60T2SU

Телевизионен преглед TELEFUNKEN TF-LED55S60T2SU

Някога популярната днес марка TELEFUNKEN предлага на потребителя няколко евтини телевизионни модела. Един от тях е TELEFUNKEN TF-LED55S60T2SU. Привлича цената в , За тези пари получаваме 55-инчов телевизор, Smart TV базирана на Android TV и Wi-Fi приемник са добра сделка. От моделите на „умни“ телевизори може да се различи по-евтино Polarline 50PU11TC-SM и BBK 50LEX-7027 / FT2C, но те имат диагонал на екрана 50 инча. Най-близкият 55 '' състезател HARPER 55U750TS вече струва почти 3 хиляди повече. Нека да разберем колко добър е този модел, оправдани ли са спестяванията?

екран

TELEFUNKEN TF-LED55S60T2SU

55-инчова VA матрица, разделителна способност - 3840x2160 пиксела, която теоретично позволява 4K възпроизвеждане на видео, но на практика двуядреният процесор ARM Cortex A9 с 1,5 GB RAM се справя с това много напрегнато. Трептене, замръзване, загуба на качеството на изображението се отбелязват от мнозина. Но с най-често срещаните разделителни способности - HD и FULL HD - телевизорът се справя добре, при условие че не е срещу източника на светлина, тъй като няма антиотражателно покритие на екрана. Ъгълът на гледане е 160 градуса - не е добър показател дори за бюджетно оборудване. Картината на екрана, ако се гледа от прав ъгъл, не е лоша, яркостта е достатъчна, контрастът не боли очите, черният цвят е дълбок. В сравнение с преките конкуренти по отношение на цената (HARPER 55U750TS и Shivaki STV-55LED17) последният създава по-добра картина, но не възпроизвежда 4K, няма функция SMART TV, но HARPER 55U750TS има предимствата на полуматова повърхност на матрицата и по-голям ъгъл на видимост.

Външен вид

TELEFUNKEN TF-LED55S60T2SU

Класически дизайн с тънка черна пластмасова рамка. Телевизорът изглежда достоен за цената си, но качеството на материалите за монтаж все пак ви позволява да го идентифицирате като евтин. Първи впечатления от HARPER 55U750TS все още хубаво. Но дизайнът е нещото, на което хората най-малко обръщат внимание, когато се опитват да купят телевизор с функционалност, сравнима с маркови модели, няколко пъти по-скъпи за 27 000. Това е един от най-тънките телевизори за по-малко (62 мм). Има стойка под формата на Y-образни крака.

конектори

TELEFUNKEN TF-LED55S60T2SU

TELEFUNKEN TF-LED55S60T2SU относно наличието на необходимите интерфейси заслужава уверена четворка. Той е оборудван с HDMI (3), USB (3) компонент и AV входове, LAN, жак за слушалки (3,5 мм), коаксиален изход (SPDIF). Бях доволен от броя на USB конекторите. Повечето бюджетни модели имат два от тях: 1 е заета от клавиатурата, 1 остава безплатна, което не винаги е достатъчно. Трябва да изключите едно устройство, за да свържете друго. Ето защо приписвам 3 USB порта на предимства, въпреки че има за какво да се оплача: всички конектори са на USB 2.0 стандарт. Но много по-важен недостатък, за който намалих рейтинга, е липсата на CI конектор.

Звук

Звук

Звукът е слабата точка на почти всички телевизори, които струват , Стандартната акустика с мощност 20 W не осигурява висококачествен съраунд звук. Дори не разглезени потребители отбелязват, че звукът е размит, плосък. Възможно е да се сравнява субективно с конкурентите, тъй като всеки има свои собствени изисквания към звука, но не мога да кажа, че най-близките по цена конкуренти излъчват основно висококачествен звук. За интелигентен 55-инчов телевизор за по-малко от приличен звук. Може да се закупи външна акустика.

Функции

TELEFUNKEN TF-LED55S60T2SU

TELEFUNKEN TF-LED55S60T2SU работи с операционна система Android TV 6.0. Технически пълнеж - двуядрен процесор ARM Cortex A9, 1,5 GB оперативна памет и 8 GB вътрешна памет. Това е достатъчно за активно сърфиране в Интернет, леки игри, но има проблеми с възпроизвеждането на 4K видео и работата с тежки приложения. Но това се наблюдава и при по-скъпите HARPER 55U750TS.

Той се справя със стандартните функции (излъчване на телевизионни канали в ефирен и цифров формат, четене и възпроизвеждане на файлове на всички известни формати от USB флаш памети, запис на видео на USB флаш устройство). ОС работи умно, няма значителни изоставания. От интересните функции - поддръжка за Wi-Fi, DLNA и 24p True Cinema. Първите ви позволяват да разширите възможностите за синхронизиране на телевизора с други устройства, а вторите - за гледане на филми в оригиналната версия (24 кадъра в секунда).

Ползи

 • Разумна цена;
 • тънък;
 • DLNA поддръжка;
 • висококачествена матрица;
 • 3 USB порта.

недостатъци

 • Бавно зареждане;
 • без usb 3.0;
 • качество на звука;
 • без bluetooth;
 • няма CI конектор;
 • ъгъл на гледане - само 160 градуса;
 • проблеми с възпроизвеждането на 4K.

присъда

Броих повече минуси от плюсове, но този телевизор е един от наличните с технологията Smart TV. Ако тази опция не е интересна, тогава можете да запишете и да купите Shivaki STV-55LED17, Надплащането има смисъл зад HARPER 55U750TS Аз не виждам. Потребителите му се сблъскват със същите проблеми - трудности с реално възпроизвеждане на 4K и лошо качество на звука. Купуване на по-евтино Polarline 50PU11TC-SM и BBK 50LEX-7027 / FT2C също не е оправдано - те имат по-малка диагоналност и по-малко слаба техническа част. Ако имате нужда от евтин „интелигентен телевизор“, TELEFUNKEN TF-LED55S60T2SU е най-добрият избор.

831 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите