У дома Отзиви Sony TV Review KD-55XF8096

Sony TV Review KD-55XF8096

Sony KD-55XF8096 - телевизор от среден клас в марката, издание 2018 г. Моделът не е загубил своята актуалност днес. С леко понижение на цената се превърна в интересно предложение за тези, които търсят 55-инчов 4K UHD HDR телевизор с поддръжка на Smart TV за сравнително малко пари. Намерих още няколко интересни оферти на пазара и сравних Sony KD-55XF8096 с по-евтини LG 55SK8100 и по-скъпи Samsung QE55Q7FNA, Какво стана от това, научете от прегледа.

Този модел участва Топ интелигентни телевизори и в Топ интелигентни телевизори.

екран

Sony KD-55XF8096

Sony KD-55XF8096 е оборудван с 55-инчова IPS матрица с UHD резолюция. Поддържа няколко HDR формата, включително HDR 10 и HLG. Прилагат се технологии за подобряване на изображението: дисплей Triluminos, 4K X-Reality Pro, Motionflow. Ъглите на видимост са 178 градуса. Това ви позволява да постигнете перфектния образ дори в най-динамичните сцени с бърза промяна на плановете. 8-битовата матрица на този телевизор, подобрена от FRC технологията, произвежда повече от милиард цвята, цветното възпроизвеждане е отлично.

Състезателите могат да се похвалят с използването на собствени иновативни разработки по отношение на подобряването на изображението и честотата на обновяване на екрана от 120 Hz. Трудно е да се каже колко е необходимо последното, ако няма да играете игри или да гледате видео в 3D. Мисля, че това не си струва допълнителните разходи, защото 60 Hz са достатъчни за удобно гледане на 4K видео, въпреки че снимката LG 55SK8100 и Samsung QE55Q7FNA разкошен.

Външен вид

Sony KD-55XF8096

Sony KD-55XF8096 изглежда много стилно, има тънка алуминиева рамка с дебелина по-малка от 6 см. Комплектът се предлага с мощна стабилна сребърна стойка. Може да се използва и за маскиране на кабели, подходящи за телевизора. Възможно е да се монтира на стената, стандартът за монтаж е VESA 200 × 300.

От гледна точка на дизайна бих предпочел по-скъп Samsung QE55Q7FNA, Той е почти безрамков, оборудван с технологията Ambient и напълно елиминиран от проводници (с изключение на захранващия кабел) благодарение на модула One connect.

конектори

Sony KD-55XF8096

Sony KD-55XF8096 има следните конектори: антенен вход, 4 HDMI, 3 USB, включително 1 USB 3.0., Компонентни и композитни входове, локална мрежа, изход за слушалки 3,5 мм, оптичен аудио изход, CI слот. Такъв набор от конектори е достатъчен за активното използване на телевизора, но понякога има объркване на проводници, което разваля външния му вид. В тази връзка печалбата отново е Samsung QE55Q7FNA, при което всички конектори са поставени в отделно устройство, а един кабел е отговорен за предаването на данни към телевизора и неговата мощност. Може би това решение е надценено поради развитието на безжичните технологии, но засега е удобно и креативно. Sony KD-55XF8096 поддържа Bluetooth, Wi-Fi, Miracast.

Звук

Sony KD-55XF8096

Родни говорители Sony KD-55XF8096 - 2 високоговорителя по 10 вата всеки. Технологиите за подобряване на звука ви позволяват да постигнете висококачествен звук: собствена разработка ClearAudio +, преден съраунд звук S-Force, DSEE. Последното е подходящо за любителите на музиката: подобрява качеството на звука в компресирани файлове. Ефектът от пълно потапяне, когато гледате концерти на живо на любимите си изпълнители и при слушане на вашата музикална библиотека mp-3.

LG 55SK8100 Той използва Dolby съраунд, Ultra Surround и Dolby Atmos технологии за подобряване на звука, не отстъпващи на Sony KD-55XF8096 по качество на звука.

Обективно най-добрите трябва отново да бъдат признати Samsung QE55Q7FNA, Той е идеален за домашно кино, има 2 високоговорителя с мощност 10 вата и 2 субуфера с една и съща мощност, което поставя под въпрос необходимостта от закупуване на външни високоговорители.

Функции

Sony KD-55XF8096

Smart TV работи на операционната система Android TV 7.0 с перспективата за надграждане до версия 8.0. Това отваря неограничени мултимедийни възможности за потребителя. Вградената мултимедия - плейър и браузър - превръща телевизора в практически пълен компютър. Можете да преглеждате всяко съдържание в Интернет, да играете всякакъв тип файлове от външни носители, да играете игри. Вграденият Google Play ви позволява да оцените всички предимства на интелигентните технологии. Открийте света на свежите висококачествени приложения с няколко бутона. Можете да управлявате телевизора с гласови команди. Ако не можете да гледате следващия епизод на любимата си серия, с натискане на един бутон ще решите този проблем чрез запис на който и да е външен твърд диск благодарение на опцията USB HDD REC. Записването ще спре, телевизорът ще се изключи в края на телевизионното шоу, а вие ще го гледате във всяко свободно време.

Ако говорим за гледане на телевизионни канали, тогава на Sony KD-55XF8096 той доставя истинско удоволствие. Вградените тунери с повишена чувствителност - цифров и сателитен - вършат отлична работа за получаване дори на слаб сигнал, а 4K X-Reality Pro технологията увеличава разделителната способност на видео до максимум в реално време.

Samsung QE55Q7FNA и след това излиза извън обхвата на възможното, комбинирайки всички устройства на „Умния дом“. Днес тази технология не е с голямо търсене у нас, но като резерв за бъдещето си заслужава да се отбележи.

Ползи

Sony KD-55XF8096

  • Приемлива цена;
  • висококачествена матрица с отлично цветово възпроизвеждане;
  • вградени тунери с повишена чувствителност;
  • добър дизайн;
  • Android TV 7.0 с възможност за надграждане до версия 8.0;
  • DSEE технология за подобряване на звука.

недостатъци

  • Не много удобно дистанционно управление;
  • сложни настройки;
  • вграденият плейър не пренавива MKV видео.

заключения

За парите Sony KD-55XF8096 е добър. Днес те го питат , Ако тази сума е голяма за вас, можете да вземете LG 55SK8100 зад , Единствената ключова разлика е операционната система WebOS, която може да ограничи достъпа до определено съдържание и отделни приложения. Но също Samsung QE55Q7FNA зад работи на Tizen OS. Неговите предимства са безрамков дисплей, технология One connect, отлично качество на звука и възможност за създаване на Smart Home. Но не си струва надплащането Освен ако, разбира се, не планирате да използвате телевизора като домашно кино.

1164 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите