У дома Отзиви Преглед на телевизора TCL L65P65US

Преглед на телевизора TCL L65P65US

След като гледах много бюджетни и скъпи телевизори с голям диагонал, TCL L65P65US беше моят избор. Този интересен модел с функция Smart TV и 4K резолюция е малко по-скъп от бюджетното оборудване от BBK и Erisson. За 65 инча ще дадете , но може ли оборудването за такава цена да се справи с висококачественото възпроизвеждане на видеоклипове, игри или е по-добре да се преплати и да се купи модел на известна марка по-скъпо?

Този модел участва в класиране на най-добрите телевизори и в класиране на най-добрите телевизори 58-65 инча.

екран

TCL L65P65US
TCL L65P65US - LCD телевизор със светодиодна подсветка. Диагонал на дисплея - 64,5 инча. На такъв екран е удобно да играете, да гледате филми и телевизионни предавания, да се веселите за любимия си футболен отбор. Резолюция - UltraHD (3840 × 2160 пиксела). За да се подобри качеството на изображението, се използват HDR и Micro Dimming технологии. Функцията HDR прави картината по-балансирана: светлите зони потъмняват, а по-тъмните области се изсветляват. С Micro Dimming ситуацията е подобна, само контрастът на бели и черни цветове се увеличава. Времето за реакция на пикселите е 8 ms. Яркостта е 300 cd / m22, контраст -5000: 1. Без отблясъци, мъртви пиксели, както е в бюджета Erisson 65ULEA99T2 Smartкъдето производителят позволява до три счупени пиксела.

Външен вид

TCL L65P65US
По краищата на екрана на тялото има тънка черна пластмасова рамка, която го прави крехък на външен вид. Задният панел има конектори. Краката по краищата на кутията му позволяват да стои стабилно, да не залита. Включено - VESA монтаж 400 × 200 мм. Размери - 1468 × 845 × 77 мм. Изисква внимателно отношение, струва си да се залепи защита.

конектори

TCL L65P65US
Наборът от изходи е голям: два HDMI, един USB всеки, композитен, за слушалки, Cl +, S, Ethernet. Всички периферни устройства са добре свързани с модела, няма повреди. Но може да се направят повече USB и HDMI изходи. LG има такива проблеми. Поредицата 60UK6200 няма аналогов аудио изход, което затруднява свързването на по-стари музикални центрове. И в телевизора Erisson 65ULEA99T2 Smart има проблеми при свързването на периферни устройства.

Звук

TCL L65P65US
Акустична система - два вградени високоговорителя с обща мощност 16 W. Приятният звук поддържа добре честотите, дори и най-ниските. Не е необходима допълнителна акустика. В по-евтините проби с такава декларирана мощност звукът е много тих, трябва да закупите допълнителни високоговорители.

Функции

TCL L65P65US

TCL L65P65US има операционна система Linux с 8 GB вградена памет, която работи изключително бързо, което позволява на телевизора да се нарича Smart TV. За по-евтини технологии в платформата Android функцията Smart TV почти не се изпълнява. С вградения Wi-Fi модул можете да преглеждате всяко съдържание от Интернет, да използвате лицензирани YouTube, Netflix приложения. TCL има собствено T-cast приложение, което излъчва снимки, видеоклипове, музика към телевизия от смартфон. Можете също да използвате вашия смартфон като дистанционно управление. Комплектът се предлага с дистанционно управление, но е голям и неудобен. Има опция за запис на видео на USB устройство. Друга удобна функция е родителският контрол или защита на детето. Една от ценните характеристики на телевизора е изместване на времето (TimeShift се нарича още смяна на времето).Когато гледате телевизионен канал, той ви позволява да поставите на пауза телевизия на живо и да се върнете към гледането от същото място по-късно. Много хора харесаха технологията DLNA (Digital Living Network Alliance), която позволява на съвместими устройства да предават и получават различно медийно съдържание (изображения, музика, видео) през домашна мрежа, както и да го показват в реално време. С други думи, тя се интегрира в единна цифрова мрежа - домашни компютри, мобилни телефони, лаптопи и потребителска електроника.

Предимства и недостатъци

Ползи:

 • голям диагонал;
 • разумна цена;
 • пъргава операционна система Linux;
 • Smart TV работи добре;
 • HDR и Micro Dimming технологии;
 • Приложение за T-cast;
 • UltraHD с висока детайлност;
 • качество на звука, не е необходимо да се подобрява допълнителна акустика.
 • Смяна на времето;
 • DNLA стандарт.

Недостатъци:

 • голямо неудобно дистанционно управление;
 • няма достатъчно конектори.

заключения

Ако в допълнение към красивата картина е важна и друга функционалност (игри на конзола с добра честота на кадрите, без забавяне на изображението, гледане на филми с висока разделителна способност или телевизионни предавания от Интернет), то TCL 65P65US е добър избор. Моделът е малко по-скъп от бюджетните телевизори. Erisson 65ULEA99T2 Smart по-евтино от , но губи във функционалност и звук. Ако 7 хиляди са голяма сума за вас, по-добре е да обърнете внимание LG 60UK6200 с диагонал 60 инча. Цената е приблизително същата като тази на Erisson, но по функционалност не е по-ниска от TCL, освен по диагоналния диаметър.

1124 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите