У дома Ремонти Големи домакински уреди Как да сменим дръжката на вратата на пералнята, ако е счупена?

Как да сменим дръжката на вратата на пералнята, ако е счупена?

Дори в пералнята с най-високо качество, дръжката може да се отчупи. Пластмасовата му част е много крехка. Подлагайки се на постоянно натоварване при опит за отваряне, той може да не издържи. Ако дръпнете дръжката преди да отворите ключалката, тя също така бързо ще се счупи. Не може да бъде поправен, ще трябва да инсталирате нова част. Можете да направите това сами.

Как да отворя вратата, ако дръжката е счупена

дръжката на вратата на пералнята се счупи

Причината за повреда обикновено е небрежно боравене, а не брак или некачествено устройство. По правило дръжката се счупва, когато се опитате да отворите вратата след измиване. Необходимо е леко да го натискате, докато чуете характерно щракване, което показва, че щракването е щракнало и след това леко го отворете.

Важно:

След измиване трябва да изчакате няколко минути, известно време вратата остава заключена.

Когато се сблъскате с повреда, няма нужда да се притеснявате. Можете да замените част, без да се обадите на специалист. Първо трябва да го разглобите. Има няколко начина за това.

Първо трябва да инспектирате счупената част. Ако се отчупи само част от дръжката, е възможно да отворите вратата за останалите. Защо понякога се налага да използвате инструменти. Като вземете частта, останала на вратата с клещи, е необходимо да натиснете пружината и да издърпате люка към вас. Ако тези стъпки не помогнат, можете да използвате други методи:

 • Ако машината е снабдена с авариен отвор, е необходимо да дръпнете специалния кабел или лоста. Той се намира в близост до източващия филтър. За да стигнете до него, трябва да премахнете долния панел.
 • Отворете люка отвътре. Необходимо е да свалите горния капак на оборудването и да стигнете ръка до вътрешния запек. Натиснете върху него и натиснете вратата отвътре.
 • С помощта на въже. Взимайки силно въже, го вкарайте в дупката между люка и тялото от страната на ключалката. Издърпайте въжето и го издърпайте от двете страни към ключалката. Въжето ще натисне лоста и машината ще се отвори.

Вижте също - Как насилствено да се източва вода от счупена пералня

Как да се демонтира

За да смените дръжката, вратата от машината трябва да бъде извадена и счупената част да бъде отстранена.

Важно:

Преди да разглобите вратата, е необходимо да запомните местоположението на болтовете, точките на закрепване на дръжката и отстрани на наклона на стъклото. По-добре да я снимате, за да не забравя.

Не е трудно да го демонтирате сами, без помощта на майстор. Инструкцията е много проста:

 1. Отвори вратата. Намерете точките за закрепване към тялото в близост до сенника. По правило това са самонарезни винтове, които могат да се развият с отвертка Phillips.
 2. Свалете капака на товарната врата и го поставете на пода. Тя ще трябва да бъде разглобена.
 3. Разхлабете фиксиращите болтове около обиколката на капака. Това изисква стандартна или отвертка Phillips, в зависимост от вида на крепежния елемент.
 4. Поставете отвертка с плоска глава в пролуката между вътрешната и външната страна, отстранете. Разглобете вратата на две половини, извадете стъклото.
 5. Дръжката е фиксирана с метален прът. Необходимо е да натиснете върху него с шил или тънък щифт, да натиснете и закачите пръчката и след това да я извадите.
 6. Вземете дръжката и пружината.

Бакшиш:

По-добре е да снимате мястото на закрепване на дръжката преди демонтирането, за да не се объркате по време на монтажа.

Как да инсталирате нова писалка

Писалката трябва да бъде закупена в магазин за хардуер. Когато отивате да пазарувате, трябва да пренапишете модела и името на машината, така че новата част да пасне. Той е завършен с пружина и прът, необходими за закрепване.

Инструкции за монтаж на дръжката:

 1. Поставете пружината. Трябва да се постави на същото място, където е стоял предишният. Важно е да бъдете внимателни. Пролетта трябва да е точно на мястото си. Доста е трудно, трябва да опитате.
 2. Поставете куката с дръжката, докъдето ще стигне.
 3. Когато частта е заела позицията си, поставете щифта. Трябва да се премине през всички дупки. Докато натискате, той трябва да се завърти, за да улесни влизането в дупките. Можете да използвате клещи.

След като се справите с проблема, трябва да проверите дали дръжката работи правилно. Поради пролетта, тя е леко положена назад. Ако дръжката не се натисне от пружината, тя не е поставена правилно. По-добре да го разглобите веднага и опитайте да го поставите отново.

След това трябва да поставите чашата и да прикрепите втората половина на капака, докато щракне. Закрепете половините с фиксиращи болтове и инсталирайте вратата на машината.

Бакшиш:

Ако не можете сами да разберете как да смените дръжката, по-добре е да се обадите на капитана, за да не повредите частите.

Вижте също:

7437 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите