У дома Отзиви Преглед на телевизия Xiaomi Mi TV 4S 50

ТВ рецензия Xiaomi Mi TV 4S 50

След като анализирах текущия пазар на Smart TV в бюджетния ценови сегмент, сравних предложените модели и искам да ви представя преглед на телевизора на известната китайска марка Xiaomi - MI TV 4S 50. Въз основа на резултатите от прегледа можете да разберете дали този модел е подходящ за вас или да погледнете по-добре на другите.

Този модел участва в рейтинг на най-добрите телевизори 49 инча и в класиране на най-добрите 4K UHD телевизори.

екран

Xiaomi Mi TV 4S 50

TFT IPS матрицата на LG, подобно на всички други телевизори Xiaomi, има резолюция 3840 × 2160 пиксела (4K), стандартно съотношение 16: 9. Ъгли на видимост - 178 °. Диагоналът е 49,5 ”(126 см). Скорост на опресняване - 50 Hz, стандарт за PAL (европейски) регион. Времето за отговор на пиксела е 8 ms. Обявена е широка динамична гама от цветове - HDR10, но само на хартия: в действителност това е псевдо-HDR, той не може да работи правилно с матрица с ниска яркост. Директна LED подсветка, бели светодиоди са разположени зад матрицата, така че са възможни малки черни светлини. Самата матрица има ниска яркост, което ще се отрази неблагоприятно върху качеството на картината при дневна светлина. Ще бъде удобно да гледате вечер или следобед с завеси на прозорците, но не бива да очаквате повече от държавен служител. Моделите са по-евтини (същите HARPER 49U750TS) - същите проблеми с яркостта.

Външен вид

Xiaomi Mi TV 4S 50

Рамките са метални, отгоре и отстрани са малки, а отдолу - малко повече. Надписът на MI се очертава на долната рамка. Стойка - два крака, изработени от метал. Задната страна на кутията е пластмасова с конектори за вход / изход за изображение / звук. Има възможност за монтиране на стена, но комплектът не включва необходимото устройство - закупува се отделно, като аксесоар, стандартен - VESA 300 × 200 мм. Дистанционното управление е минималистично, няма много бутони, но се справя със задачата си. Работи чрез Bluetooth.

конектори

Xiaomi Mi TV 4S 50

По отношение на конекторите всичко е класическо, на борда - AV, компонент (лалета), x3 HDMI 2.0, x2 USB, Ethernet вход, поддържа се Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth. Изходът е само коаксиален.

Звук

Xiaomi Mi TV 4S 50

Системата за високоговорители е под формата на два високоговорителя, разположени отдолу, с мощност 8 W всеки (общо - 16 W). Съраунд звук на два високоговорителя благодарение на специална аудио обработка. Аудио декодери - Dolby Digital и DTS. Няма въпроси относно звука: той е обикновен, умерено силен, но ако висококачественият звук е приоритет, по-добре е да свържете отделна аудио система или да изберете друг телевизор, например, LG 49SK8000, Плащане за , ще получите много по-добър звук с по-мощни високоговорители.

Функции

Xiaomi Mi TV 4S 50

Smart TV се реализира чрез вградената операционна система Android 6.0. Отгоре на Android е инсталирана минималистична обвивка от Xiaomi - PatchWall. Осигурени са достъп до Интернет, изтегляния на приложения, програми. Вътрешната памет е само 8 GB: не толкова, но можете да живеете без външно устройство за съхранение. Но за да изтеглите пълноценен филм в 4K резолюция, не можете да направите без външно устройство. С помощта на специален бутон на дистанционното управление можете да давате гласови команди на телевизора, например, да зададете таймер за автоматично изключване. Телевизорът е включен в екосистемата на Xiaomi Smart Home, като с дистанционното управление можете да давате команди на други устройства, които са част от екосистемата.Недостатъци - няма поддръжка за DVB-T2 и DVB-S2, има вход за антената, но сигналът е доста слаб. Можете да гледате обичайните телевизионни канали или с помощта на конзоли, или чрез IPTV. В последния случай забавянето е възможно, ако Интернетът на собственика не е достатъчно бърз.

Предимства и недостатъци

Xiaomi Mi TV 4S 50

Ползи:

  • лекота на управление;
  • гласови команди;
  • екран с 4K резолюция;
  • минималистичен дизайн;
  • Android и обвивката на PatchWall.

Недостатъци:

  • липса на DVB-T2 и DVB-S2;
  • непълна русификация;
  • проблеми с аналоговия сигнал.

присъда

Телевизорът има добра матрица, нормален звук - като цяло телевизорът е среден в бюджетния сегмент. Цена - , Но защо да плащате повече, ако например е 8500 хиляди по-евтино HARPER 49U750TS - можете да получите същото, но да се спасите от проблеми с IPTV. Има поддръжка за DVB-S / T2 със същата матрица и подобен звук. Ако финансите позволяват, по-добре е да плащате допълнително и купувайте LG 49SK8000След като получи по-ярък екран, по-силен и по-добър звук, поддръжка за DVB-S / T2, общ интерфейс и спестяване на чипове като гласово управление, Smart TV със собствена операционна система. Телевизорът е по средата между предложените от мен опции, но моят съвет е по-добре да спестите малко пари и да вземете оборудването над средното, отколкото да вземете просто обикновен телевизор.

1365 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите