У дома Ремонти Големи домакински уреди Таблетките няма да се разтварят в съдомиялната машина - какво да правя?

Таблетките няма да се разтварят в съдомиялната машина - какво да правя?

Съдомиялната машина улеснява живота на своите собственици, спестявайки много време, което би трябвало да се изразходва за миене на съдове, дори в малко семейство. А разбивката на съдомиялната винаги е на мястото си! Един от най-често срещаните проблеми е, че таблетката за миене на съдове не се разтваря.

Видове таблетки за съдомиялна машина

  • еднослоен и двоен слой;
  • комбинирани.

Най-практичните от тях са комбинирани за съдомиялни машини. Те съдържат всички необходими компоненти за пълно почистване на съдове:

  • детергенти;
  • балсам за изплакване;
  • регенерираща сол.

видове таблетки за миене на съдове

5 причини, поради които таблетката не се разтваря

  1. Някои от най-бюджетните модели съдомиялни не поддържат използването на определен тип почистващ препарат, това може да е причината таблетът да не се разтваря. Прочетете инструкциите за вашата съдомиялна машина, какви почистващи препарати производителят препоръчва за този конкретен модел.
  2. Купихте хапчета с ниско качество или фалшификат на добре позната компания. Опитайте продукти от различна марка, ако това не се случи отново - причината е очевидна.
  3. Използване на таблета с нежна програма за измиване. В този случай инструментът просто няма време да се разтвори напълно по време на работа на програмата.
  4. Капакът на дозиращото отделение е блокиран. Проверете колко лесно се отваря автоматичният разпределителен клапан. Ако отварянето му е трудно, агентът не може да излезе от него и съответно не се разтваря. Често се случва, че в машината има твърде много чинии и тя затваря дозатора. В края на цикъла на измиване отделението се отваря и съдомиялната машина изплюва таблетката невредима. За да избегнете този проблем, преди всяко стартиране на съдомиялната машина, уверете се, че съдовете не пречат на отварянето на капака на дозатора.
  5. Отделението за дозиране е мокро. В този случай таблетката (и прахът също) абсорбира влагата, залепва на дъното на отделението и не може да се разтвори, или се разтваря твърде бавно и не напълно. В този случай миялната машина дори не изплюва таблетката, тя остава неразтворена в дозатора.

Лошата таблетка за миене на съдове се разтваря слабо

Ако сте убедени, че вашата миялна машина няма нито един от горните проблеми, а таблетът все още не се разтваря напълно или частично, обадете се на сервиз. Може би причината е недостатъчният поток на вода в съдомиялната машина поради повреда на рециркулационната помпа, входящия клапан или запушените пръскачки. В тези случаи е по-добре да не се опитвате сами да ремонтирате кухненския си помощник, а да се доверите на специалисти.

Вижте също - Какво да направите, ако миялната машина не мие добре съдовете: съвет на специалист

14024 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите