У дома Правила за работа Големи домакински уреди Изработка на препарат за миене на съдове

Изработка на препарат за миене на съдове

Всеки иска да намали количеството на химикалите в ежедневието си, това се отнася и за почистващи препарати, които са предназначени за съдомиялни машини. В тази статия ще ви кажем какво можете да използвате, за да направите прах за съдомиялна машина със собствените си ръце, и други са необходими. Ще опишем и плюсовете и минусите на тяхното използване, независимо дали ще бъдат безопасни или ще навредят на устройството.

Подготовка на почистващия препарат

Направи си сам препарат за миене на съдове
Повечето прахове и други елементи за миене на съдове са направени от реактивни химически елементи, които се пенят при контакт с вода. В допълнение, те включват различни киселинни вещества, които помагат да се изяжда мазнината и други подобни допълнителни елементи, които имат подобни свойства:

 • избелители;
 • натриеви силикати, които предотвратяват корозията на металните елементи;
 • различни ензими;
 • сгъстители;
 • друг.

Както вече разбрахте, не се знае колко са безопасни за човешкото тяло. Разбира се, в малки количества те могат да бъдат безвредни за организма. Но сега ще поговорим дали е възможно да направите препарат за съдомиялна машина със собствените си ръце, който не съдържа горните елементи.

Метод номер 1

Взимаме една чаша гореща вода и разтваряме чаена лъжичка сода пепел в нея и след това добавяме водороден пероксид в същия обем. Този почистващ препарат може да не е в състояние да почисти изгорели съдове и тигани, но лесно почиства обикновени съдове, прибори за хранене и други неща. Най-важното е, когато използвате този продукт, не забравяйте да използвате сол с него.

Препарат за горчица на прах

Метод номер 2

Следният почистващ препарат може да се приготви с горчица на прах, тъй като се пени добре и е в състояние да отмие мазнините. За това се нуждаем от:

 • 100 грама горчица на прах;
 • бор в същия обем;
 • пълна чаша сода пепел.

Тази смес е най-добре да се съхранява на тъмно място и в контейнер, който не позволява на светлината да премине. Някои потребители на съдомиялни, които използват горчична смес като почистващ препарат, имат проблеми с това, че прахът е слабо разтворим във водна среда, поради което запушва дюзите, но всичко може да зависи от качеството на самата горчица.
Освен това има малък плюс в това, че праховата смес може да се използва за миене на съдове на ръка.

Метод номер 3

Този почистващ препарат може да се нарече икономичен, но все пак използва активни химически елементи. Но концентрацията им в продукта е незначителна, те не могат да навредят на тялото ви, добре, освен в тези случаи, ако сте алергични към тези елементи.

За да направите такъв препарат за съдомиялна машина със собствените си ръце, имате нужда от следното:

 • неонол - 25 грама;
 • сулфанол - 25 грама;
 • сода за хляб или калцинирана - 950 грама.

Първите химически елементи са проектирани така, че почистващият препарат пени добре, когато е в контакт с вода. Този продукт се основава на сода, тъй като 30 грама прах се зареждат в съдомиялна машина в една съдомиялна машина и не е практично да се наливат от 1,5 до 2 грама активни елементи.

Добре подходящ за употреба в така наречената "мека вода", а за "твърдата" вода е задължително да добавите малко количество соли към този разтвор.

Вижте също - Какво има в комплекта на съдомиялните машини

Как да си направите сами таблетки за съдомиялна машина

Метод номер 4

Сега ще ви кажем как да си направите хапче със собствените си ръце. Те са най-популярните почистващи препарати за съдомиялни машини, но са доста скъпи и затова беше разработено решение как да се създаде вид на тях. За да създадете „хапче“, се нуждаете от следните елементи:

 • обикновен прах за пране - 350 грама;
 • обикновена или газирана пепел - 150 грама;
 • обикновена вода, като елемент за образуване на връзки.

Сега взимаме малък контейнер и смесваме сухите съставки в него, постепенно добавяйки вода, трябва да получите един вид "каша". След като получите гъста консистенция, вземете формулярите и ги попълнете там (например ледени форми и подобни неща).

Предимства и недостатъци

В тази статия ви казахме как да направите препарат за съдомиялна машина със собствените си ръце, ще обосновем какъв е плюсът на приложението и техните минуси.

заслуга

 1. най-важното, което трябва да се отбележи, е ниската цена на съставките, от които можете да направите почистващ препарат. Което само по себе си е от полза;
 2. способността да променя химическия състав на перилните препарати, в зависимост от спецификата на съдомиялната машина;
 3. докато готвите, знаете какво слагате в съдомиялната си машина.

Малко за недостатъците

 1. Ще трябва да отделите времето си за правене;
 2. средствата няма да имат естетически вид, но това не е толкова важно;
 3. най-същественият недостатък е, че ще трябва да експериментирате известно време, за да намерите необходимото съотношение на всички елементи.

От вас зависи да решите дали да създадете почистващ препарат или не, и въз основа на това вие сами ще трябва да дадете предпочитание на опцията, която харесвате. За да разберете колко е по-добре, прочетете специализираните форуми.

11323 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите