У дома Правила за работа Големи домакински уреди Какво има в комплекта на съдомиялните машини

Какво има в комплекта на съдомиялните машини

Закупуването на съдомиялна машина е модна тенденция, която значително улеснява ежедневието ни. Сега не е модерно да стоиш до мивката и да миеш чинии и лъжици - тази част от домашната работа с охота се поема от електронен помощник - съдомиялна машина. Но как да изберем наистина ефективно устройство? Колко раздели можете да миете наведнъж и като цяло - какво е комплект за съдомиялна машина и какво включва? Има много въпроси, но няма причина да се паникьосваме - сега заедно ще намерим отговори на тях.

Какво е комплект за съдомиялна машина?

Chto-takoe-комплект-posudy-для-posudomoechnoj-Mashiny

Както знаете, съдомиялните се различават не само по производител и по размер. При избора на този домакински уред трябва да се обърне голямо внимание на неговата простор. Колко и какви видове съдове може да почистите напълно вашата съдомиялна машина?

Този критерий се измерва в множества. Един комплект за PMM включва общоприет комплект ястия и уреди за настройка на маса за един човек.

Вижте също - Как правилно да зареждате съдове в съдомиялната машина

Какво е включено в комплекта за съдомиялни машини?

Според правилата на етикета и правилата за сервиране на маса, комплект ястия за един човек означава:

 • една дълбока чиния - за течни първи курсове;
 • три плоски чинии - за гарнитури, мезета, салати и сладки десерти;
 • чаша за напитка (чай, кафе, компот);
 • подходяща чаша за алкохол или чаша за вода или сок;
 • нож с вилица;
 • три лъжици - маса, десерт и чай.

Тоест - комплект за миялна машина - колко? Точно така, само 11 артикула.

Вижте също - Колко дълго мие съдомиялната машина

Chto-vxodit-V-комплект-posudy-для-posudomojki

Както можете да видите, производителите не включват съдове, тигани, дъски за рязане, както и черпаци, шпатули, рендета, мелнички за месо или приставки за обработка на храни, листове за печене и т.н. Когато купувате един или друг модел на PMM, помислете колко често готвите у дома и какви ястия използвате едновременно - всичко това трябва да се побере в тавата на вашия уред.

Важно:

По правило тавите и решетките в PMM са предназначени за стандартни ястия - широка и дълбока чиния за супа, кръгла, стандартен диаметър, плитки чинии. Но не винаги използваме само такива ястия - в нашите кухни има дълбоки купи или купи за течни, квадратни малки чинии и други прибори "подчертава". Колкото по-нестандартно е устройството, толкова повече място ще заема и толкова по-малък е броят на чиниите, които можете да миете в един PMM цикъл.

Вижте също - Избор на компактна съдомиялна машина

Какви съдомиялни машини има?

Има градация на съдомиялни машини за миене на чинии. Съдомиялните машини са:

 1. Компактно - измийте 4-6 комплекта чинии-чаши;
 2. Тесен - за измиване на 6-9 комплекта;
 3. И извънгабаритни - могат да се справят с 12-14 комплекта ястия наведнъж.

Първата категория е подходяща за ергени, в офис кухни или за семейна двойка, която само от време на време готви у дома. Компанията предлага много такива опции:

 • Bosch (SKS51E22EU, SKS50E32EU, SKS51E22),
 • Бонбони (CDCP 6 ES, CDCP 6 E),
 • Electrolux (ESF2400OW, ESF2400OK).

Втората категория ще може ефективно да обслужва семейство от 3-4 души. Обръщам внимание на:

 • Bosch SCE52M65, Bosch SPS50E58,
 • Hotpoint-Ariston LSTB 4B00 ЕС,
 • Gorenje GV53311,
 • Candy CDCP 8 E,
 • HANSA ZWM 446 WEH.

Hansa-zwm-446-Weh

Но ако сте късметлия от голямо семейство - от 5 души, тогава трябва да намерите място във вашата кухня за съдомиялна машина в пълен размер. Например:

 • WHIRLPOOL ADP 500 WH,
 • BOSCH SMS 41 D 12 EU,
 • INDESIT DIF 16B1 A (ЕС),
 • ELECTROLUX ESL95330LO.

Интересно е! Има рекордни съдомиялни машини. Човек може да мие 17 комплекта чинии наведнъж! Това е Asko, D 5893 XXL, производител: Швеция. Вторият се счита за един от най-малките. Electrolux ESF 2410 е с размери само 45 x 48x 46 cm.

Какво не може да се мие в съдомиялната машина?

Съвременните технологии се справят с всякакъв вид ястия и различни степени на замърсяване. Има обаче и изключения. Не се препоръчва да се мият в съдомиялната машина:

 • дървени предмети - дъски за рязане, уреди, контейнери;
 • пластмаса, която се деформира при излагане на високи температури;
 • алуминиеви съдове за готвене, които могат да окисляват.

Заредете внимателно кристал и сребро в PMM, внимателно изберете програмата за измиване. Освен това е рисковано да миете чинии и чаши с порцелан в съдомиялната машина - високите температури и химикалите могат да повредят боята.

изход

И така, разбрахме какво е включено в комплекта на съдомиялни машини, как да определим подходящия модел според този критерий, а също така научихме какво можете и какво не се препоръчва да миете с миялна машина. По принцип този, който е измислил и проектирал ПММ, трябва да издигне паметник, защото това е наистина икономично и полезно устройство, което освобождава много време (около 10 годишно!) За себе си и вашето семейство. Ако изберете правилно и съзнателно правилния модел на съдомиялна машина и след това следвате инструкциите за употреба, тогава това устройство ще се превърне в незаменим помощник и спасител, който ще ви зарадва с безпроблемна работа и чисти съдове за много години напред.

Вижте също - Избор на надеждна индукционна печка за вашия дом

13630 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите