У дома Условия за ползване Големи домакински уреди Как да включите съдомиялната машина у дома за първи път

Как да включите съдомиялната машина у дома за първи път

първо пускане в съдомиялната машинаДългоочакваната покупка на съдомиялна машина на Bosch или друга компания, за мнозина събитието далеч не е обикновено, но много очаквано. Особено сред онези домакини, които имат голямо семейство, където се натрупват много ястия. Въпреки това ергените също се радват на този домакински уред като спасение от омразна професия - миене на чинии.

След това дойде денят, когато съдомиялната машина беше въведена, майсторите от сервизния център я свързаха, след това входната врата се затвори зад тях и вие останахте сами с миялната машина, която сякаш вече шепнеше, че скоро можете да забравите за болезненото миене на ръка, след това натиснете стартира. Но какво да правя след това? Как да направите първия старт на съдомиялната машина у дома?

Няма специални тайни, просто трябва да се придържате към правилата за работа, описани в инструкциите за домакинския уред, а също така да следвате редица неизказани правила, за които ще говорим по-късно.

Първо използване на съдомиялната машина

първо включетеПреди първото стартиране на всеки домакински уред, независимо дали е Bosch или siemens, е необходимо да се запознаете с инструкциите за експлоатация, където производителят предписва препоръки и инструкции за този случай.

По правило механиката на действията преди първото стартиране и стартиране е следната:

 • уверете се, че машината няма никакви повреди след транспортиране или други предмети, например разпенвачи на пяна или стикери вътре;
 • не можете да слагате чинии по време на първото тичане, тя трябва да се извършва на празен ход;
 • изсипете йонна сол, тя също е омекотител за вода, в специално отделение или се уверете, че тя е там от фабриката;
 • задайте средната температура, тогава програмата за пране също е със средна продължителност.

Вижте също - Сол за миялната машина: къде да заспя и защо

Такива прости действия ще ви позволят да стартирате съдомиялната машина и да я подготвите за по-нататъшна продуктивна употреба.

Мнозина са объркани защо е невъзможно веднага да поставите чинии в съдомиялната машина и да натиснете бутона за стартиране, за да не задействате механизма за нищо. Тук всичко е просто, първият цикъл на измиване се извършва с цел промиване на технически смазочни материали и други ненужни вещества, останали в резервоара след монтажа в завода. Контактът им с кухненски прибори със сигурност няма да донесе нищо добро, така че е по-добре да не се пазарите да правите всичко според правилата преди първото пускане.

Правилно зареждане на чинии

зареждане на чинииЗареждането на съдомиялна машина изглежда като лесна задача, нали? Просто подредете съдовете, добавете почистващ препарат, стартирайте - всичко е готово. Ако обаче това е така, тогава защо всички често сме принудени да мием чиниите повторно, защото те не са напълно почистени?

Ето как правилно да заредите съдомиялната машина, за да я включите с максимална ефективност и максимална почистваща мощност:

 • не забравяйте, че винаги трябва да започнете да зареждате съдомиялната машина отдолу;
 • поставете по-леки, по-крехки предмети, различни тапи отгоре, поставете капаци в специално отделение за лъжици;
 • ако има нужда да измиете нещо като цяло, можете да премахнете една от стойките;
 • в долната част винаги трябва да има големи кухненски уреди;
 • не забравяйте да оставите пространства между съдовете в мивката, така че поток вода да ги измие;
 • Не забравяйте да почистите чиниите от големи отпадъци от храна, в противен случай те ще запушат филтъра много бързо.

Вижте също - Как да поставите чинии в съдомиялната машина

Избор на програма за измиване

избор на програмаПравилният старт на съдомиялната машина изисква правилния избор на програмата за миене на съдове.

Разбира се, всеки производител в своите модели може да извика тези програми по различен начин, както и да промени броя им. Но като правило стандартният набор от основни програми за всички съдомиялни машини е подобен.

Вижте също - Колко дълго мие съдомиялната машина

Функция за предварително измиване или накисване

Този режим се използва, ако съдовете за миене са много мръсни. Това определение включва тигани с изгорена храна или много мазни казани, както и други кухненски уреди, които трудно се мият.

Програма за измиване с висока интензивност

Този режим предлага възможност за миене дори на много мръсни прибори за хранене, без първо да го накисвате. Той работи при високи температури, така че ако нямате топлинно устойчиви съдове, се отнасяйте с него с повишено внимание.

Стандартна програма

Стандартната мивка е най-често срещаният, често използван режим сред домакинските съдомиялни машини, тъй като ви позволява да миете съдовете при оптимални разходи за ток и вода, като гарантирате добър резултат.

Икономично пране

Този режим консумира много малко светлина и вода, тъй като не е трудно да се отгатне от името, но трябва да се използва само за много леко замърсени кухненски прибори, в противен случай резултатът може да е разочароващ.

Деликатна програма

Този режим се използва за измиване на тънки и крехки услуги.

Бързо измиване

Позволява ви бързо да измиете услугата за вечеря, без да я изсушавате. При миене на силно замърсени съдове резултатът може да не се хареса.

За да обобщим, отбелязваме, че първото пускане на съдомиялната машина е много важно за по-нататъшната ползотворна и дълга работа на съдомиялната машина, така че да продължи дълго време, зарадвайки собствениците с чисти чинии и тигани.

Вижте също - Как и какво да заменим таблетките за съдомиялна машина

11906 1

Една мисъл на тема „Как да включите съдомиялната машина у дома за първи път“

 1. Карамфил Аня:

  Прекрасното момиче Анастасия разказва подробно и ясно как да се справя със съдомиялна машина. По принцип всичко е ясно. Бих искал да направя няколко коментара.Тя повтаря думата много пъти; миялна машина ", но тя го казва неразбираемо, някак си я" дъвче ", особено в самото начало. И второто нещо. Думи: „залепени заедно“ не съществуват на руски език. И има думата „слепени заедно“. Моля, вземете това под внимание.

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите