У дома грижа Големи домакински уреди Как да обезмаслите пералня: полезни съвети, преглед на специални продукти

Как да обезмаслите пералня: полезни съвети, преглед на специални продукти

Как да премахнете обезмаслена пералняЕдин от най-опасните врагове за пералня е мащабът. Ако не следвате оборудването, тогава мащабът може да го деактивира. Следователно, не мийте в твърда чешмяна вода и за да я омекотите, трябва да използвате специални добавки, като Kalogon. Как да почистите пералнята от котлен камък, ако по време на работа не са използвани омекотители за вода и е използвана обикновена чешмяна вода?

 

 

Ефективен декалер

Всички производители препоръчват на потребителите да използват качествени продукти от добре известни компании, за да почистят оборудването си. Към тези съвети трябва да се подхожда с пълна отговорност. Ако агентът е твърде слаб, тогава няма да помогне за премахване на котлен камък в пералнята, а ако е твърде каустичен, тогава вътрешните части на машината могат да пострадат. Този преглед изброява най-добрите почистващи препарати за перални машини.

 • Магическа сила. Този продукт се произвежда в Германия и е един от най-добрите за почистване на автоматични машини. Немските химици са създали уникална формула, която дава възможност за премахване на дебели слоеве от мазнини от цялата вътрешност на пералнята, включително такъв сложен елемент като десет. Продуктът се продава опакован в 250 ml бутилки. Цената на една бройка е 4 USD.
 • Topper 3004. Miele и Bosch препоръчват този продукт за почистване на оборудването им. Този продукт, произведен в Германия, доказа, че премахва варовика и мръсотия от PETN и други вътрешни части на пералнята. Опакован в 250 мл. Тази доза е достатъчна за почистване на машината два пъти. Цената на една бутилка е 4 USD.
 • Luxus Professional. Това вещество е разработено и произведено у нас. Използва се за отстраняване на камъни в шайба и във всякакви други електрически уреди, включително електрически чайници, съдомиялни машини, кафе машини, ютии и др. Продуктът съдържа специален аромат, така че след почистване оборудването ще мирише на лимон. Опаковка - бутилки от 500 мл. Един пакет е достатъчен за четири пъти. Цена - 3,5 куб
 • Bork K8P. Този продукт се произвежда в Южна Корея и е с висока ефективност. Опаковани в кутии от 4 пакета, всеки от които е предназначен за едно почистване. Веществото се излива във вода, разбърква се и се налива в машина. Цена - 14 долара
 • Топ къща. Качествен немски продукт на ниска цена. Може да се използва за всяка техника за отстраняване на варовик. Опакован е в пластмасови съдове от 500 мл. Един пакет е достатъчен за 5 почиствания. Цената на опаковането е 3 USD.
 • Антимащабът е универсален. вътрешно развитие. Може ефективно да премахва котлен камък от електрически уреди и съдове. Продуктът се излива в тавата с прах. Режимът, в който се извършва почистване, е с предварително измиване. Опаковани в опаковки от 100 грама. За да почистите машината ефективно, трябва да напълните две торби. Цената на един пакет е 0,2 куб Също така производителят произвежда вече приготвеното решение, но няма смисъл да го придобива, защото то е неефективно.

Вижте също - Правила за грижа за перални машини

Домашни средства за лечение на варовик

Какви действия трябва да предприемете, ако спешно се наложи почистване в пералнята, но не можете да си купите добро почистващо средство. В този случай си струва да се обърнете към "народни" средства. Има много такива лекарства, но кои от тях са наистина ефективни? Нека се опитаме да го разберем.

 • Лимонова киселина. Това е най-ефективният домашен лек за отстраняване на накип. Да се почистете машината с лимонена киселина, 200 грама „лимони“ се вземат и се изсипват в прахообразна кювета. След това се включва най-продължителното измиване с температура 60 градуса. След края на процеса развийте и почистете изпускателния филтър и проверете дали има гумени отлагания върху гумения маншет. Изтрийте ги. Това прави възможно почистването на всички вътрешни части на пералнята, включително нагревателя. Това е много икономичен продукт, който е 200 пъти по-евтин от най-евтиния закупен продукт.
 • 9% оцет. Разтвор на оцет ефективно премахване на дебели слоеве от варовик и мръсотия. За да направите това, разтвор на оцет се излива в прахообразна кювета, най-дългият режим е включен с температура 90 градуса. След измиване включете изплакването, за да се отървете от миризмата на оцет. Недостатъците на този метод на почистване включват специфичната миризма на оцет.
 • Кока Кола. Народните майстори използват тази любима напитка на младите хора за почистване на радиатори, тръби и перални машини. Веднага възниква въпросът от какво се прави тази „вкусна“ напитка. Ще ви трябват 5 литра кока-кола за почистване. Кокът се излива в барабана и режимът на накисване е включен. Coca-Cola също може да се почиства, когато се извади от машината.

чистим народни средства

Механично почистване

Ако искате качествено да почистите вътрешните части на пералнята от натрупване на котлен камък, тогава трябва да използвате механично почистване. Какви са неговите предимства?

 1. Когато част, например нагревателен елемент, се отстрани и извади от шайбата, тогава тя трябва да се почисти старателно. В този случай цялата мръсотия ще бъде точно отстранена от шайбата. Ако се използват химически агенти, има вероятност парчетата котлен камък да останат в пералнята.
 2. Разглобявайки агрегатите от пералнята, ние ги проверяваме едновременно, определяме износването и възможните неизправности. Не забравяйте да проверите състоянието на нагревателния елемент при демонтаж, тъй като тази важна част е склонна към счупване. При демонтаж, за превантивни цели, си струва да смените твърдите гумени уплътнения, които вече се представят лошо.
 3. След разглобяването на машината можете да приложите химия. Teng, взет и използван в баня с лимонена киселина, може да се почисти до състоянието на нова част.

Почистването на машината е автоматична машина, тя започва с факта, че тя трябва да бъде правилно разглобена. По принцип всеки мъж с подходящ инструмент и умения може да извърши тази операция самостоятелно, без да прибягва до услугите на специалисти. Времето и усилията, които отделяте за демонтаж, ще се определят от това колко ще почистите домашния си помощник. Ако възнамерявате да почистите само нагревателния елемент, след което премахнете задния панел, ще решите проблема си. Ако възнамерявате да премахнете премахването на камъка от подвижните части на пералнята, ще трябва да демонтирате резервоара.

механично почистване

Трябва да се внимава при демонтаж на перално оборудване. Не се препоръчва използването на тежки инструменти като чук, пила, длето.Разбира се, не трябва да използвате мелница или подобен електроинструмент. За почистване трябва да се използва фина шкурка и парцали. Така че изметът да се спусне напълно от десетте, накиснете го първо за няколко часа в разтвор от есенциална оцет.

Сега знаете как да премахнете обезмаслението от вашата пералня. И кой декалцификатор за перални машини да изберете зависи от вас. Най-важното е, че всички работи по поддръжката трябва да се извършват редовно. В противен случай след известно време ще трябва да харчите пари за ремонт или за закупуване на нова пералня. Също така, всички производители на перални машини препоръчват използвайте калгон при всяко измиване. Той предотвратява натрупването на варовик върху нагревателния елемент и барабана на пералната машина, а също така намалява твърдостта на водата за по-ефективно измиване. Calgon - ефективна защита на пералнята от измет.

22675 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите