У дома Как да изберем Големи домакински уреди Колко пералната машина консумира електроенергия за едно измиване

Колко енергия перална машина изразходва за едно измиване

Когато купувате пералня в магазин, първо трябва да обърнете внимание на техническите й характеристики. Новите домакински уреди не са евтина покупка и консумацията на консумирана мощност може допълнително да зарадва или "нагло" да изпразни портфейла. Следователно, за да се угоди на покупката при последващата операция, е необходимо първоначално да се определи мощността на kW на пералнята и колко ще консумира електроенергия на едно измиване.

Какви са енергийните класове на пералните машини

Енергиен клас. За да се разбере колко този модел изразходва максимално киловат, е необходимо да се определи класът на консумация на енергия, който може да бъде от "И" преди "G"където "И" - това е най-икономичният вариант, и "G" - съответно скъпо. Наличието на знак в близост до писмото «+» сочи, че този клас пералня консумира още по-малко киловат електроенергия. Най-икономичният тип домакински уреди са машини с клас "И*", Често, за удобство на купувачите, класът на консумация на електроенергия е посочен на гаранционния стикер, разположен от предната страна.

перална машина kw мощност

Бакшиш:

Прочетете също: Колко хладилникът консумира електроенергия на месец

Колко киловата на час консумира пералня?

Обмислете всеки енергиен клас на пералнята, за да:

 1. клас „A ++“ консумира съвсем минималното количество електроенергия. Машините от този клас се нуждаят от по-малко от 0,15 кВт / час на килограм бельо;
 2. клас „A +“ - пералня с такава маркировка изразходва по-малко от 0,17 kWh енергия на един kg измито пране;
 3. Маркираща машина "И" консумира енергия около 0,17-0,19 kW / час на килограм пране;
 4. За пишеща машина с маркировка "IN" 0,19-0,23 кВт / час е необходимо за 1 кг спално бельо;
 5. Пране с клас на пране "ОТ" ще консумира около 0,23 до 0,27 кВт / ч на 1 кг пране;
 6. Пералня с клас на измиване "Д" консумирайте 0,27 до 0,31 kWh / час за килограм пране;
 7. Няма смисъл да се изброяват останалите класове перални, защото съвременните автоматични перални вече не ги използват. Следващите класове перални машини консумират енергия над 0,31 kW / h / kg.

Вижте също - Избор на автоматична машина (RCD) за пералня

Разновидности на автомобили

Всички перални машини са условно разделени според следните критерии:

 1. Вертикално или хоризонтално зареждане на спално бельо.Начинът, по който пералото се зарежда и разтоварва, влияе върху колко електроенергия консумира домакинският уред. Тъй като оборудването с вертикално зареждане на спално бельо е направено с минимални размери, то е полезно само за малки семейства.
 2. Просторност. Броят на килограмите сухо пране, които можете да държите, и неговата текстура имат пряк ефект върху скоростта на мотора, което влияе върху скоростта на барабана и колко интензивно ще работи пералнята. Съответно, ако закупите домакински уреди с голям капацитет, тогава е най-добре да обърнете внимание на най-икономичния клас на консумация на енергия.
 3. Размери на пералнята Размерите на съвременните домакински уреди винаги са пропорционални на параметрите за помещение, както и на показателите за консумация на енергия. Затова някои потребители твърдят колко ще отнеме оборудването, колко консумира енергия. Например, ако имате семейство от няколко души, тогава при покупка можете изберете малка пералня, като по този начин се намалява консумацията на енергия.

Въз основа на горните критерии при закупуване на пералня можете първоначално да определите колко електроенергия консумира уредът при всеки режим на работа, след като сте научили класа и се запознахте с техническите характеристики.

Бакшиш:

Прочетете също: Как да изберем регулатор на напрежението за пералня

Какво определя мощността на kW на пералнята?

Независимо от избрания модел на пералнята, реалното количество консумация на енергия на домакински уреди зависи от следните фактори, а именно:

 • Режим на пране. Температурата на загряване на водата, времето за изплакване, броят и продължителността на измиването, скоростта на въртене на двигателя по време на цикъла на въртене, използването на допълнителни опции (накисване, допълнително изплакване) зависят от избрания режим на пране на мръсно пране.
 • Дрехата. Чрез задаване на вида плат на дисплея пералната машина се програмира автоматично за конкретен тип пране и съответно режим на консумация на електроенергия. Необходимо е също така да се помни, че различните видове тъкани се различават по тегло в сухо и влажно състояние и съответно колко консумират електрическа енергия.
 • Натоварването на пералнята.

Важно:

Количеството консумирана енергия не влияе върху вибрациите на пералнята, шумоизолацията, пожарната безопасност.

Въз основа на горния материал може да се заключи, че е необходимо да се обърне внимание не само на дизайна, размерите, но и на мощността на пералнята и установения клас на консумация на енергия. Купете разумно домакинските уреди за къщата!

Вижте също - Най-добра сушилня за миене 2018

29673 2

2 мисли за „Колко перална машина консумира електроенергия за едно измиване?“

 1. Виктория:

  Здравейте, моята пералня Samsung 3,5 кг изглежда мие нормално веднага щом започне да се плъзга и стиска, започва да вдига шум и да скача.Слагам прането на ръчното пране, слагам на 60 градуса и 800 оборота в минута, моля, кажете ми какво да правя, за да не е толкова шумно ????

 2. dauletzhan:

  колко 15 кг консумира машина на Samsung за 1 час работа, също сушилня и гевгир

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите