У дома Инсталиране / настройка Големи домакински уреди Свързваме пералня без водопровод със собствените си ръце

Свързваме пералня без водопровод със собствените си ръце

Никой няма да отрече, че добрите неща са доста лесни и бързи за свикване. Автоматизирането на процеса на измиване освобождава много свободно време за хората и ви позволява да подобрите този процес. Но има едно важно нещо, но няма да можете да използвате машината на места без централизирано водоснабдяване. Може да имате въпрос, как да свържете пералня без течаща вода, ще се опитаме да отговорим на това в тази статия, защото със сигурност мнозина прекарват ценната си ваканция далеч от суматохата на града.

Нека да поговорим за работата на пералня

как да свържете пералня без течаща вода

В съвременните устройства почти всички операции са автоматизирани и контролирани от вградения в него софтуер. Просто трябва да заредите мръсното пране в машината, да добавите прах и балсам, да изберете необходимата програма и да натиснете бутона „Старт“. След това самото устройство ще започне да събира необходимото количество вода, смесвайки прах в него и от бункера, в който се намира, загрява водата и изтрива нещата без вашето пряко участие.

Процесът на изплакване е същият като процеса на измиване. Освен това от контейнера се взема климатик, въпреки че можете да направите без него. Мръсната вода се изпуска от системата, благодарение на специална помпа, в канализацията.

Всичко звучи добре, но компаниите, участващи в производството на тези единици, не се замисляха за факта, че не навсякъде в необятността на огромната ни огромна родина има връзка с централизирано водоснабдяване. Проблемът се състои във факта, че по време на стартирането на процеса на миене контролерът изпраща команда за отваряне на електромагнитния входящ клапан, през който водата под налягане влиза в камерата за измиване. При липса на вода много модели перални машини ще дадат грешка и просто няма да мият.

Изводът следва от това: пералня без връзка с водоснабдяването просто няма да изпълнява функциите си. За щастие за вас, този проблем може да бъде решен с помощта на допълнителни устройства, които могат да гарантират работата на устройството. Има няколко начина за свързване на пералня без водоснабдяване.

Важно:

Механичните модели перални машини, когато са свързани без течаща вода, работят много по-добре от моделите с по-сложно автоматизирано управление.

Вижте също - Сифон за пералня - монтаж и свързване

Нека разгледаме възможностите за връзка

Как да се свържа?

Както споменахме по-горе, ще ви разкажем как да свържете пералня към автоматична машина при липса на течаща вода.Изборът на метод за свързване е ваш, ние само ще ги изброяваме.

  • Първият начин е "ръчно" подаване на вода в кошчетата за прах. Този метод по никакъв начин няма да навреди на вашата машина, но използването й не е достатъчно удобно. След завършване на всеки цикъл ще трябва да повторите операцията с помощта на поливаща кутия или маркуч, като по този начин ще получите полуавтоматична машина.
  • Можете да надстроите горния метод и да го автоматизирате напълно, като поставите резервоарите на хълм. Въпреки това, за да създадете необходимото налягане, ще трябва да поставите контейнера на височина около 10 метра.

Съвети:

Можете да направите следното. Монтирайте резервоара малко по-високо от шайбата, поставете вентила в него и насочете маркуча от него директно в камерата за прах. По време на измиването обаче ще трябва да сте близо и периодично да отваряте или затваряте клапана, в зависимост от пълненето на пералнята.

  • Ако имате помпена станция, тогава всички въпроси за как да свържете пералня без течаща вода мигновено се сближаваме. Дори малко, мощно устройство е в състояние да осигури необходимото налягане за пералнята. Единственият недостатък, който тази система има, е цената на устройството, пазарната му стойност започва от 90 долара, без да се вземат предвид допълнителни периферни устройства, като филтри или фитинги.

Помпена станция е незаменим артикул за домакинството в селските райони, през лятото това устройство осигурява висококачествено поливане на градината, както и доставя вода в къщата.

Инсталиране на междинна помпа

Инсталиране на междинна помпа

Преди като свържете пералнята без течаща вода, ще трябва да подготвите няколко неща. Първият ще бъде контейнерът с течност. Най-доброто решение, което е популярно за всички летни жители, е да инсталирате двустранна литра в близост до пералнята. Агрегатите с икономични системи за измиване могат да се справят със сто литров варел, но водоснабдяването никога няма да бъде излишно.

Второто важно нещо, от което се нуждаете, е малка водна помпа. Ако не разбирате този тип техника, препоръчваме ви да се свържете със специализирани пунктове за продажба на това оборудване, те ще могат да ви кажат коя помпа е по-добре да закупите и ще ви помогнат да изберете помпа за източване. Препоръчва се да закупите помпа от същата марка като вашата машина.

Важно:

Струва си да се отбележи факта, че много експерти препоръчват използването на обикновени аквариумни помпи. Цената им е много по-ниска от тази на горните единици и ще трябва да насочите маркуча директно в камерата за прах.

За да не се претоварва системата на уреда, се препоръчва да се отреже сферичният вентил изключително върху основата на цевта. Именно от него маркучът ще отиде до входа на пералнята.

Ще трябва да свържете помпата към захранването, докато правите това, така че да се активира само когато е необходимо. Електромагнитният клапан работи от конвенционална мрежа - 220V и остава затворен, когато не работи. За да го отворите, е необходимо да приложите напрежение директно към бобината. За да го завиете, ще трябва да демонтирате горния капак на пералната машина, като едновременно свързвате помпата към входящия соленоиден клапан.

Можете да направите това директно на клемата на самия клапан. Или намерете къде е положен кабелът и свържете клапана заедно с помпата на клемния блок, най-често той е разположен в долната част на устройството, това може да стане с помощта на клещи.

След извършване на всички операции, ще получите абсолютно работеща пералня, която не изисква връзка с водоснабдяването.

продукция

В тази статия разгледахме начините за свързване на пералня без течаща вода и ви ги обяснихме. Най-икономичният метод ще ви изисква около 10 долара, докато най-скъпият ще ви струва около 7 долара.След извършване на тези операции, вашата машина ще може да улесни живота ви повече от веднъж.

Вижте също:

5536 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите