У дома Инсталиране / настройка Големи домакински уреди Каква е оптималната температура за фризера?

Каква е оптималната температура за фризера?

Европейските стандарти изискват няколко вида фризери в хладилника. Това е важно за внимателното съхранение на продуктите, а също така е важно и по отношение на енергоспестяването. Руските стандарти предполагат температура в камерата от -18 до -24 градуса, европейският подход е по-правилен.

Склад за храна

Различните температурни условия могат да повлияят на качеството и продължителността на съхранение на различни продукти по различни начини. Някои продукти могат да поддържат пригодността си към храна при различни температури, за други трайността директно зависи от това как се определя температурата във фризера по време на съхранение. Пример за втория вид продукт може да се нарече маргарин, който запазва свойствата си от 10 до 90 дни, в зависимост от температурния режим на съхранение.

Не е трудно да се изчисли, че за отделните продукти по-ниските температури значително увеличават срока на годност. Когато купувате големи количества определени стоки, препоръчително е да организирате максимално ниската температура на съхранение, за това се нуждаете от големи хладилни камери с подходяща температура. Според европейските стандарти температурата във фризера е разделена на следните класове:

  • около 0 градуса (0 звезди);
  • минус 6 (1 звездичка);
  • минус 12 (2 звезди);
  • минус 18 (3 звезди);
  • под минус 18 (4 звезди).

Съхранение на храна във фризера

Наличието на различни камери ви позволява да изберете хладилника, който най-добре отговаря на вашите нужди. Вие се фокусирате върху класовете на фризерите, което помага да изберете най-добрия модел за съхранение на храна.

Вижте също:

Месо във фризера

По-голямата част от съхраняваните в хладилника продукти са месни продукти. При температура под 14 градуса срокът на годност на месните продукти може да достигне до шест месеца. Ястията с месо във фризера с 4 звезди могат да се съхраняват до три месеца. В същото време съхранението на замразено месо при температура около 8 градуса под нулата се намалява до една и половина седмици.

Оптимална температура на фризера за месо

Постигането на оптимален срок на годност ще помогне да се постигне правилната температура в хладилника. Ако се планира дългосрочно съхранение на месни продукти, температурата трябва да бъде под минус 14 градуса, а класът на фризера не може да бъде по-малък от 3 звезди. С планове за ядене на месо за кратко време е доста подходящ хладилник с температура около 8 градуса под нулата.Трябва да се има предвид, че поддържането на студа изисква високи разходи за енергия, така че е необходимо да се изчисли икономическата осъществимост.

Вижте също - Нюансите на избора и инсталирането на вграден хладилник

Пилешки яйца в хладилника

Колкото по-ниска е температурата, толкова по-дълъг е срокът на годност на продуктите. Това правило е известно на мнозина, в някои случаи не работи, това е случаят със съхранението на пилешки яйца. Оптималната температура за съхранение е интервалът между 0 и минус 2 градуса, в този режим яйцата могат да се съхраняват до три месеца.

Смята се, че едно яйце може да се съхранява дълго време дори при стайна температура, но това не винаги е вярно. Пилешките яйца често излизат навън, което води до неприятна миризма. При ниски температури такъв продукт може просто да се спука, оптималната е температурата минус 2 градуса. За съхранение на този вид храна са подходящи камери от клас 0 звезди.

Съхранение на рибни продукти

Рибите са по-фини за запазване на вкуса си. Оптималната температура е във фризера, съответстваща на 3 звезди. Различните видове риби се различават по срока на годност, сладководни видове могат да се съхраняват до шест месеца, а морските не повече от четири месеца. Ако температурата във фризера е около 10 градуса, дълголетието на рибните продукти се съкращава наполовина. Срокът на годност на готовите рибни продукти се намалява с още половината.

Лекарства с фризер

Някои видове лекарства трябва да се съхраняват при ниски температури; обикновените фризери не винаги отговарят на всички изисквания. Специализираните фризери имат прецизен контрол на температурата, алармите за шум и светлина и специални режими на работа. Такива хладилници не попадат в общоприетата класификация, тъй като има много нюанси на тяхната работа.

Как да съхранявате лекарството във фризера

Цената на хладилниците с такива камери е много по-висока, но каква друга камера е в състояние да създаде температура под 30 градуса. За качеството на съхранение на лекарствата трябва да се внимава колкото е възможно повече: за райони с горещ климат хладилниците с ефективна топлоизолация са най-подходящи. Някои лекарства могат да се съхраняват в конвенционални фризери, така че закупуването на хладилник със специална камера трябва да бъде оправдано, не във всички случаи употребата му е оправдана.

Вижте също - Направи си сам съвети за инсталиране на фризер

7092 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите