У дома Инсталиране / настройка Вградени уреди Нюансите на избора и инсталирането на вграден хладилник

Нюансите на избора и инсталирането на вграден хладилник

Как да инсталирате вграден хладилникПоглеждайки снимки от модни списания, почти всички изображения в кухнята нямат хладилници. Къде са те? Европейците толкова богати ли са, че се хранят изключително в кафенета и пренебрегват храната у дома? Не, в Европа има достатъчно готварски печки, те просто избраха вградените модели.

 

 

 

Плюсове и минуси на вградения хладилник

Купуването на вграден хладилник в кухнята е включено в плановете на тези, които решиха да проучат задълбочено дизайна и интериора на кухнята. Мнозина отрицателно се отнасят към свободно стоящ хладилник, който разрушава хармонията и подбраните цветове.

Интересното е, че вградените модели могат да бъдат монтирани не само в кухнята, но и в интериор на автомобили, офисни шкафове.
Сред предимствата на продуктите бих искал да подчертая следното:

  • Консумирайте значително по-малко електроенергия поради допълнителна топлоизолация (корпус на кухненския шкаф и т.н.);
  • Работете почти безшумно;
  • Основното предимство на хладилника е стелт. Аутсайдер трудно може да предположи къде се намира хладилникът в кухнята.

Като цяло вграденият хладилник има два недостатъка:

  • Обемът на вградения модел е много по-малък от аналоговия-соло;
  • Високата цена на продуктите е по-отблъскваща, отколкото привлекателна.

Вижте също - Замразяване или хладилник за капки - кое е по-добре?

Препоръки на специалисти относно избора на хладилници

Какви са основните критерии при избора на хладилник? Правилно - удобно разположени рафтове и отделения за съхранение на храни. Трябва да вземете предвид височината на продукта - собственикът в кухнята не трябва да става на чорапи или на столче, за да достигне до желания продукт. Достъпно, удобно, всичко под ръка - това са трите стълба, въз основа на които трябва да изберете модел.

Според експерти височината на вградения хладилник не трябва да надвишава 2 метра. Препоръчителният параметър е 1,5 метра. Ако хладилникът е по-нисък, се препоръчва монтаж на стойка.

експертен съвет

Инсталация - тайни за инсталиране

Най-важният параметър за инсталиране е електрическата безопасност. За да може инсталацията на хладилника да премине без закачване, без закачалка, ще трябва да се проучат много аспекти и правила, които ще ви помогнат да завършите процедурата в правилната последователност. Всеки отделен модел е придружен от паспортна инструкция, в която са посочени всички препоръки и изисквания на производителя.

Инсталирането на хладилник не е лесна задача. Необходимо е кондензаторът и компресорът да са разположени така, че свеж въздух да тече свободно към тях.

Важно:

Всеки отделен модел има свои собствени характеристики, нюанси на инсталация и изисквания. Не се ръководете от общите правила.

Когато инсталирате продукта сами, трябва да обърнете специално внимание на горната празнина (над хладилника) за постъпване на чист въздух. Пропастта трябва да бъде най-малко 5 cm.

тайните на монтажните работи
Като цяло не се препоръчва да се занимавате с аматьорски изпълнения. Вградените уреди трябва да бъдат инсталирани от квалифицирани специалисти, които знаят всички нюанси на работа и дават гаранция за своите услуги.

Всяка неточност, направена по време на инсталирането на хладилника, може да доведе до фатални последици (а именно, повреда на продукта). За да избегнете ненужните разходи за ремонт или закупуване на нов продукт, поверете работата на професионалисти.

Дизайнът е отблъскваща характеристика на атрактивен уред

Въпреки високата си цена, вграденият хладилник на гишето на магазина има скромен и непривлекателен външен вид. Те нямат специален лак или хромирано покритие. Продуктът ще придобие завършен вид едва след като бъде монтиран в шкаф и декоративен панел е фиксиран към фасадата му. Що се отнася до самия панел, всичко зависи единствено от въображението на дизайнера. Тя може да бъде съчетана строго в цвят с слушалки или може да се откроява на общия фон със своето предизвикателно оцветяване.

Когато избирате нов вграден хладилник, се препоръчва да се обърне внимание на неговите характеристики, а не на външния вид.

Вграден дизайн на хладилника

Обобщавайки

Вградени хладилници - идеални за малки кухни. Те не само ще спестят място, но и ще направят стаята по-привлекателна и удобна. Ако нямате умения на електротехник, не се препоръчва да се занимавате със самостоятелно инсталиране на продукта. След като платите скромна (в сравнение с цената на хладилника) сума, можете да поръчате услугите на професионалисти, които бързо и компетентно ще извършат цялата необходима работа.

Вижте също - Уплътнение за хладилника: подмяна или ремонт?

7737 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите