У дома Инсталиране / настройка Климатична техника Правилната настройка на климатика - видове режими

Правилната настройка на климатика - видове режими

Закупуването на модерен климатик е важен и отговорен бизнес. Топлината, топлината са основните врагове за човек през лятото. Удобният престой, благоприятната температура, добрият сън за човек са основните параметри, които оправдават финансовите инвестиции и временните неудобства по време на инсталирането на системата.

След печеливша покупка възниква логичен въпрос на дневен ред - как правилно и рационално да конфигурирате работата на оборудването. Тъй като само изпълнението на компетентна настройка, задачата за правилните параметри може да осигури икономично потребление на електрическа енергия.

За да конфигурирате правилно климатика, трябва да знаете какви режими са налични за оборудването.

ТОП 9 най-добри преносими климатици с Aliexpress

Основни настройки на климатиците

Съвременните модели на климатичната технология имат не само въздушно охлаждане, но и отопление. За да конфигурирате правилно климатика, трябва да запомните 2 правила, а именно:

 • Контраст на слабата температура. Удобната температура в стаята е не само приятна, но и опасна за човешкото тяло. Оставяйки изкуствен оазис, попадате под лъчите на палещото слънце. Рязка промяна в температурата в този случай има директен ефект върху сърцето и в резултат на това продължителността на живота.
 • Спестяване с комфорт. Това правило е особено актуално не само през лятото, но и в студена зима, когато стаята не е особено топла. За максимални ползи при минимални разходи се препоръчва да включите икономичния режим на работа на оборудването.

Основни настройки на климатика

Анализирайки въпроса как правилно да конфигурирате работата на климатика, няма да е излишно да отбележим, че съвременните модели климатично оборудване имат възможност за инструментални, както и индивидуални настройки за всеки режим.

Инструменталната настройка за топлинно и въздушно охлаждане включва завършването на климатичната технология до оптимален режим, рационална координация на работата на всички възли. Инструменталната настройка е решаващ етап, чието отстраняване на грешки се препоръчва да бъде поверено на професионалист. Индивидуалната настройка може да се извърши независимо. За независимо регулиране на климатика към топлина или студ, трябва да зададете индивидуални параметри за комфорт.

Вижте също:

Основните функции на климатиците

В стари времена климатиците поддържаха само една функция - студена. Съвременните модели имат по-широк обхват на работа, който може да включва отопление, сушене и други функции.

Разнообразие от режими:

 • Охлаждане на стаята
 • Отопление на стаята.
 • Сушене на въздух.
 • Въздушна вентилация.
 • Автоматичен режим на работа.

Основните функции на климатика

Охлаждане
Това е най-популярната функция и основната причина за придобиването на климатично оборудване. Лесно е да настроите режима на охлаждане на стаята с помощта на дистанционното управление. Така изчезва необходимостта от инсталиране на стол под оборудването. На контролния панел тази функция означава „готино“.

отопление
Студеният сезон, особено извън сезона, когато отоплителният сезон все още не е започнал, а температурата в помещенията вече е доста ниска, използва функцията „топлина“. Чрез настройка на температурата системата, достигайки зададените параметри, преминава в режим на готовност.

Сушене на въздух (сухо)
Този режим често се използва през зимния сезон или дъждовно време. Използвайки функцията за сухо, оборудването работи за изсушаване на въздуха в помещението. Както знаете, параметрите на влажност в помещението оказват пряко влияние върху разпространението на бактерии, броя на случаите и не само най-"сухият" режим е в помещения с офис тип, търговски центрове, къщи. На контролния панел „сухото“ има визуално обозначение „капка“.

Вентилация в стаята
За този режим се включва само вътрешното тяло на системата, което осигурява циркулация на въздуха от помещението с температура. На дистанционното управление има обозначението „вентилатор“, изображението е вентилатор.

Автоматичен режим
След като се запознахте с всички функции, направили съответните настройки, вие не само живеете в най-удобните условия, но и икономично консумирате електрическа енергия, като същевременно поддържате плътността на собствения си портфейл.

Вижте също - Направи си сам климатична инсталация

Тънкости на функцията за охлаждане

Въпреки факта, че горещите дни са най-краткото и очаквано време, прекарването им е много по-приятно при комфортна температура. За това съвременните климатици са оборудвани с функция за охлаждане, която има някои функции.

Охлаждането в стаята е възможно до 16 ° С. Въпреки това, наред с наличните възможности, експертите препоръчват да се регулира климатикът с разлика в температурата между околната среда и помещението в рамките на 5 ° C. Голямата разлика в температурата може да доведе до лошо здраве, нарушаване на сърцето.

Вижте също:

Ако температурата на улицата е под +12 ° C, тогава климатикът не се препоръчва за използване в режим "охлаждане".

Почти всички модели съвременни компютри първоначално са конфигурирани за режим на икономично потребление на електрическа енергия. Затова експертите препоръчват да се намалят параметрите още повече, тъй като това може да повлияе на живота на оборудването.

Настройка на климатика

За да настроите правилно работата на климатика, е необходимо да се запознаете с техническата документация, да направите препоръчаните настройки и да стартирате. Има два начина за конфигуриране на системата: ръчно, с помощта на дистанционното управление.

Чрез задаване на микроклимата на помещението на климатика, устройството спира да работи, когато са достигнати зададените параметри. По този начин термостатът се регулира.

Тънкости на контролния панел (PU)

За по-голямо удобство модерните климатици са оборудвани с допълнителна функция, настройки на параметрите от дистанционното управление. Той предоставя възможност за извършване на климатичен контрол на помещение от всяка точка на стаята.

Днес има 2 вида контролни панели, основната разлика в които е принципът на предаване на сигнала:

 • Използване на инфрачервено лъчение.
 • Чрез стационарно окабеляване.

За да регулирате работата на климатика с помощта на PU осигурява своевременно откриване на експлоатационни грешки, показани на таблото. Трябва да се отбележи, че всяка разбивка има свой собствен звук и лек съпровод.

Тънкости на контролния панел

Основни команди на контролния панел на климатика

Почти всеки модел панели за дистанционно управление се състои от редица стационарни команди, които ви помагат бързо да извършвате настройки и да коригирате работата:

 • Режим - режими за настройка
 • Swing - промяна на положението на завесите в съответствие с въздушния поток
 • Посока - промяна на местоположението на въздушните завеси
 • Вентилатор - настройка на въздушния поток
 • Turbo - изборът на климатика до максимум
 • Нулиране - презареждане на инсталирани данни
 • Lock - настройки за заключване
 • Led - използване на светлинна индикация
 • Часовник - настройка на времето

В случай, че климатичната инсталация не реагира на промените в данните, оборудването трябва да се провери за качество на работа. Причината за неизправността може да бъде: слаби батерии; механични повреди по кутията, клавишите, екрана; нарушение на инфрачервения индикатор.

команди за дистанционно управление

По време на работа на PU е невъзможно:

 1. Потопете във вода.
 2. Сменете батериите една по една.
 3. Използвайте отново батерии за еднократна употреба.
 4. Излезте от контролния блок повече от 8 метра.
 5. Да причини механични повреди.

Характеристики на използването на термостата

Използвайки термостат, можете лесно да контролирате и регулирате климата в помещенията. Често се намира на стена, където слънчевите лъчи, въздушните течения и вторичните нагреватели не достигат.

Поддръжката на термостата не изисква специализирани процедури. Често за нормална работа е достатъчно да се поддържа чистотата и сухотата на устройството.
Използвайки възможностите на термостата, климатикът може да бъде конфигуриран да отоплява или охлажда помещението.

ТОП 9 най-добри преносими климатици с Aliexpress

Причините за повредата на климатика

За да може климатикът да служи в продължение на много години, е необходимо да се извършва редовна поддръжка, внимателно да се следи работата му. Ако се открият най-малките отклонения, експертите препоръчват устройството да се изключи и да се обърне към съответната компания.

Причините за повредата на климатика

Неизправността на климатика възниква поради няколко причини, а именно:

 • Неспазване на графика за поддръжка.
 • Липса на хладилен агент.
 • непрекъсната работа в максимален режим.
 • Задаване на грешни параметри.
 • Неизправност във външното тяло.
9431 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите