У дома Инсталиране / конфигурация Климатична техника Как да включите режима на отопление на климатика

Как да включите режима на отопление на климатика

Съвременните климатици могат не само да охлаждат въздуха в жилищни помещения, но и, ако са правилно конфигурирани, например през зимата, да дават отопление. Ако не знаете как да настроите климатика си за отопление, тогава се уверете, че той изобщо има такава функция. Разбира се, можете да прочетете за това в инструкциите, но ако няма такава, тогава можете да въведете името на вашия модел в една от интернет търсачките и да се запознаете с неговата основна функционалност. Ако сте убедени, че климатикът ви поддържа топлинни условия, то следната информация ще бъде полезна за вас. И така, как да включите климатика за отопление?

ТОП 9 най-добри преносими климатици с Aliexpress

Какво не може да се направи

Допустимата температура за работа на топлинно отопление в повечето устройства обикновено не надвишава -5 С. Включвайки термичен модул за загряване на въздух при по-ниски температури, рискувате да получите неизправно устройство в резултат на обледеняване на външното тяло. Изключение от това правило са инверторните климатици, ако имат специализиран зимен комплект за студен въздух, прагът на допустимата температура, при който може да достигне -15 С. Така че, ако температурата на улицата е приемлива за вашия климатик, тя може да премине директно към самата настройка.

Настройка на сплит системата за топъл въздух

Вземете дистанционното от вашия климатик и го включете. Обикновено това става с клавиша за включване / изключване. След това активирайте топлинния режим с бутона „топлина“. Не на всички дистанционни обаче има бутон с такъв надпис. Може да има всеки друг бутон, например "режим", който превключва климатика между неговите режими. На такива клавиши те обикновено нарисуват обозначението за промяна на времето с, да речем, слънцето и снежинките. Ако не е възможно да превключите климатика в този режим, тогава най-вероятно той не поддържа тази функция.

Настройка на разделената система

Случва се също така, че надписите, от които се нуждаем на дистанционното управление, са, но климатикът все още не загрява нищо. Това се дължи на факта, че днес често за устройства с напълно различна функционалност се използват универсални дистанционни. Следователно, все още е по-добре да се уверите, че функцията за отопление е точно във вашия модел.

След като сме преминали в режим на отопление и трябва да видите тази индикация на дисплея на устройството, можем да регулираме температурата, от която се нуждаете. Това обикновено може да стане с бутоните нагоре / надолу или +/-. В някои модели разделената система се конфигурира преди включване. Тоест, първо трябва да зададете всички необходими параметри и едва след това да натиснете бутона за включване / изключване.

Вижте също - Дренажна помпа за климатик - правила за избор и монтаж

ТОП 9 най-добри преносими климатици с Aliexpress

Отстраняване на неизправности

Ако след включване на климатика за топлина са минали половин час и стаята не е станала по-топла и топъл въздух не идва от сплит системата, тогава, може би, вашето устройство не поддържа този режим. Или това показва, че не работи правилно. Може би сте конфигурирали нещо грешно на дистанционното. Опитайте се да повторите горната последователност от действия, като внимателно слушате системата (обикновено ако сигналът достигне до нея, тя издава характерни звуци). Проверете дали сте успели да го превключите на топъл въздух.

Отстраняване на неизправности Климатици
В краен случай опитайте да смените батериите на дистанционното - това също помага в редки случаи. Ако всичко друго не успее, тогава трябва да се свържете с майстор, който ще отстрани възникналата неизправност - липса на фреон и т.н.

Вижте също:

4914 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите