Как да включите пералнята

Ако не знаете как да включите пералнята за първи път, тогава тази статия ще ви помогне с пускането. За да стартирате пералнята за първи път, се препоръчва първо да се запознаете с инструкциите на производителя или да намерите тези инструкции на уебсайта. Ако сте използвали използвана пералня, попитайте предишния си собственик за инструкции как да ги използвате и поддържате, както и да проверите дали някога е имало грешки или прекъсвания в работата им. Ако няма такива, се препоръчва да намерите уебсайта на производителя в Интернет и да изтеглите инструкцията за употреба. Ако в края на краищата не успяхте да разберете как да стартирате и работите с машината, тогава в тази статия ще разгледаме как да направите първо стартиране на пералнята, а също така описват основите на свързването на пералня.

Подготовка за изстрелване

пералня в банятаВсички съвременни автоматични перални машини не се различават много една от друга при първоначалното си пускане. На първо място е необходимо да се провери наличието на 220 V захранващ кабел и дали машината има заземяване. В случай на положителен предварителен преглед, преминете към следващата стъпка.

Трябва да поставите прането, което искате да перете, в барабана на пералната машина. Всеки барабан има собствено регулирано тегло на спално бельо, което той може да издържи. За различните машини това тегло е различно и трябва да бъде посочено в инструкциите. Защото, ако има претоварване, това може да доведе до повреда на кръста на барабана. Повечето съвременни машини имат сензори, които ще ви уведомяват, ако барабанът е претоварен.

зареждане на пранеКогато прането вече е вътре, е необходимо да затворите вратата на люка. В зависимост от местоположението на барабана, този процес ще варира. За машини с вертикален барабан първо трябва да затворите самия барабан, а след това и люка. С хоризонтала всичко е по-лесно, след зареждането просто трябва да затворите вратата.

След това отворете отделението за прах и попълнете определена доза от миещата смес. Обикновено дозировката е посочена на опаковката. Важно е този фактор да се вземе предвид като голямо количество прах може да доведе до образуването на пяна, а малко количество може да доведе до пране на прането изобщо. Обикновено всички инструкции са боядисани подробно на опаковката на производителя, така че ги прочетете внимателно. Трябва да има и мерителна чаша, с която ще изсипете прах или друга миеща смес в отделението. В повечето случаи основното отделение за праха се намира отляво, то е предназначено за основното измиване. До това отделение са контейнери за предварително измиване и секция за помощ за изплакване. Местоположението на тези отделения може да варира в зависимост от модела и производителя.

На следващо място, трябва да доставите вода на пералнята.В различни модели водата може да се подава по няколко начина: повечето машини имат директна връзка с водоснабдяването, някои имат връзка с топла вода, а също така има и редица машини, които имат отделен резервоар за вода. Понякога в комплекта за доставка на машини с достъп до водоснабдяването се изключва клапан, който да изключи подаването на вода. След всички тези манипулации можете да включите машината в мрежата.

Вижте също - Функции и режими в пералнята: от A до Z

Избор на програма за измиване

първо включванеСлед всички приготовления следващата стъпка ще бъде изборът на програмата за пране. За различните модели програмите варират значително. Характеристика, която всеки производител има, е бърз режим на пране и допълнителни функции, например: пране с помощта на Argentum (сребро), насочено към дезинфекция на нещата по време на процеса на пране (този режим е подходящ за спално бельо и детски дрехи). При избора на режим трябва да се вземат предвид температурните индикатори, тъй като те ще повлияят силно на качеството на измиване и безопасността на нещата в процеса. Всички тези функции и режими трябва да бъдат описани подробно в инструкциите.

Различните производители имат различни контроли. При по-евтините модели панелът се изразява с колело, което се върти, докато в по-скъпите - сензорни панели.

След извършване на горните процедури възниква въпросът, как да стартирате пералня? Изисква се да намерите бутона „Старт“ на панела с инструменти, в зависимост от модела, надписът може да варира или изобщо да не се появи, изобразяван като икона на инфографиката, но същността на това не се променя. Можете да зададете режим на заключване на бутоните, ако имате малки деца, тази функция е включена в почти всички перални машини.

След приключване на измиването ще чуете съответния сигнал или ще видите индикатор, не е необичайно да имате и двете едновременно. Изключете щепсела от машината и отворете люка. След като изпълните тези стъпки, ще научите как да включите пералнята.

Вижте също:

5947 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите