У дома Инсталиране / конфигурация Големи домакински уреди Как сами да инсталирате телевизор на стената

Как сами да инсталирате телевизор на стената

Инсталирането на телевизор на стената със собствените си ръце у дома е доста проста задача и няма да ви отнеме много време. Тази операция за инсталиране обаче изисква някои стандартни умения, в най-лошия случай цялата ви структура няма да провисва много дълго.

В тази статия ще ви кажем как правилно да инсталирате скоби за телевизор, да посочите препоръчителното разстояние от пода и други малки неща, свързани с този проблем.

Какви са плюсовете и минусите на монтирането на телевизор на стената

Какви са плюсовете и минусите на монтирането на телевизор на стената

Днес почти всички съвременни производители се опитват да произвеждат продуктите си възможно най-тънки и да намалят използването на материалните ресурси. Благодарение на това те успяха да постигнат по-компактно устройство. Освен това равнината на екрана може да стане част от интериора на стаята, украсявайки стената, защото сега има много видове дизайн, комбиниран с телевизор.

Сега да преминем към недостатъците на монтирането на телевизора на стената:

 • в случай на лошо фиксиране на скобите, телевизорът може да падне на пода или мебели, което ще доведе до абсолютна повреда на оборудването и последващи огромни разходи за неговия ремонт или закупуване на ново;
 • с голямо тегло на устройството и доста широк диагонал на екрана, инсталацията ще трябва да се извърши поне с партньор, а самият процес след това ще бъде по-трудоемък;
 • има ограничения за теглото, не можете да монтирате устройството на стени от гипсокартон, ако теглото на телевизора и скобите заедно надвишава 30 килограма. Също така не можете да го окачите над отоплителни системи, така че оборудването да не се прегрява по време на работа.

Този метод на монтаж на стената придоби широко разпространение и все още е популярен днес. Ако следвате всички правила за инсталиране, този метод няма да ви създаде проблеми в бъдеще.

Вижте също - Какво можете да почистите вашия LCD телевизионен екран

Инструкции за монтаж на стена

Инструкции за монтиране на телевизора на стената

Разделихме всички стъпки на стъпки, а инсталирането на телевизора на стената е както следва:

 1. Първата стъпка е да изберете височината на телевизионната инсталация, на която ще виси. Има определен стандарт за височината на инсталиране на телевизора на стената, който беше специално изведен, с помощта на медицински изследвания, тази цифра варира в района от 0,7 до 1 метър от долния ръб. Въпреки това повечето собственици на телевизори са отблъснати от удобни условия за гледане и собствени предпочитания. Но що се отнася до кухнята, в този случай инсталацията се извършва под тавана, тъй като по време на работа ще обърнете малко внимание на изображенията, звукът ще бъде важен за вас.
 2. За следващата стъпка ще ви трябват някои неща, а именно молив, лента и ниво на сграда. Сега трябва да приложите маркировките. Прилагаме го според разстоянието от пода и разстоянието, което трябва да бъде между двете скоби, обикновено този размер се избира според монтажите на гърба на вашия телевизор. Не забравяйте да проверите хоризонталното ниво между дупките, уверете се, че те са строго на едно и също ниво. В противен случай, поради изкривяване, инсталираните ви скоби могат да причинят падане на устройството.
 3. Едва след като сте се уверили, че всички марки са на едно и също ниво, можете да вземете свредло или перфоратор и да пробиете дупки. Внимавайте по време на тази работа, можете да закачите окабеляването, което е положено в стената. В някои случаи може да останете в арматура, която не може да се пробие.
 4. След това го закарайте в дупките за дюбели и инсталирайте скобите, докато затягате болтовете. Не забравяйте за вашия материал за стена, ако той е стоманобетон, тогава няма да имате проблеми с монтажа. Ако обаче стената ви е изградена от гипсокартон, по-добре е първо да помислите три пъти - и дали стената ще поддържа тежестта на цялата тази конструкция. Ако е така, методът на инсталиране ще се промени леко.
 5. Когато инсталацията на скобата на телевизора приключи, остава само да подготвите самия телевизор. Монтираме внимателно и накрая затегнете болтовите връзки.
 6. Всичко, което трябва да направите, е да свържете телевизора към мрежата и други устройства. Все пак е по-добре да скриете всички проводници в пластмасов канал, така че проводниците не просто да висят и да развалят цялата картина.

Това всъщност са всички инструкции как да инсталирате телевизор на стената със собствените си ръце, без да прибягвате до помощта на специалисти. Но ако не сте уверени в своите способности, тогава най-доброто решение би било да инсталирате устройството заедно със специалисти, които знаят как да инсталират всичко правилно.

Полезни съвети

За да може телевизорът ви да работи дълго време и да не се срине от монтажите, трябва да се имат предвид някои от неговите параметри:

 • когато купувате скоби, консултирайте се с продавача на продукта за какъв диагонал на екрана са предназначени и колко оборудване могат да издържат;
 • не забравяйте, че скобите от фиксирания тип са много по-надеждни, но имат по-малка функционалност от въртящите се, което от своя страна може да повлияе на намаляването на комфорта при гледане;
 • ако ще инсталирате телевизора на стена с товар от гипсокартон, тогава се уверете, че въздухът циркулира спокойно там и оборудването няма да има проблеми с прегряването, което ще доведе до неприятни последици, ако не се грижите предварително за това;
 • не инсталирайте телевизора под никакви нагреватели или други устройства, които отделят топлина, тъй като впоследствие това може да повлияе неблагоприятно върху работата на устройството;
 • в случай на закупуване на скоби от въртящ се тип, преди да скриете проводниците под кутията, уверете се, че дължината на проводниците, които ще бъдат извън капака, е достатъчна, за да завъртите телевизора в двете посоки.

Вижте също:

6415 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите