Как да инсталирате хладилник

Как да инсталирате хладилника правилноКогато купувате скъпи домакински уреди, не трябва да забравяте, че тя трябва да издържи повече от един ден. Защото как правилно да инсталирате хладилника зависи не само от удобството на неговата употреба, но и от дългосрочния период на надеждна работа.

Преди да закупите хладилник, моля, имайте предвид, че това е доста голяма единица. Не е проектиран за чести движения. Преди как да инсталирате хладилник, трябва да определите мястото, където той ще бъде постоянно разположен.

 

Избор на място за инсталиране

Най-често в кухнята се намира хладилник. Това правило не е задължително. Това се оправдава с удобството да намерите продукти под ръка по време на готвене.

Основното е, че хладилникът не трябва да бъде в близост до отоплителни уреди или на топли места и не трябва да се излага на пряка слънчева светлина. Експертите препоръчват да инсталирате хладилника на поне 5-10 сантиметра от уреди за генериране на топлина. Ако все пак трябва да инсталирате близо до печката, е необходимо да осигурите защита от инфрачервени лъчи. Лист с фолио може да служи като параван. Също така експертите не препоръчват да поставяте хладилника близо до стената. Хладилникът трябва да е на най-малко 5 см от стената, така че потоците от студен въздух да са свободно достъпни до компресора.

Желателно е помещението, избрано за местоположението на хладилника, да отговаря на неговия размер. Съвременните хладилни устройства са доста значителни. Преди да купите това устройство, се измерват вратичките и свободното пространство, където ще бъде инсталиран хладилникът.

Избор на място за инсталиране на хладилника

Подът под хладилника трябва да е равен и здрав. Специално изискване е нехлъзгащата се повърхност. Дори при голямо тегло и ниска вибрация хладилникът ще се движи по гладка и хлъзгава повърхност. Ако има нередности, те се отстраняват чрез прикрепване на лист гума или пластмаса.

Преди монтажа осигурете свободен достъп до предната страна. Вратите на хладилника трябва да се отварят и затварят свободно, без да се прилепват към нищо. В същото време, когато са отворени, те не трябва да пречат на движението на човек в стая. Вратите на повечето хладилници имат крепежни елементи, които ви позволяват да променяте посоката на отваряне, в зависимост от нуждата.

Вижте също:

електротехник

Хладилникът се намира в близост до източник на енергия. Изходът е лесно достъпен в случай на аварийни прекъсвания. Най-доброто решение е отделен изход, който има заземен терминал.Трябва също така да се има предвид, че големите и резки колебания на напрежението са опасни за компресора и електрониката. Това се отнася най-вече за чуждестранните модели. Ако се забелязват чести промени в напрежението, препоръчително е да се погрижите за стабилизатора.

Инсталирайте и свържете хладилника

Действия след доставка

След доставката на хладилника до стаята, преди първото му включване, е необходимо внимателно да се инспектира продукта. Проверете го за механични повреди. Не влачете машината самостоятелно. Ударите и ударите могат да причинят преждевременна повреда на целия продукт.

Важно:

Ако устройството е било в студени условия, което е характерно за доставката през зимата, трябва да престои около половин час в топла стая. Това ще изравни температурата и ще избегне конденз, което може да повлияе на работата на електрониката.

Обикновено хладилникът се поставя близо до стената. Ако не оставите свободно пространство между гърба на продукта и стената, устройството няма да получи необходимото въздушно охлаждане. Пропастта се прави най-малко пет сантиметра.

Вижте също - Характеристики на настройката на термостата в различни модели хладилници

След поставянето на устройството на подготвено място, той трябва да бъде настроен. Не е необходимо да се прибягва до ниво. Достатъчно е хладилникът да стои право върху окото. Да речем, че леко накланяне към задната страна ще позволи на вратата да се затвори самостоятелно, дори ако потребителят забрави да го направи.

След това се прави първото включване на хладилника, което се извършва на празен ход, тоест с празна камера.

Вижте също:

18538 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите