У дома Ремонти Големи домакински уреди Как да премахнете или разглобите барабана на пералнята у дома

Как да премахнете или разглобите барабана на пералнята у дома

Често по време на процеса на измиване машината започва да издава непонятни звуци, а също така се появява и силна вибрация. Такива явления могат да бъдат причинени от факта, че в барабанните единици е попаднал малък предмет. Най-често това са бельови кости, хардуер, копчета и копчета. Такава дреболия може да причини сериозни щети. Като правило, на първо място, уплътнението на барабанното масло, самият барабан или резервоарът на пералнята са повредени.

Възможно ли е да се реши проблема

Направи си сам барабан

Ако нещо се хване в барабана, това може да доведе до спиране и разрушаване на пералната машина. За да премахнете отломките, е необходимо да разглобите единицата. Въпреки това си струва да се има предвид, че има някои нюанси. Извадете барабана много внимателно, за да не докосвате други части на устройството. По правило професионалните занаятчии се занимават с такъв ремонт. Ако не е възможно да се обърнете за помощ към специалисти, тогава можете да опитате да разрешите проблема сами. Основното е да се придържате към описаните по-долу препоръки.

Вижте също - Проблеми с температурата на водата в пералнята: проверка на сензора

Какво трябва да работиш

За да отстраните проблема, трябва да разглобите пералнята. Това ще изисква следните инструменти:

 1. Отвертка.
 2. Белезници.
 3. Комплект звездички.
 4. Кърлежи.
 5. Комплект отвертки и шестоъгълници.
 6. Хъс и глави.
 7. Чук.

Ако определени части се планират да бъдат заменени, те трябва да бъдат закупени предварително. Трябва да се отбележи, че не е толкова лесно да разглобявате пералнята без инструменти. Следователно те също трябва да бъдат подготвени предварително.

Вижте също - Течове на пералната машина отдолу - причини и отстраняване на течове

Демонтаж на машина за предно зареждане

Това е най-често срещаната модификация на пералните машини. На първо място, устройството трябва да бъде изключено от захранването, маркучът за източване трябва да бъде отстранен от канализацията. Едва след това можете да започнете да разглобявате устройството. Първо трябва да премахнете задния капак, като развиете всички винтове. Същото е необходимо да се направи и с предната част на устройството.

преден зареждащ барабанИзвадете внимателно контейнера, предназначен за прах за пране, като развиете целия хардуер. След това можете да премахнете контролния панел. Изобщо не е нужно да го сваляте. Достатъчно е да го фиксирате малко отстрани, за да не пречи на работата. Ако все пак решите да премахнете панела, тогава трябва да направите снимка, в която всички проводници и техните връзки ще бъдат видими. В противен случай няма да можете да ги свържете правилно.

Сега трябва да извадите маншета на люка. За да направите това, просто дръпнете пружината. Необходимо е също да премахнете долния панел. Целият хардуер трябва да се развие. Предната стена на уреда трябва да се отстрани заедно с люка. Това е всичко.Агрегатът е разглобен. Сега трябва да извадите резервоара.

Как да премахнете резервоара

На първо място, струва си да изключите всичко от резервоара: амортисьори, окабеляване, тръби, противотежест. Развийте централния болт, разположен на капака на двигателя. В този случай е необходимо да държите самия барабан с ръка. След това можете да премахнете двигателя на пералната машина.

демонтиране на предния зареждащ резервоарТрябва да се отбележи, че премахването на барабана е сложна процедура, която не може да бъде прибързана. В този случай е необходимо да развиете целия хардуер и внимателно да извадите барабана, така че частите на устройството, разположени до него, да не бъдат повредени.

След като бъде изваден, резервоарът може да бъде разглобен на няколко части. Струва си да се отбележи, че в много случаи неговите части са залепени много надеждно и плътно. Дори специализираните служби отказват да поправят определени модели перални машини поради тази функция.

Вижте също - Ремонт на резервоар за перални машини: отстраняване на теч

Ако горната машина за зареждане

пералня с най-високо зарежданеТоп товарачите предлагат няколко предимства. На първо място, те са лесни за използване и лесни за изтегляне. В допълнение, барабанът на такива модели е фиксиран на две места. Това значително увеличава експлоатационния живот на устройството. Тази техника се разбира, както следва:

 1. Необходимо е да развиете целия хардуер, разположен на предната и задната стена.
 2. Десният страничен панел трябва да бъде избутан малко назад и след това внимателно отстранен.
 3. След това трябва да изключите всички проводници и да премахнете хардуера, разположен около пластмасовия капак.
 4. Същото трябва да се направи и с втората страна.
 5. След това трябва да развиете хардуера, който държи вала.
 6. Това е всичко. Остава да затворите вратите на резервоара и след това да извадите самия резервоар.

В процеса си струва да правите снимки, за да не се объркате при сглобяването на устройството. Ако пластмасовият капак е споен, трябва да го издърпате към себе си и след това да го изрежете със свредло.

Вижте също:

18132 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите