У дома Как да изберем Големи домакински уреди Отзиви за съдомиялни машини "Electrolux"

Отзиви за съдомиялни машини "Electrolux"

Когато избираме съдомиялна машина, първо решаваме бюджета, след което решаваме компанията, на която имаме доверие. Сред тях заслужава да се отбележи компанията Electrolux.

Международна компания. Произвежда огромна гама от домакински уреди, включително съдомиялни машини. Последните са белязани от безупречно качество, ефективни програми (сушене, експресно измиване и др.). По принцип всички модели са присъщи на:

 • Качеството, според основната му цел, е миенето на съдове.
 • Гарантиран дълъг живот.
 • Достъпна и лесна за работа.
 • Редки случаи на връщане на продукти.

Разбира се, характеристиката е достойна, но това се регулира от всяка единица домакински уреди. Производителят със сигурност гарантира прилична и висококачествена функционалност. Как обаче е всъщност, какви миялни машини Electrolux на практика. Най-достоверната и обективна информация е тази, която идва от самите потребители, които са се сблъскали с оборудването по време на работа.

Помислете как съдомиялните машини се характеризират от техните собственици. Представяме ви преглед на най-популярните модели.

Вижте също - Антивибрационни крачета за краката на пералната машина

Съдомиялна машина Electrolux ESF 43020

Антон.Аз съм несемеен и такъв асистент, о, как е необходимо. Вярно, избора на мивка, размерите бяха ключови за мен. Следователно този модел се вписва перфектно, ширината му е 45 см, което е необходимото за мъничък кухненски бокс.

Мога да отбележа, че както заяви производителят, той е много просторен. Експериментите са доволни, моят приятел и аз събрахме всички чинии в къщата и ги сложихме в мивката. Всички годни и можеха да поставят още няколко. Освен това, доста икономичен, консумира малко вода и електричество. Електричеството за месец работи на няколко киловата повече, отколкото без него. Няма оплаквания за качеството на измиване, се справя.

Основни предимства:

 • Компактен, пасва лесно в малка кухня.
 • Произвежда малко шум, почти неразборно от стаята.
 • Снабден с таймер. Това е готино, защото ви позволява да конфигурирате мивката например през нощта, когато електричеството се зарежда с по-ниска цена.

Недостатъци:

 • Измива упорито мръсотията. Подмяната на почистващия препарат не помага, проблемът остава.
 • Липсващи сигнали за изключване Донякъде неудобно, винаги трябва да се огледате дали измиването свърши.
 • Сушенето на съдове не е най-доброто. Ако това е важно за някого, тогава трябва да го избършете сами. Остават капки вода.

Вижте също:

Съдомиялна машина Electrolux ESL94201LO

АнджелинаВградена пишеща машина, ширина 45 см. Преди да купя, прочетох много положителни отзиви за този модел. И моят преглед не е толкова положителен.

От самото начало мивката се държеше непредвидимо. Първият ми проблем с него е, че програмите се сриваха, програмата просто беше прекъсната. Неописуемо с времето проблемът изчезна сам. Втората е проблемите на управлението. И в допълнение започна да тече. В началото имаше леко изтичане (няколко капки), а след това беше по-сериозно. Трябваше да се обадя на специалист. Съжалявам за избора.

Сред предимствата:

 • Лаконично се вписват в мебелния комплект в кухнята.
 • Не консумира много вода и електричество.
 • Има практична програма - бързо измиване, което спестява време.

Недостатъци:

 • Легенда за защита от течове Не мислех, че технологията е толкова несъвършена. Това може да бъде изпълнено не само с вашия апартамент, с такава техника е лесно и лесно да наводните съседите.
 • Справете се със замърсяването безрезултатно. Силното замърсяване е непреодолима бариера за нея.

Вижте също - Как да изберем оптималната мощност за съдомиялната машина

Съдомиялна машина Electrolux ESL94200LO

ТамараТози модел се похвали от колегата ми от работа, говори добре за нея. Размерите бяха подходящи за моя малък апартамент, затова избрах това.

В началото бях доволен от качеството, той изпълняваше своята функция абсолютно добре. Доволен съм от капацитета му, след приемане на гости не е проблем да се измие всичко с един товар. Хубав детайл, сигнал в края на програмата, който е присъщ на всички най-нови технологии. Неразбираемото за мен беше различното качество на миенето на съдове. Понякога в пет, а понякога нещастен.

Основни предимства:

 • Богат избор от програми. Сред тях експресното миене заслужава специално внимание от моя страна, когато е необходимо леко измиване на чинии и чаши.
 • Шумът е минимален. Очаквах нещо като пералня, но работи доста тихо.
 • Лесен за управление. Няма нужда да пазите инструкциите като справочник. Всичко е достатъчно ясно от първия път.

Недостатъци:

 • Неясно качество на измиване. Тоест, не е ясно защо периодично се влошава. Може би смисълът е в самите почистващи препарати. Използвам продукти със средна стойност.
 • Няма икономичен режим. Няма значение пълно или частично натоварване, консумацията на вода и електроенергия ще бъде еднаква за всеки товар.

Съдомиялна машина Electrolux ESF 2450

максимаМивка с малък размер за малко семейство. Този модел е тестван от моето семейство, доволни сме. Затова те купиха същото за моите родители и родителите на жена ми. Всички са щастливи. Мивката с малки размери побира много ястия, достатъчни за ежедневна употреба. Е, когато гостите пристигнат, трябва да направите нещо ръчно. Но това не се случва всеки ден.

Надарен със скромна функционалност: пране, експресно измиване, интензивно пране. Повярвайте ми, това е напълно достатъчно за основната цел. Не издава шум и чукане по време на работа. Можете да чуете само водата да се оттича, но е поносимо.

Сред основните предимства:

 • Супер компактно устройство. Машината е миниатюрна, много подходяща там, където е невъзможно да се отдели много място за нейното инсталиране.
 • Идеален за офиса, където необходимостта от измиване е няколко чаши и чинии с вилици след вечеря.
 • Най-добрата цена за скромен набор от програми. В този случай това е предимство. Например такава функционалност е достатъчна за нас и това се отразява приятно на цената.

Недостатъци:

 • Не е предназначен за миене на тигани, тенджери и т.н., но това не е новина за нас. Когато направих своя избор, този факт ми беше известен.
 • Голям недостатък според мен е липсата на сигнал за завършване на цикъла.Почти всички съвременни технологии вече имат такъв сензор. За съжаление малко ме дразни.

Съдомиялна машина Electrolux ESL95201LO

ТатянаЧестно казано, миенето на съдове е моята болезнена точка. Не ми харесва това. Освен това в къщата ми има чести гости. Това изостря проблема с миенето на съдове. Ето защо подходих много внимателно към избора. Избрах този модел заради капацитета му, според характеристиката, която притежава 13 комплекта. Бях прав. Имам средно семейство от четирима. Обикновено ястията се набират за два дни. Така стартирам миялната машина. Това спестява както електричество, така и вода.

Основни предимства:

 • Качеството на измиването е до стандарт. Въпреки това почистващите препарати също имат значение. Избирам от скъпа. Но резултатът е гарантиран. Като спестите, ще трябва да похарчите два пъти.
 • Добра система за течове. И се проверява. Имаше случай, когато съседите можеха да бъдат наводнени. Защитата обаче не позволи това. Несъществен фабричен дефект, майсторът бързо го поправи.
 • Програмата за експресно измиване е обнадеждаваща, особено като се има предвид, че основната й програма отнема много време, за да завърши цикъла.
 • Не вдига шум. Тоест, той дори може да се нарече безшумен, тъй като по време на работата му можете да спите.

недостатъци

 • Стандартната програма за пране е много дълга, около 3 часа.
 • Неефективно изсушаване. Ефект като, например, естествено изсушаване върху шкафа с тел.
 • Не предвижда частично натоварване. Това не е икономично. Консумацията е еднаква за всеки брой ястия. Имайки предвид, че мивката е предназначена за доста голямо количество ястия, човек би предположил, че такава нужда не винаги е налице.

АлексейКупихме модел ESL95201LO. Отначало те почти се върнаха назад, от незнание. Първата беше програмата за екологично измиване. Машината стартира, после спря, светлините угаснаха. Мисля, е, всичко се получи. Но се оказва, че това е спецификата на избраната програма, толкова мистериозна програма, бих казал.

Като цяло супер, много просторен, както е отбелязано в описанието. Той издава малко шум, но може би се дължи на факта, че все още не е инсталиран в мебелите. Между другото, сам го инсталирах, изобщо не е проблем. Всички аксесоари (с изключение на кран и филтър) са включени.

Съдомиялна машина Electrolux ESL9450LO

Елена... Отлична единица, доволен съм и препоръчвам този модел. Машината е много внимателна и удобна за ползване. Почиства добре съдовете и чашките. Бях изненадан, когато при първото зареждане безупречно измих остатъците от чая върху чашките. Модерно можете да видите в какъв режим е мивката. Когато червената светлина е включена, тя мие, зелената светлина е включена.

Основни предимства:

 • Стесняване. Стандартните модели не ме устройваха, така че малките му размери са точно това за мен.
 • Отлично измиване.
 • Той има сензор за светлина, който сигнализира за края на цикъла.

Сред недостатъците:

 • Изисква правилното разположение на съдовете. Ако го хвърлите на случаен принцип в мивката, резултатът ще бъде подходящ.
 • Таблетките с детергенти са неефективни. В същото време тя използвала различните им видове. Най-хубавото е, че това е прах, от който резултатът е напълно удовлетворяващ.

Съдомиялна машина Electrolux ESL9531LO

Мария.Тази миялна машина е моето спасение. Имам голямо семейство: аз, съпругът ми, майка и трите ми деца. След всяко хранене трябваше да ми отнеме около един час, за да измия всички съдове. Много по-лесно сега. И най-важното - тя се справя добре със задачата си. Използвам Finish 3 в 1 като почистващ препарат, харесва ми.

Основни предимства:

 • Просторен, ви позволява да зареждате всички ястия след готвене и ядене.
 • Справя се с устойчиво замърсяване.
 • Включва набор от ефективни програми.

Марина.Дори не се притеснявах твърде много при избора на Electrolux ESL9531LO. Но времето мина, доволен съм. Прочетох отзивите и разбрах, че случайно избрах един от най-добрите модели.

Основни предимства:

 • Опитах го и декларирам, че може ефективно да мие детски играчки и дори полилей. Между другото, полилеят се измива два пъти - той искри.
 • Добра и достъпна функционалност.
 • Икономичен - използва 10 литра вода на цикъл.

Сред недостатъците:

 • Произвежда незначителен шум, въпреки че това не е проблем.

Да обобщим

Прегледахме най-популярните модели съдомиялни машини Electrolux. Няма перфектна техника, така че има недостатъци сред предимствата. Но, всеки ги оценява по свой начин. Незначителните коментари понякога са неуместни заедно с приоритетните предимства. Основното е обективно да оцените и да сте подготвени за всички нюанси, присъщи на тази техника.

Вижте също - Ремонт на съдомиялна машина Electrolux

Тази статия е много подходяща за потенциалните купувачи и се надяваме да ви помогнем да направите правилния избор.

Вижте също:

4521 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите