У дома Как да изберем Големи домакински уреди ТОП 12 най-добри съдомиялни машини според отзивите на клиентите

ТОП 12 най-добри съдомиялни машини според отзивите на клиентите

Съдомиялната машина е практично и полезно устройство, което спестява нашето време и енергия, като елиминира необходимостта всеки ден да мием огромно количество мръсни съдове. Предимствата на закупуването на такова устройство са оценени от хиляди домакини - чиниите стават безупречно чисти без ваша намеса, а свободното време, което можете да отделите за себе си, като се грижите за семейството си или за любимото си хоби, което „не е достигнало преди“. Ако също сте решили да закупите такъв надежден и ефективен помощник за вашата кухня или просто сте решили да смените старата си съдомиялна машина на по-нов модел, не забравяйте да прочетете нашата оценка на най-добрите съдомиялни машини според отзивите на клиентите. За да направите най-добрия избор и да не съжалявате за изразходваните пари.

Коя миялна машина е най-добрата?

Много от нашите читатели отдавна се притесняват от въпроса коя миялна машина е по-добра? Големи и просторни или икономични? Електронни или механични? Какви допълнителни функции? Разбира се, можете да излезете с отговора - така че да премахва добре мазнините и хранителните остатъци, но съвременните уреди принадлежат към A-клас за миене на съдове, така че този критерий не може да стане основен.

Добрата миялна машина не само ще бъде ефективна, но и надеждна, практична и функционална. Подбрахме за вас ТОП 12 модела съдомиялни машини, които реалните клиенти харесват най-много и получиха най-положителните отзиви от техните собственици.

Най-добрите стационарни съдомиялни машини с пълни размери

Bosch Serie 2 SMS24AW01R

Относителна новост, която привлече активното внимание на потребителите. Това е модел в пълен размер за едновременно измиване на 12 настройки. Но има и режим на половин товар и възможност за регулиране на кошницата по височина. От допълненията - държач за очила, а във функционалността - таймер за забавяне, икономичен режим, накисване на чинии, 2 температурни режима и само 4 режима на миене - за да не се объркате. Технически параметри - консумация на вода 11,7 л, консумация на енергия на цикъл - 1,05 кВтч, средно ниво на шум по време на измиване - 52 dB. Предимствата включват доста демократична цена - от 20 хиляди рубли.

Вижте също:

Hotpoint-Ariston LFF 8S112

Активно закупен стандартен модел от италиански производител, сглобен в Полша. По-просторен модел - предназначен за 15 комплекта ястия и с по-разнообразна функционалност - 2 пъти повече програми за пране (8, включително деликатно измиване, интензивно измиване, накисване, експресен режим и др.), Има контролно заключване и функция забавено включване. В същото време съдомиялната машина консумира малко по-малко вода и електроенергия от предишния модел - съответно 11 литра и 0,95 кВтч. Но също така ще трябва да платите 8-10 хиляди рубли за разширена функционалност и ефективност, тъй като цената на устройството започва от 29 хиляди рубли.

Вижте също - Избор на компактна съдомиялна машина

Най-добрите автономни тънки съдомиялни машини (до 45 см широки)

Gorenje GS53314W

Тънка, стилна съдомиялна машина за настройки на 10 места. Принадлежи към електронния тип управление, оборудван с дисплей, във функционалните - 8 програми, блокиращи от случайно натискане, на таймера. Възможно е да се работи на половин товар. За пълен цикъл (2,5 часа) съдомиялната машина консумира 9 литра вода и консумира 0,83 kWh електроенергия. Моделът е похвален не само за ефективността, но и за тихата работа, надеждността и функционалността. Цената на устройството е от 26 хиляди рубли, което е доста демократично.

Вижте също - Плюсове и минуси на свързването на съдомиялната машина с гореща вода

Bosch SPS 40E42

В тази съдомиялна машина можете да миете само 9 комплекта чинии наведнъж, за това уредът ще се нуждае от 9 литра вода и 0,78 кВтч електроенергия. Нивото на шума по време на работа е 48 dB. Функционалността е доста скромна, в това няма нищо излишно - 4 програми за измиване (включително бързо измиване, икономичен режим, накисване), леко забавяне на стартирането - от 3 до 9 часа, възможност за зареждане на чинии само наполовина и заключване на бутони. Такава миялна машина струва 3 хиляди рубли. по-евтино от конкурент от Словения - Bosch SPS 40E42 ще струва на потребителя 23 хиляди рубли.

Вижте също - Приготвяне на препарат за миене на съдове в съдомиялната машина

Компактни и настолни съдомиялни машини

Bosch SKS 62E22

Много функционален и компактен модел. Измива 6 комплекта чинии наведнъж, но имайте предвид, че устройството няма режим на половин товар. Производителят е оборудвал миялната машина с 6 режима на работа и е осигурил до 5 температурни режима, както и технология VarioSpeed ​​(супер бързо измиване). Моделът има индикатор за чистота на водата, таймер и дисплей. За миене на съдове ще са необходими 8 литра вода. Като цяло, доста ефективна миялна машина в сегмента на компактните уреди. За да платите за него ще има около 26 хиляди рубли.

Вижте също - Грижа за съдомиялна машина

Electrolux ESF 2400 OW

По-малко рекламираната марка представи на пазара на домакински уреди много практичен и внимателен асистент за дома. Съдомиялната побира същите 6 комплекта, но консумира малко по-малко вода - 6,5 литра. Консумация на енергия - 0, 61 кВтч. Вярно, че ще отнеме много време за пълноценна програма за миене - 3 часа. И също така, в списъка на "възможностите": допълнително изплакване (отлична функция за детски ястия), уведомяване за края на работата, 6 програми за миене и 4 температурни режима. Цена - от 18,5 хиляди рубли.

Вижте също - Как да свържете съдомиялна със собствените си ръце

Най-популярните вградени съдомиялни машини в пълен размер

Bosch SMV 40D00

Мощна и функционална миялна машина, която може да бъде интегрирана в кухнята. Проектиран за 13 комплекта ястия, има нагревател на потока, 5 режима на измиване и 4 програми за температура. Донякъде шумно според собствениците (51 dB), но като се има предвид неговата просторност, тази цифра е доста ниска. Възможно е да стартирате само половин пълна миялна машина, удобно електронно управление, но няма достатъчно информативен дисплей. Като цяло доста добър вграден помощник за домакинството, струващ от 32,5 хиляди рубли.

Вижте също - 15 най-добри перални машини от

Hotpoint-Ariston LTF 11S111 O

В сравнение с предишния модел той е по-просторен (15 комплекта) и функционален (11 програми). Пълният цикъл на измиване продължава 2,5 часа, като през това време за измиването са необходими около 11 литра вода и 1,07 кВтч електроенергия. Налични - бойлер (температура на водата в началото на работа - 60 ° C), дисплей, най-полезните и популярни режими, както и възможността за работа при частично натоварване. Мивката е похвала за своята внимателност, добро качество на изграждане (Полша), простор и тиха работа.

Вижте също - 15 най-добри котлони според отзивите на клиентите

Тесни вградени съдомиялни машини

Siemens iQ300 SR 64E005

Компактна вградена съдомиялна машина, но с доста значителен капацитет - измива 9 комплекта чинии наведнъж. Електронен контрол, без дисплей, но има заключване случайно натискане. За да измие съдовете, съдомиялната машина извлича 11 литра вода и изразходва 0,8 kWh електроенергия. Производителят е предоставил само 4 програми за пране и 3 настройки на температурата. По принцип това е прост модел, донякъде шумен модел без звънци и свирки, сензори за чистота на водата и половин товар, но с пълна защита от течове, таймер и бойлер. В комбинация с добър препарат, той дава отлично качество на измиване. Цена - повече от разумна - от 17 хиляди рубли.

Вижте също - Избор на безшумна кухненска качулка

Whirlpool ADG 422

Този модел е малко по-добре оборудван от предложението на Siemens. Само 10 литра вода са достатъчни за 10 комплекта ястия, възможно е да изберете един от 7 режима на работа или един от 4 температурни режима. Уредът може да се стартира и при половин товар и върши отлична работа за премахване на мазнини в бърз режим. Удобна отметка, можете да зареждате дори нестандартни устройства. Съдомиялната не шуми и консумира електричество много икономично (клас A ++). Цената на устройството не е много достъпна - от 22 хиляди рубли.

Вижте също - Вградена електрическа фурна: кое е най-доброто да изберете?

Най-добрите модели за частично вграждане

Bosch Serie 4 SPI 50X95

Тесен 45 см модел за частичен монтаж. Подобно на повечето „тесни“ модели, той може да измие 9 комплекта чинии наведнъж. Функционално - не богат, само 5 програми и 4 температурни режима, но има дисплей, защита на децата, таймер и функция за определяне чистотата на водата. Устройството е напълно защитено от течове на вода и благодарение на използването на съвременни технологии по време на работа се консумира малко количество вода и електричество. Цената е доста разумна - 26,5–28 хиляди рубли.

Вижте също - Какво има в комплекта на съдомиялните машини

Gorenje GV60 ORAW

Пълен размер, за частично вграждане, тоест с „отворена фасада“. Идеален за големи семейства, тъй като съдържа 16 комплекта ястия. Много е икономичен - може да се справи с толкова много ястия при дебит от 9,5 литра вода и 0,86 kWh електроенергия. Цикълът отнема точно 3 часа време. Арсеналът включва 5 програми и 5 температурни режима. Режимът на половин натоварване не е предвиден, но мивката вече е едно от супер икономичните устройства (клас на консумация на енергия - A ++).

Вижте също - Препарати за съдомиялна машина

заключение

Ако внимателно прочетете нашите най-добри съдомиялни машини до края, тогава вероятно сте обърнали внимание на присъствието на марката Bosch в почти всяка категория. Каквото и да кажете, авторитетът и отговорността на производителя влияе пряко върху популярността на домакинските уреди на тази марка. Разбира се, Bosch често бива критикуван от потребителите, но това често се отнася за моделите на китайското събрание, така че ви съветваме да обърнете внимание на този фактор.

Друга марка, която заслужава внимание, е търговската марка с "италиански корени" - Hotpoint-Ariston. В линията на съдомиялни машини можете да намерите много интересни модели с отлично качество и на много разумни разходи.В допълнение, техниците за ремонт казват, че тази техника е доста лесна и евтина, за да се поддаде на ремонт.

Както винаги словенската компания Gorenije е на същото ниво. Асортиментът на марката включва най-разнообразните домакински уреди, но всички те са обединени от висококачествен монтаж и богата функционалност. Техника на изгаряне - надеждна, издръжлива и добре обмислена.

Като цяло, разполагайки с необходимите удобства, свободно място в кухнята и желание, можете да изберете добра и ефективна съдомиялна машина от всяка категория - сред тесни и пълноразмерни, солови мивки и вградени модели, има нещо, на което съвременният купувач да обърне внимание. Така че не се колебайте да отидете в магазина за домакински уреди или да отворите онлайн каталози - продължете, зад съдомиялната! Не забравяйте да прочетете нашите оценки и препоръки относно избора на оборудване, преди да купите, тъй като не е напразно те казват - аз съм запознат с информацията - това означава, въоръжен!

Вижте също:

8707 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите