У дома Как да изберем Вградени уреди ТОП 20 най-добри съдомиялни машини: рецензии и анализ на пазара

ТОП 20 най-добри съдомиялни машини: рецензии и анализ на пазара

Съдомиялна машина - позволява на домакинята да спести време, прекарано в кухнята, и да обърне повече внимание на себе си и семейството си. Как да направите правилния избор в голямо разнообразие от модели и оферти? Какви критерии трябва да се предпочитат и на какво първо трябва да обърнете внимание?

На пръв поглед може да изглежда, че този процес е невероятно сложен. Можете да се опитате да се доверите на професионалния опит и благоприличие на консултантите по продажбите, които продават всеки продукт със знания по въпроса и чиято основна задача е да продаде всичко, което е представено в магазина. Или се опитайте сами да прегледате отзивите и коментарите на „собствениците“ във форумите, повечето от които всъщност са написани от копирайтъри от рекламодатели. Всъщност всичко е много по-просто - направихме анализ на пазара на продажби сред най-популярните за вас ресурси в Интернет и разбрахме какви са съвременните съдомиялни машини и как да не направите грешен избор. Прочетете нашия преглед на рейтинга на съдомиялните и изберете този, който ви подхожда, ще бъде по-лесно.

Съдомиялни машини - основни параметри

Топ най-добри съдомиялни машини на 2016г

Коя е най-добрата миялна машина? Съвременните тенденции в стила и дизайна на кухненското пространство все повече принуждават потребителите да дават предпочитание на частично или изцяло вградени модели. Скрити от любопитни очи, те са компактни, не развалят интериора и не показват на гостите какво се опитва да скрие всяка домакиня. Традиционни - подови и компактни, поради своята практичност и функционалност те не отстъпват на позицията. Независимо от това, ако сравните и двете опции, с изключение на метода на инсталиране и спестяване на кухненското пространство, те нямат очевидни значителни разлики. Обърнете внимание на факта, че съдомиялните машини, монтирани на пода, са евтини в сравнение с вградените.

Огромно предимство пред ръчното миене на съдове е икономия на време, пълно отсъствие на контакт с деликатна кожа на ръцете с по-силни химически компоненти на перилни препарати и високотемпературна среда (до 75 ° C). Най-важните критерии за избор са:

 • броят набори ястия, заредени веднъж;
 • консумация на вода на цикъл;
 • брой програми и режими;
 • ниво на шум;
 • клас на енергийна ефективност A - G (общо 7) - за разглежданите устройства той се определя въз основа на консумацията на енергия за обработка на устройство за 12 човека кВт * час на цикъл:
 1. висока - "A" - 0,8-1,05 (<1,06); "В" - 1,06-1,24 (<1,25); и „С“ - 1.25–1.44 (<1.45);
 2. среден - “D” - <1,65, “E” - <1,85;
 3. и допълнително ниски F и G;

Вижте също - Мощност на съдомиялната машина в kW - консумация на енергия за един цикъл на измиване

 • размери за кацане (височина, ширина и дълбочина, см / максимален брой комплекти):
 1. вграден - 82 × 45/60 * × 55–57 / 9–10 / 12–13 *;
 2. пълен размер - 85 × 60 × 60 / 12–14;
 3. тесен - 85 × 45 × 60 / 9–10;
 4. компактен - 45 × 55 × 50 / 4–6.

За малки семейства оптималният параметър е от 6 до 9 набора. По-голям обем е най-търсен сред мързеливи и постоянно заети хора, които трупат планини от ястия поради различни обстоятелства, както и за големи семейства. Не забравяйте, че пиковата консумация на мощност на тези единици достига 2 кВт и не всички електрически проводници (особено в старите къщи) са в състояние да издържат на такова натоварване без промени - трябва да помислите за това предварително преди да купите.

Какви съдове могат да се мият в съдомиялна машина?

Най-популярните съдомиялни машини

По отношение на самите съдове има редица предупреждения и ограничения за миене на PMM в домашни условия - и, на първо място, това се отнася за продукти, изработени от материали като:

 • кристал (чешки, съдържа олово) и тънко крехко стъкло;
 • трапезно сребро, алуминий и някои разновидности от обикновена стомана;
 • пластмаса (трябва да бъде маркирана съответно);
 • дърво (дъски за рязане и шпатули);
 • Антични ястия с позлата, емайл и седеф.

Вижте също -  Как да изберем миялна машина с 45 см: оценка на най-добрата 2019 година

Сред прегледите на собствениците често има недоволство от резултатите от работата - оплаквания за наличието на ивици, петна и петна, причината за които са:

 • липса на перилен препарат или препарат за изплакване или капакът на контейнера за регенерация не е плътно затворен;
 • несъответствие на режима на степен на замърсяване и на материала;
 • неправилно поставяне и разпространение, или запушени филтри и миещи глави.

Функционални функции и полезни опции

Функции за съдомиялна машина

Стандартен набор от програми за пране, По правило тя включва 4 основни режима: накисване, нормален (икономичен), бърз и интензивен. Допълнителните ви позволяват да вземете под внимание: материал, степен на замърсяване, състав и вид на почистващия препарат, продължителност на цикли и температурни условия: деликатен, хигиеничен и тих.

Вижте също - Видове сушене на съдомиялни машини - кое е по-добре?

 • Сушене - най-често срещаните дизайнерски решения днес:
  1. кондензаторни - изпарението на влагата се дължи на разликата в температурите на въздуха - топло върху съдовете и студено по стените на камерата, през което утаеният кондензат тече надолу. Дълго, но ефективно.
  2. Turbo - по-бързо, благодарение на равномерното издухване с топъл сух въздушен поток от вградения вентилатор.
  3. интензивен - повторна кондензация с допълнителен топлообменник поради разликата в налягането между студения въздух и работната камера (без вентилатор). Това е най-иновативната и модерна технология до момента.
 • Aqua-стоп - незабавна реакция при спешни случаи (спукване на маркуч, теч, прекъсване на електрозахранването).
 • VarioSpeed - ви позволява ефективно да се справите дори с много силно и сложно замърсяване.
 • Dosagessss - система за дозирано разтваряне на таблетки "3 в 1" и нейното разпределение в миещата смес.
 • Glassprotec - внимателна защита на крехкото стъкло и порцелан.
 • Extradry - деликатно подобрено почистване на пластмасови съдове.
 • Самопочистване - специални филтри и система за смилане на остатъци от храна, за висококачествено изхвърляне на отпадъци.
 • Сензор за чистота - открива и контролира наличието на остатъци от почистващи препарати по време на окончателното изплакване.
 • Защита на детето - автоматично заключване на вратата с отделни контроли на цифровия дисплей.
 • Отложен старт - Стартирането на процеси, забавени във времето и обвързани с вашия ритъм на живот.
 • Половин товар - интелигентните модели са в състояние самостоятелно да разпознаят теглото и обема на товара, като в същото време избират оптимален икономичен режим и консумация на компоненти.

Най-високо класиране и анализ на пазара на годината

Избор на потребителите

Резултатите от анализа на статистическите данни за реалното търсене и потребителските предпочитания на многобройни потребители на световната мрежа показват, че от разнообразието от марки на пазара, най-популярните продукти са немски (Bosh, Siemens) и италиански марки (Hotpoint - Аристон и Indesit) И това е естествено - сериозните производители винаги ценят името си. Техните продукти са представени във функционални, комфортни и елитни класове. За разлика от икономичния клас, такива продукти са длъжни да преминат през сериозна проверка за съответствие съответно с надеждността и безопасността и са по-скъпи. Но като купите такава единица, можете да сте сигурни, че тя ще ви служи вярно не 3-4 години (като евтин аналог), а десетина години с пълна възвръщаемост на инвестицията.

Преглед на рейтинга на производителите в сегмента на вградените съдомиялни машини

Сравнете пазарния дял на най-добрите производители в проценти.

 • 42% – Bosch (Robert Bosch GmbH, монтаж Германия и Словения);
 • 19% – Siemens (Siemens AG, Берлин / Мюнхен);
 • 7% – Hansa (Немска AMICA WRONKI S.A., полска асамблея);
 • Общо 9% - HOTPOINT-ARISTON и Indesit (Indesit Company, Fabriano, Италия);
 • 4% от пазарния дял:
 1. Gorenje (Словения, Velenje);
 2. Electrolux (AB Electrolux, Стокхолм, Швеция);
 • 3% – водовъртеж (Whirlpool Europe, монтажно производство в Полша);
 • 12% - други производители.

Най-високо класиране в сегмента на компактните и стоящи съдомиялни машини:

 • 36% – Bosch;
 • 22% – бонбони (Candy Group, Бругерио, Италия - candy-group.com);
 • 11% – Hansa;
 • 12% общо - HOTPOINT-ARISTON и Indesit;
 • 3% всеки Siemens и Electrolux;
 • 13% - други производители.

Въз основа на рейтинга можем с увереност да кажем, че Bosh все още е начело, немското качество и разумната цена са ключът към успеха на тази марка.

Топ 10 рейтинг - преглед на най-популярните вградени съдомиялни машини

Вградените уреди хармонично се вписват в интериора - отгоре е плот, отпред е фасада. Те заемат по-малко място и тяхната функционалност не страда от това. Помислете за най-добрите възможности за настоящите интегрирани съдомиялни машини.

5 най-добри модела с ширина 45 cm

BEKO DIS 25010

BEKO DIS 25010

Тесни съдомиялни с размери 44,8х55х81,8 см. Предназначени за измиване на 10 комплекта чинии. Вътрешната страна е покрита от неръждаема стомана, като всички модели от тази класация. Кошницата е оборудвана с регулиране на височината и държач за очила, което е характерно и за всички описани по-долу машини. Електронно управление. Има дисплей. Извършва пет режима на работа, основните са: за много мръсни съдове, бързи, за крехки и леко замърсени съдове. Възможно е половин товар. Кондензационно сушене (предвидено за всички описани машини). Има 5 температурни опции. Напълно блокирани от течове, отколкото са оборудвани повечето съдомиялни машини. С помощта на таймера можете да забавите старта от 1 до 24 часа. Има индикатор за определяне на нивото на солта и средствата за изплакване, като повечето от описаните по-долу машини. Можете да използвате 3 в 1. Входяща вода с максимална температура 60 градуса. Разходът му на товар е 10,5 литра. Клас на енергийна ефективност A +. Категория А за измиване и сушене (за всички версии на прегледа). Консумира 0,83 kWh електроенергия. Тегло 30,8 кг. Шум 49 dB. Цена: .

Ползи:

 • добро изграждане;
 • две пръскачки отгоре;
 • Мие почти всякакви съдове;
 • забавен старт;
 • работи тихо;
 • адекватна цена.

Недостатъци:

 • върху входящия маркуч няма аквастоп.

Вижте също:

Gorenje GV56211

Gorenje GV56211

Вградена съдомиялна машина с размери 44.8x55x81.5см. Съдържа 10 настройки за място. Има контейнер за съхранение на прибори за хранене. Електронно управление. Наличен дисплей В допълнение към горното, петте режима на работа включват предварително накисване (няма отделен цикъл за крехки елементи).Има допълнителна хигиена и допълнителна функция за сушене. Четири температурни настройки. Таймер от 1 до 24 часа. Бийп, когато сте готови. Възможност за използване на почистващи препарати 3 в 1. Входяща вода до 60 градуса. Разход 8 л. Мощност 1760 W. Консумация на енергия A, като следващите две машини. Разход 0,66 kWh. Тегло 31,7 кг. Ниво на шума 45 dB. Цена: .

Ползи:

 • много тиха работа;
 • три контейнера за зареждане на ястия;
 • възможност за промяна на височината на кошницата;
 • режим на допълнително сушене;
 • обикновено се мие при правилна инсталация.

Недостатъци;

 • неудобно място за ножове в тавата;
 • без измиване в гореща вода (над 60 градуса).

Вижте също - Избор на компактна съдомиялна машина

ElectroluxESL 94200 LO

ElectroluxESL 94200 LO

Тесни съдомиялни машини (45x55x82 см) за 9 комплекта. Електронно управление. Работи в 5 режима, включително ежедневно пране, с изключение на описаните по-горе. Регулиране на температурата в три позиции. Снабден със звуков сигнал. Използва 10 литра вода. Мощност 2100 W. Тегло 30,2 кг. Шум 51 dB. Цена: .

Ползи:

 • интегрира без проблеми;
 • компактен
 • просторен;
 • лекота на използване и управление;
 • ниска консумация на вода;
 • има всички необходими програми;
 • измива добре съдовете и изсушава добре;
 • изключва се в края на цикъла;
 • има програма за 30 минути;
 • защита от течове:
 • разумна цена.

Недостатъци;

 • няма таймер;
 • няма табла за вилични лъжици;
 • неудобно поставяне на уреди;
 • средствата за изплакване не винаги се измиват;
 • шумна.

Вижте също - Плюсове и минуси на свързването на съдомиялната машина с гореща вода

Hotpoint-Ariston LSTB 4B00

Hotpoint-Ariston LSTB 4B00

Съдомиялна машина (45х57х82 см) за 10 комплекта. Електронно управление. Извършва 4 режима на измиване, включително еко за не особено мръсни съдове и предварително накисване. Можете да направите половин товар. Има три температурни нива. Частично защитена от течове. Разходва 10 литра вода. Мощност 1900 вата. Разход 0,94 kWh. Тегло 31,5 кг. Ниво на шума 51 dB. Цена: .

Ползи:

 • лесен за вграждане;
 • малък размер;
 • надежден монтаж;
 • просторен;
 • перфектно измива и изсушава;
 • има половин товар;
 • набор от само необходимите програми;
 • доста икономичен в консумацията;
 • просто и интуитивно управление;
 • достъпна цена.

Недостатъци:

 • не много удобна кошница за ястия;
 • много дълги програми;
 • няма дисплей, забавен старт или звуков сигнал;
 • не можете да използвате 3 в 1 продукти;
 • шумна.

Вижте също - Приготвяне на препарат за миене на съдове в съдомиялната машина

Siemens iQ300 SR 635X01 ME

Siemens iQ300 SR 635X01 ME

Съдомиялна машина (44,8х55х81,5 см) за 10 комплекта. Включва контейнер за лъжици, вилици и ножове. Електронно управление. Има екран. Той има 5 работни програми, като интензивна, бърза, нежна, еко и авто. Като добавка VarioSpeed ​​Plus и интензивна зона. Сушене с възможност за допълнително изсушаване. Възможно е да настроите температурата от 5 позиции. Има заключване за деца. Отложен старт таймер 1-24 часа. Краят на работата се сигнализира със звуков сигнал. Има сензор, показващ степента на чистота на водата. На пода има работен индикатор под формата на греда. Възможно е да се използват почистващи препарати 3 в 1. На входа водата има максимална температура 60 градуса. Консумация на 9,5 литра. Нормалният цикъл на измиване продължава 195 минути. Мощност 2400 W. Енергийна ефективност A +. Консумация на енергия 0,84 kWh. Тегло 30 кг. Шум 48 dB. Цена: .

Ползи:

 • модерен модел;
 • просто управление;
 • удобен за пълнене кош и табла;
 • греда на пода;
 • пълна защита срещу течове;
 • добра функционалност;
 • има режим на намаляване на времето и изплакване;
 • перфектно се измива на всички нива;
 • ниска консумация на енергия с добри показатели;
 • цена.

Недостатъци:

 • Времето до края на програмата не е посочено.

Вижте също - Грижа за съдомиялна машина

5 най-добри модела с ширина 60 cm

Indesit DIF 04B1

Indesit DIF 04B1

Съдомиялна машина (59,5х57х82 см) за 13 комплекта. Електронно управление. Той има 6 режима на работа, включително нормално и предварително накисване (с изключение на описаните в предишната модификация). Частично защитен от течове (корпус). Има сензор за чистота на водата. Снабден с дисплей с лъч. Разход 11 литра. Продължителността на обичайния режим е 138 минути. Мощност 1750 вата. 1 цикъл консумира 1 kWh. Тегло 35,5 кг. Шум 51 dB. Цена: .

Ползи:

 • изгражда нормално;
 • обемно и удобно зареждане;
 • режим на предварително накисване;
 • индикатор на пода;
 • ниска консумация на вода и електричество;
 • измива добре и сушенето е отлично;
 • добра цена.

Недостатъци;

 • не определя твърдостта на водата;
 • шумен;
 • няма дисплей

Вижте също - Как да свържете съдомиялна със собствените си ръце

WeissgauffBDW 6138 D

Weissgauff BDW 6138 D

Съдомиялна машина (60х55х82 см) за 14 комплекта. Има допълнителен контейнер за малки уреди. Електронно управление. Има екран. Той е програмиран да изпълнява 8 режима, които включват интензивен, нормален, еко, деликатен, ускорен, предварително накисване и автоматично. Възможно е да изтеглите половината. Четири температурни настройки. Стартът може да се забави за 1-24 часа. Има индикация за греда на пода. Осигурено е вътрешно осветление. В работата са приложими средства 3 в 1. Разход 10 литра. Продължителност 175 минути. Мощност 2100 W. Тип консумация на енергия A ++. Консумация на електроенергия 0,93 kWh. Работи с 47 dB шум. Цена: .

Ползи:

 • просторен;
 • удобно подреждане на рафтове;
 • много програми;
 • икономичен;
 • защитени от течове;
 • индикатор на пода;
 • вътрешно осветление;
 • страхотно качество.

Недостатъци:

 • няма блокиране на превключването от деца.

Вижте също - 15 най-добри перални машини от

Flavia BI 60 KASKATA Light S

Flavia BI 60 KASKATA Light S

Съдомиялна 60х55х82 см за 14 комплекта. Предвиден е рафт за лъжици, вилици, ножове. Електронно управление. Има табло. Работи в 6 режима. В допълнение към описаните в предишната версия, няма предварително накисване и автоматично, но има "90 минути". Не е напълно възможност за изтегляне. Температурата е избрана от четири варианта. Началото на работата може да бъде преместено 1-24 часа. Краят на цикъла се обозначава със звуков сигнал. Има сензор за чистота на водата. Той свети лъч на пода, има вътрешно осветление. Използването на продукти 3 в 1 е позволено. Консумира 12,5 литра. Дневната рутина продължава 180 минути. Консумирана мощност 1930 W. Използване на електроенергия според клас A ++. Консумация на енергия за едно измиване 1,04 kWh. Снабден с моментален бойлер. Ниво на шума 45 dB. Цена: .

Ползи:

 • голям капацитет;
 • икономично консумира електроенергия и вода;
 • бързо измиване 30 минути;
 • режим на половин товар;
 • удобна тава за прибори;
 • наличие на индикатори, звуков сигнал, подсветка;
 • добре подбрана функционалност;
 • пълна защита срещу течове.

Недостатъци:

 • скорост на измиване;
 • шумен;
 • здравината на пластмасовите елементи.

Вижте също - 15 най-добри котлони според отзивите на клиентите

Hotpoint-Ariston HIC 3B + 26

Hotpoint-Ariston HIC 3B + 26

Машина (60х57х85 см) за 14 комплекта. Управлява се по електронен път. Създаден за изпълнение на 6 програми, с възможност за зареждане на ½ обема. Използва 12 литра на измиване. Клас на консумация на енергия A ++. Шум 46 dB. Цена: .

Ползи:

 • проста инсталация;
 • добър обем;
 • сменяем държач за очила;
 • удобна кошница;
 • измива и изсушава добре;
 • консумира малко вода;
 • просто и интуитивно управление;
 • защита от течове.

Недостатъци:

 • няма дисплей;
 • липса на автоматично определяне на твърдостта на водата;
 • дълъг процес на измиване.

Вижте също - Избор на безшумна кухненска качулка

Bosch SMV 46KX00 ​​E

Bosch SMV 46KX00 ​​E

Съдомиялна машина (59,8х55х81,5 см) за 13 комплекта. Има поднос за прибори. Електронно управление. Има дисплей. Той изпълнява 6 програми: мръсни, почти чисти, крехки, ускорени, автоматично, както и VarioSpeed ​​Plus. Има допълнително сушене. Той има 6 стойности за избор на температура. Отложен старт от 1 до 24 часа. Когато приключите, той сигнализира със звук. Има сензор, показващ чистотата на водата. Има сензор за натоварване. Има индикация за лъч. На входа максималната температура на водата е 60 градуса, което отнема 7,5 литра за един цикъл. Продължителност 195 минути. Мощност 2400 W. Енергийна ефективност A ++. Консумира 0,92 kWh. Шум 46 dB. Цена: .

Ползи:

 • просторен;
 • рационално използване на вътрешното пространство с поставянето на всички видове ястия;
 • просто управление;
 • таймер;
 • воден сензор;
 • достатъчен брой програми;
 • удобни и практични;
 • консумира малко вода;
 • висококачествено измиване.

Недостатъци:

 • няма инструкции на руски;
 • шумен;
 • Не изсъхва добре.

Вижте също - Вградена електрическа фурна: кое е най-доброто да изберете?

Сред другите критерии, на които потребителите се ръководят, те обръщат внимание и дават предпочитание при закупуване и инсталиране, приоритетите бяха разпределени, както следва:

 • Тип инсталация: напълно вдлъбнато (96%); частично, с отворен панел (4%).
 • Ширина, вижте: 45 (64%), 60 (36%).
 • Консумация, л. / Цикъл: до 8 (8%), до 10 (59%), 11-12 (26%) и по-високи (7%).
 • Енергийна ефективност, клас: „A“ (48%), „A +“ (38%), „A ++“ (12%).
 • Ниво на шума, dB: до 45 (24%), 45–46 (15%), <48 (34%) и по-високо (27%).
 • Най-търсените режими: икономичен, интензивен, бърз, автоматичен, хигиеничен, тих, нощен и деликатен; предварително накисване, изплакване и наполовина зареждане.
 • Най-популярните функции са: защита от течове, индикатори за изплакване и сол, стартов таймер и краен сигнал, сензор за чиста вода, използване на таблетки, инверторен мотор, автоматично затваряне на вратата, светлина. В някои региони връзката с гореща вода е уместна.

Топ 5 свободно стоящи - преглед и сравнение на лидерите по продажби

Indesit DSR 15B3

Indesit DSR 15B3

Тесен апарат с размери 45х60х85 см с възможност за измиване на 10 комплекта. Електронно управление. В работата се разграничават 5 режима, които включват обикновено, интензивно, икономично измиване и предварително накисване. Корпусът е непропусклив. По отношение на консумацията на енергия, той принадлежи към клас А. Той няма индикации за сол и средство за изплакване. Тегло 39,5 кг. Ниво на шума 53 dB. Цена: .

Ползи:

 • стесните;
 • обемен;
 • доста мощен;
 • икономичен при потреблението на вода и енергия;
 • се справя добре с основната си работа;
 • оптимален набор от програми;
 • евтин.

Недостатъци:

 • няма половин товар;
 • Не използвайте почистващи препарати 3 в 1;
 • няма дисплей;
 • частична защита от течове.

Gorenje GS52010S

Gorenje GS52010S

Тесен свободностоящ съдомиялен (45x60x85 см) за 9 комплекта. Има информационно табло. Работни програми 5, както в предишната версия, включително ускорена. Осигурено е ½ обемно зареждане. Можете да изберете нивото на отопление на водата от 4 позиции. Сигнализира за края на работата. Позволява ви да използвате почистващи препарати 3 в 1. Разход от 9 литра. Продължителност 190 минути. Мощността е 1930 W. Енергийна ефективност A ++. Консумация на електроенергия 0,69 kWh. Самопочистващи се филтри. Шум 49 dB. Цена: .

Ползи:

 • добър дизайн;
 • компактна;
 • работи тихо;
 • икономичен;
 • достатъчен набор от програми;
 • удобна употреба;
 • измиване на чинии добре;
 • ниска цена.

Недостатъци:

 • няма програма за крехки ястия;
 • на дисплея не се показва времето до края на измиването;
 • няма таймер.

Hansa ZWM 616 IH

Hansa ZWM 616 IH

Пълноразмерна машина (60х55х85 см) за 12 комплекта. Управлява се по електронен път. Извършва 6 режима, които в допълнение към описаните по-горе включват и деликатен. Възможно е половин товар. Има 5 настройки на температурата. Звуков сигнал сигнализира за края на работния процес. Използва 11 литра вода. Продължителност 155 минути. Мощността е 1930 W. Консумация на електроенергия в клас A ++. Разход 0,91 kWh. Тегло 42 кг. Шум 49 dB. Цена: .

Ползи:

 • добър външен вид;
 • високо натоварване;
 • лекота на използване
 • отлично отмива замърсяването.

Недостатъци:

 • няма дисплей;
 • няма забавен старт;
 • шумна.

Siemens iQ100 SR 24E202

Siemens iQ100 SR 24E202

Модел 45х60х85 см, с капацитет 9 комплекта. Електронно управление. Извършва 4 вида работа (с изключение на ежедневна, деликатна и при силно замърсяване). Предвидено е частично зареждане. Изборът на температура е възможен от три варианта. Защитени срещу превключване от деца. Можете да забавите старта от 3 до 9 часа. Снабден със сензор за чистота на водата. Можете да използвате почистване 3 в 1. Разход 9 литра. Продължителност 170 минути. Мощност 2400 вата. Консумация на енергия А. Разход 0.78 kWh. Разполага с инверторен мотор, моментален нагревател за вода, въртяща се раменна рама в горната кутия. Тегло 40 кг. Ниво на шума 48 dB. Цена: .

Ползи:

 • стилен външен вид;
 • обемен;
 • висококачествен монтаж;
 • само необходимите режими;
 • ясно управление;
 • контролно блокиране;
 • регулируема кошница;
 • ниска консумация на вода и перилен препарат;
 • измива добре;
 • работи тихо;
 • нормална цена.

Недостатъци:

 • отопление на водата само до 65 градуса;
 • няма табла за нож;
 • времето до края на работата не е посочено.

Bosch Serie 2 SPS 40X92

Bosch Serie 2 SPS 40X92

Съдомиялна 45x60x 85 см за 9 комплекта. Управлява се по електронен път. Може да работи в четири режима: интензивно, икономично и бързо измиване, предварително накисване. Има възможност за непълно зареждане. Настройка на температурата в три позиции. Снабден с детска ключалка. Таймерът може да забави началото на 3-9 часа. Използва 11 литра вода. Консумира енергия според категория А. Консумация от 0,8 kWh. Шум 52 dB. Цена: .

Ползи:

 • висококачествена неръждаема стомана вътре;
 • сгъваеми стелажи на долния рафт;
 • тесен, но с добър капацитет;
 • режимите са достатъчни;
 • измива добре;
 • спестяване на вода;
 • просто управление;
 • защита от течове;
 • удобна и рационална машина.

Недостатъци:

 • няма отброяване;
 • средно ниво на шума;
 • няма звуков сигнал.

Преглед на допълнителни критерии, засягащи избор на съдомиялни машини при потребителя:

 • Тип инсталация: напълно вдлъбнато (96%), с отворен панел (4%).
 • Формат: подов (72%), компактен (28%).
 • Ширина, вижте: 45 (48%), 55 (28%), 60 (24%).
 • Консумация, л. / Цикъл: до 8 (30%), до 10 (42%), 11-12 (7%) и по-високи (18%).
 • Клас на енергийна ефективност: "A" (49%), "A +" (40%), "A ++" (11%).
 • Ниво на шума, dB: до 45 (12%), 45–46 (9%), до 48 (22%) и по-високо (56%).

5 най-добри компактни съдомиялни машини

Бонбони CDCP 8-E

Бонбони CDCP 8 / E

Маса за маса (55х50х59,5 см) за 8 комплекта. Предлага се отделен контейнер за лъжици и вилици. Има табло. Работи по шест програми, включително нежно за крехки вещи и експресно измиване (с изключение на тези, описани в предишната версия). Има 5 температурни позиции. Не се осигурява защита от течове. Той дава сигнал в края. Позволява да се използват продукти 3 в 1. Консумира 8 l. Продължителност 195 минути. Мощност 2150 вата. Клас на енергийна ефективност A +. Разход 0,72 kWh. Тегло 23,3 кг. Ниво на шума 51 dB. Цена: .

Ползи:

 • компактен
 • лекота на инсталиране и свързване;
 • информативен дисплей;
 • добър набор от програми;
 • спестяване на вода;
 • насипно зареждане;
 • висококачествено измиване;
 • евтин.

Недостатъци:

 • няма защита срещу течове и деца;
 • дренажната помпа работи силно;
 • рогът не се изключва.

Midea MCFD-0606

Midea MCFD-0606

Машина с инсталация на масата (55х50х43,8 см) за 6 комплекта. Електронно управление. Осигурява 6 програми и 6 нива на отопление с вода. Частична защита от течове (корпус). Началото на работата се забавя с таймер от 3 до 8 часа. Краят на цикъла се сигнализира от звук. Може да се приложи почистване 3 в 1. Разход 7 л. Продължителност 120 минути. Мощност 1380 W. Консумация на енергия A +. Консумира 0,61 kWh. Тегло 22 кг. Шум 40 dB. Цена: .

Ползи:

 • малък;
 • приятен външен вид;
 • нормален капацитет;
 • удобни програми;
 • лесен за управление;
 • измива добре;
 • работи тихо;
 • прилична стойност на парите.

Недостатъци:

 • не много удобен горен рафт;
 • не показва времето до края на измиването.

Weissgauff TDW 4017 D

Weissgauff TDW 4017 D

Съдомиялна машина за плот (55x50x43,8 см) за 6 комплекта. Има екран. Извършва 7 вида работа, присъщи на описаните по-горе компактни модели, включително ежедневни и BIO (но без предварително накисване). Има 5 нива на отопление. Той е оборудван с блокиране от случайно превключване от дете. Изстрелването може да се забави от 1 до 24 часа. Звучи за завършването на работата. Разход от 6,5 литра. Продължителност 180 минути. Мощност 1380 W. Енергийна ефективност A +. Разход 0,61 kWh. Снабден с моментален бойлер. Опция за самопочистване. Ниво на шума 49 dB. Цена: .

Ползи:

 • приятен дизайн;
 • компактен
 • много добре;
 • лесен за управление;
 • работи тихо;
 • икономичен;
 • отмива чисто.

Недостатъци:

 • няма отброяване;
 • шумна.

ПЕЧЕЛИ MLP-06IM

ПЕЧЕЛИ MLP-06IM

Вграден модел (55х51,8х43,8 см) за 6 комплекта прибори. Електронно управление. Има табло. Той има 6 режима на работа: интензивно, еко, турбо, нормално и нежно измиване. Само корпусът е защитен от течове. Можете да забавите включването от 1 до 24 часа. Краят на работата се сигнализира чрез сигнал. Могат да се използват почистващи препарати 3 в 1. Разход от 6,5 литра. Максимална мощност 1280 W. Консумирана мощност A +. Разход 0,61 kWh. Шум 49 dB. Цена: .

Ползи:

 • напълно вграден;
 • ниска консумация на вода и енергия;
 • целият набор от необходими функции;
 • измива с достатъчно качество;
 • практичен;
 • адекватна цена.

Недостатъци:

 • според прегледите, ястията с изпъкнало дъно не изсъхват напълно;
 • малко шум.

Bosch Serie 4 SKS62E88

Bosch Serie 4 SKS62E88

Модел (55,1х50х45 см) за 6 комплекта. Има екран. В работния процес той изпълнява 6 програми, почти същите като в предишния модел, само че няма обичайно измиване, но има предварително накисване и автопрограма. Допълнителна функция VarioSpeed. Позволява ви да изберете нивото на отопление на водата от 5 позиции. Частично блокиран от течове (корпус). Можете да забавите старта от 1 до 24 часа. Работата завършва със звуков сигнал. Осигурен е сензор за степента на чистота на водата. Можете да използвате почистващи препарати 3 в 1. Разход 8 литра. Енергийна ефективност А. Шум 48 dB. Цена: .

Ползи:

 • модерен дизайн;
 • висококачествен монтаж;
 • добра функционалност;
 • ясен дисплей;
 • функция за ускорение;
 • удобна кошница;
 • икономичен;
 • просто управление;
 • тиха работа;
 • перфектно измива и изсушава във всички програми.

Недостатъци:

 • няма блокиране от натискане от детето;
 • стелажите в кошницата не се сгъват;
 • къс маркуч за подаване на вода.

Ето защо, като вземат предвид всичко гореизброено, експертите препоръчват балансиран и обмислен подход към процеса на подбор, ръководен от съображения за целесъобразност - той е необходим и достатъчен. Най-скъпото - понякога не винаги означава най-доброто! За допълнителни, непоискани опции и звънци, ще трябва да доплатите, а това не винаги е оправдано. Винаги можете да изберете най-добрата сделка без да плащате.

Вижте също:

74289 3

3 мисли за „ТОП 20 най-добри съдомиялни машини: рецензии и анализ на пазара“

 1. Арсений:

  Някак Indesit е слаб, хората ги обичат, виждал съм техниката им с много

 2. Denis:

  Фактът, че indesit и горещата точка бяха слети в едно, не беше изненадващо, те дори наистина се справят с качество, чисто морално са по-близки до първите, по-свикнала съм с тях, имам куп техни домакински уреди у дома. Въпреки че горещата точка често е по-хубава.

 3. Lena:

  Някои съдомиялни машини, които видях в магазина, имат такава неразбираема кошница и е нереалистично да подредите всички чинии в нея. Но във водовъртеж всичко е възможно най-просто и ясно.

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите