У дома Как да изберем Големи домакински уреди Антивибрационни крачета за краката на пералната машина

Антивибрационни крачета за краката на пералната машина

Мнозина са изправени пред ситуация, при която пералнята излъчва удар или прекомерна вибрация по време на работа. Особено когато центрофугата работи, подвижността й понякога дори е плашеща. Веднага трябва да се отбележи, че в повечето случаи това е напълно независимо от самата единица. Тоест, качеството на самата технология няма нищо общо. Ако машината излъчва прекомерен шум, чукане или други досадни шумове по време на работа, това може да се дължи на неправилна инсталация. Ако вибрацията не може да бъде избегната, когато е правилно инсталирана, това може да е проблем със самата технология. Нека разгледаме по-подробно каква е причината за това и как да ги премахнем с помощта на специални антивибрационни опори за пералнята.

Как изглеждат, от какво са направени?

Антивибрационните крачета са специални стойки, чиято основна цел е да омекоти и намали вибрациите и звука, които пералня може да издава по време на работа. Изглежда като четири отделни стойки, изработени от полиуретан или каучук.

Най-вече можете да намерите комплекти с кръгла или продълговата форма. В продажба обаче можете да намерите щандове под формата на лапи. Основната функция не е по-различна, само външно те имат различна форма. За които те струват повече.

В допълнение, практиката да се използват специални гумени рогозки. Това е просто покрито под техниката. От потребителските и експертни отзиви най-ефективният и популярен метод е с редовни гумени подложки.

И също така те могат да бъдат с различни цветове. Това се дължи на различните цветове на самата техника. Най-често срещаните обаче са белите и черните каботажници. Но напоследък прозрачните щандове придобиха популярност. Те могат да бъдат наречени универсални, което ще отговаря на техниката на всеки цвят. Основното нещо, което трябва да разберете е, че параметри като форма или цвят не влияят на основната им функция.

Вижте също - Преглед на пералнята Hotpoint-Ariston

Имам ли нужда от антивибрационни подложки за пералнята

Във всеки случай трябва да оцените ситуацията като цяло, за да определите дали са необходими гумени крачета за пералнята.

Струва си да се отбележи, че по подразбиране те не са необходими за пералнята. В противен случай те щяха да бъдат включени в покупката. Производителят полага всички усилия и проектира оборудването по такъв начин, че това да не е необходимо. Следователно често обслужваното и висококачествено оборудване издава шум и вибрира по съвсем различни причини, например неправилно инсталирано.Ето защо, първо трябва да проверите дали тя е инсталирана правилно.

Въпреки усилията на производителя, някои модели все още се характеризират с прекомерен шум и почукване по време на работа. Това се отнася за модели с малък размер, които се гордеят със своята компактност и пълна функционалност, но поради това те имат и недостатъци. Тесните размери на оборудването са причина за по-ниската му издръжливост. Обикновено тя се основава на теглото, но това не решава проблема и производителят и потребителят знаят за него. Тук всъщност ще има много подходящи стойки, които ще помогнат за намаляване на прекомерния шум и вибрации по време на работа.

В този случай е важно да се вземат предвид изискванията и препоръките на самия производител по отношение на използването на различни видове стойки. Например, ако колата ви е в гаранция, внимателно прочетете дали е разрешено използването на стойки. Често сервизните отдели отказват гаранционно обслужване, ако са били използвани.

Често изборът на такива антивибрационни опори се прави от самия потребител поради неравностите на повърхността, където се планира да се монтира оборудването. А също и като средство за противоплъзгане, повърхностни драскотини и други подобни.

Вижте също - Как да вземем кост от сутиен, хванат в пералня

Причини за вибрации в пералнята

Самата техника има присъща способност да вдига шум. Освен неправилна инсталация има и други причини за чукане на машината. Нека разгледаме най-често срещаните от тях, за които възникват посочените неудобства.

  1. Транспортните винтове не се свалят. Често, забравяйки да извършат усукването си при монтажа, хората се сблъскват с проблема да подскачат колата. В буквалния смисъл по време на работа машината просто ходи. Ето защо, ако това е първата инсталация, тогава се уверете, че всичко е направено правилно.
  2. Неправилно положение на краката. Честа причина. Банално е, че височината на самите крака е неправилно зададена, което е причината за колебанията на машината по време на работа.
  3. Крив под. Това се случва много често в стари апартаменти и често е проблем за инсталирането на модерни домакински уреди.
  4. Паркет, дървен под всъщност напълно предсказва този проблем, тъй като повърхността ще бъде нестабилна.
  5. Стар лагер. Често в процеса на дългосрочна употреба тази част от техниката износва банално. В тази връзка той генерира прекомерна вибрация. Следователно, тук просто трябва да го замените.

Как да инсталирате антивибрационни подложки

Ако решите да използвате антивибрационни крачета за вашата пералня, тогава трябва да завършите подготвителните процеси, преди да започнете инсталацията.

  • Като начало, отбелязваме, че равна и стабилна повърхност ще бъде идеално място за пералня. Бетонна замазка често се прави специално за това място.
  • След като изберете местоположение, свържете машината към водоснабдяването. Правилно подравнете маркучите и пр. След монтиране на антивибрационните подложки машината ще бъде практически неподвижна и ще е по-трудно да направите всичко това. И също така да се свържете към електрическата мрежа.
  • След свързването изравняваме височината на родните крака. За да направите това, трябва да натиснете самата кола и, както трябва, да я разбъркате. Веднага ще усетите къде се вписва неравномерно. Извиваме (излагаме) краката на правилното ниво.
  • След това инсталираме стойките. Между другото, те са с по-голям диаметър, така че се вписват там без проблеми.

Това е цялата работа. Сега машината стои неразрушима и не произвежда или поне свежда до минимум шума и вибрациите по време на работа.

Вижте също:

5183 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите