У дома Как да изберем Големи домакински уреди Как да изберем оптималната мощност за съдомиялната машина

Как да изберем оптималната мощност за съдомиялната машина

Процесът на закупуване на съдомиялна машина е доста старателна задача, защото я купувате в продължение на няколко години и очаквате, че тя ще ви служи добре, много неща зависят от нейните параметри. Как да намерите съдомиялната машина, която ще почисти най-добре съдовете от замърсяване и в същото време да изразходва възможно най-малко вода и електричество. Различават ли се параметрите на вградените и статичните съдомиялни машини?

Какво влияе силата на машината?

Оптимална мощност за съдомиялната машина

Консумацията на мощност на съдомиялната директно зависи от кой от класовете оборудване се сравнява. За кухнята има 3 класа A, B, C. Мощността им зависи от нивото на консумация на енергия (kW), което е различно за всички класове. Нека поговорим за тях по-подробно:

 • клас A съответства на консумацията на енергия от 0,65 до 1,05 kW;
 • Клас В консумира от 1,05 до 1,1 кВт;
 • в клас C параметрите на мощността съответстват на 1,11 до 1,5 kW.

Съвсем наскоро беше изобретена съдомиялна машина клас A +, която включва програма за „икономично измиване“, изразходваща само 0,63 кВт по време на работа за пълен цикъл на миене на съдове. Трябва обаче да се отбележи, че използването на минималната мощност не винаги ще бъде в състояние да осигури желания резултат и нормалното функциониране на съдомиялната машина.

Наред с други неща, мощността зависи от обема на съдомиялната машина, следователно, колкото по-голям е обемът, толкова повече вода и електричество ще консумира. Тези показатели трябва да се изчисляват не само от икономическите параметри, но и от вашите нужди, а именно: обемът на чиниите, които вашето домакинство ще използва. Веднага трябва да определите към кой източник на вода го свързвате, студена или гореща.

 Вижте също - Рейтинг на най-добрите миялни машини 45 cm

Нека да поговорим за разходите за електричество при миене на съдове

Консумирана мощност на съдомиялни машини в kW

количество мощност който Съдомиялна консумира директно, зависи от броя на вата, изразходвани за следните процеси:

 • загряване на вода до програмираната температура;
 • работа на пръскачка и помпа по време на процеса на миене на съдове;
 • сушене на чинии по един от 7 начина.

Ако живеете в къща с централизирана доставка на топла вода, след което свържете съдомиялната машина с чешмата с нея, можете да намалите разходите за загряване на течността за съдомиялната машина. Трябва обаче да се помни, че горещата вода понякога се изключва и вие също трябва да платите за нея.

 Вижте също - Кое сушене е най-добро в съдомиялната машина

Най-икономичните версии на модели на съдомиялни на годината

След това ще бъдат представени видовете агрегати, които успешно комбинират висококачествения процес на миене на съдове, с малка мощност на съдомиялната машина и консумацията на вода.Следните опции за устройства за съдомиялни машини са популярни сред потребителите:

 • Electrolux ESL 94510 LO
 • Indesit DISR 57H96 Z
 • Bosch Serie 6 SPV 63M50
 • Candy CDP 2L952 W
 • Gorenje GS52010S

Представените по-горе модели постигнаха тези резултати благодарение на въвеждането на иновативни технологии, които осигуряват висококачествено миене на съдове и ниска консумация на електричество при сравнително малко количество вода. Единственият недостатък, с който тези модели са надарени, е сравнително малко количество. Това обаче е напълно достатъчно за малко семейство от три до четирима души.

Electrolux ESL 94510 LO

Съдомиялната машина е изработена с общи размери 44.6x55x81.8 см. Разходът на енергия на този модел е около 0.77 kW. Той осигурява 5 програми за миене на съдове, които се гордеят с ниска консумация на вода, не повече от 9,9 литра на процес. 4 температурни условия, сушене на конденз от съдове, функция Time Manager, допълнително сушене, автоматично отваряне на вратата. Купувачите изтъкват такива предимства като: компактност, отлично миене на съдове, удобна опция за сушене, не шумно, удобна функция за отлагане за 24 часа.

Вижте също - 5-те най-добри Electrolux съдомиялни машини

Indesit DISR 57H96 Z

Мощността на инстанция е на нивото на стандартната консумация на енергия, като другите модели в района на 0,74 кВт. За пълен цикъл на миене на чинии ви трябват около 9 литра вода. Той осигурява 7 режима за миене на съдове, побира 10 комплекта чинии, има таймер за закъснение до 12 часа, държач за чаши и кошница за съдове с регулируема височина. Клиентите наистина харесват ниското ниво на шум, таблата за бебето и цикъла на измиване на бебето, както и възможността за половин зареждане.

Вижте също - 9-те най-добри съдомиялни машини Indesit

Bosch Serie 6 SPV 63M50

Мощността на този модел съдомиялни машини е 0,72 kW. Размери на устройството: 44,8x55x81,5 см. Консумацията на вода е 8 литра. Тя включва 6 различни програмни режима за миене на съдове, 5 температурни режима, побира 9 комплекта чинии, има държач за чаши. Купувачите се подчертават с такива предимства:

 • почти неразбираем как работи;
 • греда на пода е полезна функция;
 • функцията „спестяване на време” е много удобна, няма нужда да чакате 2-3 часа;
 • функция за предварително изплакване;
 • моментален бойлер.

Вижте също - 8-те най-добри съдомиялни машини Bosch

Candy CDP 2L952 W

Направен е в размери 45x62x85, консумацията на вода е 9 литра, 9 комплекта чинии могат да се мият в един цикъл. Консумацията на мощност на модела е 0,69 kW. Съдомиялната има 5 програми, 3 настройки на температурата. Купувачите харесват капацитет, лекота на инсталиране и настройка, качество на измиване и държач за очила.

Вижте също - Видове сушене на съдомиялни машини

Gorenje GS52010S

Самостоятелна миялна машина с размери 45x60x85 см. Разход на енергия на цикъл 0,69 kWh, побира 9 комплекта чинии, 5 програми и 4 настройки на температурата, консумация на вода 9 l. Купувачите подчертават следните предимства:

 • удобен за използване;
 • перфектно изпира всичко от първия път;
 • доста удобни програми;
 • тихо, чува се малък шум от вода, който не пречи на разговора;
 • добър дизайн;
 • ниска цена;
 • дисплей панел от предната страна.

Вижте също - 9 най-добри съдомиялни машини Gorenje според отзивите на клиенти

Каква консумация на енергия на съдомиялната е необходима за вас? След като прочетете тази статия, можете лесно да я вземете за общите размери, консумацията на енергия и необходимото количество вода. Преди да купите обаче, ви съветваме все пак да се консултирате в магазина и да изберете точно опцията, която ви е необходима според размера и характеристиките.

11535 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите