Изберете пералня на вилата

Всички се стремим да се обградим с предимствата на цивилизацията във всичко, дори и в летни къщи и селски къщи. Днес, в условия на ограничено или липсващо водоснабдяване, можете да перете нещата си в шайба, а не със собствените си ръце. Искате ли да знаете как? Сега ще ви кажем как да изберете най-добрата пералня за летни къщи и селски райони.

Тип активатор

Не се отказвайте да чистите неща, ако работите в градината или изчезвате по цял ден в градината. Винаги можете да изберете най-добрия домакински уред за вашите нужди и възможности, което ще ви спести от това да не се налага да огъвате гърба пред мивка с мръсно пране. Например пералня тип активатор.

Такава пералня е икономичен и компактен вариант за лятна резиденция. Производителите продължават да произвеждат такива единици, тъй като има търсене за тях. Факт е, че такава машина струва - тя е евтина, използва малко вода и електричество, а липсата на електронно пълнене - гаранция за стабилна и дълготрайна работа. Господарите твърдят, че ако нещо се счупи в такава машина, тогава тя може да бъде поправена бързо и за много скромни пари.

Шайбите с активатор тип са резервоар с мотор. Изливате загрята вода в машината и наливате вътре в обикновен прах за пране, дори и за миене на ръце. Стартирайте таймера и изчакайте моторът да завърти вашето измиване. След това сапунената вода се оттича, събирате чиста вода и отново стартирате таймера - да изплакнете. Когато прането приключи, можете да завъртите прането на ръка, да използвате специално устройство за въртене или центрофуга, ако вашата пералня има такава.

Както разбирате, водоснабдяването и канализацията са абсолютно незадължителни условия за работата на такова устройство. За това има няколко предимства на закупуването на шайба за активиране:

 • ниска цена;
 • рентабилност;
 • надеждност;
 • лекота на използване;
 • прост и бърз ремонт;
 • компактни размери.

В крайна сметка не е нужно да го миете на ръка и това е основното!

Вижте също - Как да изберем малка пералня?

Пералня с резервоар за вода

Ако ви е писнало да носите вода в кофи и да я отоплявате преди измиване, разгледайте по-отблизо пералните машини с резервоар за вода. Такова устройство има на разположение всички същите функции като съвременна автоматична машина, само че не е необходимо да се извършва водоснабдяване и канализация за работата на устройството.

Такава пералня се продава с резервоар за съхранение на вода, което е достатъчно за няколко пълни пране на бельо.Резервоарът за съхранение може да бъде поставен отстрани или зад устройството, следователно, струва си да се съпоставят размерите на машината и размерите на мястото, където планирате да я инсталирате. Не забравяйте, че такова устройство изисква инсталация на изключително ниво. Но няма функции за връзка. Първият старт все още си струва да се извърши без пране, за да се провери правилната работа на машината.

За да започнете измиването, трябва да напълните резервоара с кофи или маркуч с помпа от кладенец или кладенец. След това изсипвате праха за машината, изберете режима и стартирате процеса. Самата пералня загрява водата, изплаква и извива прането. Просто трябва да се мотае свежо измиване. Отпадните води могат да се оттичат с помощта на обикновен градински маркуч или специален контейнер. Ако преденето не ви се струва достатъчно ефективно, окачването на прането на улицата лесно ще реши този проблем - на чист въздух дори най-замърсеното пране съхне много по-бързо.

Както можете да видите, процесът е доста прост, но изключително ефективен!

Предимства на перални машини с резервоар

Както вече разбрахте, пералня с резервоар за съхранение на вода е практично и многофункционално устройство, което ви позволява да извършвате измиване с всякаква сложност и доста впечатляващи обеми без човешка намеса. Всичко, което трябва да направите, е да напълните резервоара на машината с чиста вода навреме.

Ползи:

 • лекота на използване;
 • ефективно и висококачествено измиване;
 • различни режими за различни видове плат;
 • висококачествено въртене;
 • бърза и лесна инсталация на устройството;
 • надеждност.

Ако внимателно изучите техническите характеристики на модела на пералня с резервоар, тогава можете да изберете напълно икономична и просторна машина за лятна резиденция и провинцията. Такова устройство използва само 40 литра вода за измиване на 5-7 кг пране и ветрове около 1-1,2 кВт на тезгяха.

Някои модели на такива машини могат да бъдат свързани към водоснабдяването. Водата все още се доставя в резервоара за съхранение, но човешкото участие в този процес абсолютно не се изисква.

Можете да намерите такава шайба в каталога на Gorenje. Тази словенска марка се е утвърдила добре на пазара на домакински уреди и е разработила линия от модерни, стилни и многофункционални перални машини за селските и летни къщи. Те имат най-ефективните нагревателни елементи, има „интелигентни“ сензори за консумация на вода, количеството почистващ препарат и оптималното нагряване, както и допълнителни ребра за укрепване на стабилността на устройството по време на въртене.

Но всяка бъчва с мед има своя муха в мехлема. Цената на такава пералня не е достъпна за всички. И ако не сте готови да се разделите с подредена сума за автоматично измиване, изберете по-опростен и по-евтин уред.

Полуавтоматична пералня

Полуавтоматичните перални машини могат да бъдат истинско спасение за жител на провинцията или собственик на малка селска къща. Такава пералня е по-сложна и по-функционална от машина за активиране, но по-евтина и опростена от автоматична машина с резервоар.

Полуавтоматичните машини изискват ръчно пълнене с вода - от кофа или маркуч за подаване на вода. В някои по-модерни и подобрени модели има електрически нагревателни елементи за нагряване на вода и няколко режима на измиване. Все пак трябва да контролирате процеса на измиване - режими на превключване, източване и наливане на вода, прехвърляне на прането в центрофуга за предене. Да, преденето в такива машини, като правило, се поставя в отделен резервоар. Но това струва такова устройство дори много демократично, не изисква специални усилия по време на инсталирането и е изключително надеждно при работа. Не заема много място, но се мие - много прилично.

Малки перални машини

Ако сте непретенциозни и на дачата или на село изперете само няколко тениски и къси панталони, тогава лесно можете да се справите с мини пералня като "Бебе".Такава машина не заема много място, не изисква голямо количество вода или електричество, но винаги ще обикаляте района си в чисти и свежи дрехи. В допълнение, няма караница с мивки, накисване и дългосрочно измиване на петна.

Процесът на измиване е много прост - изсипете вода, добавете почистващ препарат и потопете мръсното пране в сапунения разтвор. Машината се включва в изход и започва активно да върти прането вътре в резервоара. Няма да можете да се отдалечите далеч и дълго време от такова устройство - в края на краищата трябва сами да контролирате продължителността на измиването, да изключите машината, да хванете прането, да извиете и изплакнете.

Мини пералня няма да може ефективно да измие покривала или топли якета. Такива неща ще трябва да бъдат отнесени в града и измити в машина с пълен размер с добро въртене. От друга страна, бебето може да бъде транспортирано в багажника на автомобил и свързано на всяко удобно място, където има електричество.

Как да свържете конвенционален SMA без течаща вода

Ако не знаете какво да правите със старата автоматична пералня, когато купувате по-модерно оборудване, занесете устройството в селската къща и продължете да го използвате. Дори ако във вашия район има водопроводни проблеми, можете да ги разрешите с обикновен резервоар за вода. Барел с вода може да се намери в почти всички летни къщи и ако използвате вода от кладенец, просто трябва да закупите 50 литров резервоар за вода. Ако доставяте вода от резервоара за съхранение към пералнята, тогава тя ще получи втори живот и ще ви служи вярно за повече от един летен сезон.

Необходимо е да инсталирате пералнята при липса на водоснабдителна система, като се вземат предвид изискванията на устройството. Ако водата се подава под високо налягане, уредът може да се повреди. И ако налягането на водата е недостатъчно, машината просто ще „откаже“ да се измие.

И така, обикновен хакер за свързване на SMA без течаща вода:

 • Основната задача е да се грижи за правилното налягане на водата. За целта поставете резервоара за съхранение над пералнята. Под влияние на гравитацията водата ще създаде необходимото налягане за правилната работа на шайбата.
 • Ако технически това не е възможно, ще трябва да инсталирате помпа. Купете това устройство в сервизен център или специализиран търговски обект, в стриктно съответствие с изискванията на машината.
 • Не забравяйте, че е важно да поддържате всмукателния клапан и помпата в синхрон. За да направите това, поставете помпата между входящия клапан и резервоара за съхранение и приложете напрежението към помпата едновременно с включения входен клапан.

По принцип това е доста бърз и лесен процес, но в резултат на това ще получите отличен и ефективен домакински помощник дори на необзаведена лятна вила.

Така че пералнята може да работи в страната дори при липса на течаща вода. Освен това винаги имате избор на кое устройство да дадете предпочитание. Затова не забравяйте да избирате разумно домакинските уреди и да се отпуснете удобно, дори и да сте далеч от цивилизацията!

Вижте също:

5119 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите