У дома Как да изберем Големи домакински уреди Пералня с кой клас на въртене е по-добре да изберете?

Пералня с кой клас на въртене е по-добре да изберете?

Магазините за домакински уреди предлагат такова разнообразие от модели, че е точно правилно да се объркате. Има приоритети при избора на автоматични перални машини. Типът, местоположението на барабана и системата за зареждане, класът на измиване и нивото на консумация на енергия не са пълен списък на разликите. Някои хора смятат, че колкото по-висока е производителността на даден продукт, толкова по-добре. Но това не винаги е вярно.

Днес ще говорим за това кой клас на въртене в пералните машини е по-добър. Винаги струва ли да се доплаща за по-високи коефициенти? От този материал ще научите от какво зависи ефективността на въртенето на прането и на какви показатели е по-добре да се даде предпочитание.

класификация

Ако внимателно изучите инструкциите за пералнята, можете да намерите букви там, които означават въртене. Буквите на английската (латинската) азбука от А до Ж се приемат за идентификация на класа. Има и междинни стойности, те се отличават със знака „+“. Колкото повече плюсове са разположени до числото, толкова по-добре. Подобна класификация е приета по целия свят, следователно където и да е произведен вашият „домашен помощник“, обозначенията ще бъдат еднакви.

Класът на завъртане зависи от това колко бързо се върти барабанът на пералнята и колко върти нещата. Като цяло тази цифра може да варира от 400 до 1800 об / мин.

Ако сте загубили паспорта на продукта, можете сами да изчислите класа на въртене. За да направите това, достатъчно е да изчислите разликата между теглото на нещата преди и след измиване и да разделите получения показател на теглото на сухото пране. Полученият по този начин резултат трябва да се изрази като процент.

Колкото по-нисък е процентът на влага остава в нещата след предене, толкова по-бързо изсъхва, толкова по-висок клас предене има пералнята. По-долу показваме колко течност в нещата остава от единици от различни класове и с каква скорост съответства:

 • "А" - до 45% - от 1600 об. / Мин.
 • "B" - 46-54% - 1400 об / мин.
 • „С“ - 55–63% - 1200 об / мин.
 • „D“ - 64–72% - 1000 об / мин.
 • "Е" - 73-81% - 800 об / мин.
 • "F" - 82-90% - 600 об. / Мин.
 • "G" - повече от 90% - 400 об / мин.

Изчислението ясно показва, че разликата между долната и горната граница е доста значителна, докато съседните показатели не са толкова различни. Трябва да се отбележи, че пералните машини от последните две групи почти не се произвеждат. Такива "динозаври" могат да бъдат срещнати само в комисионните или складовите магазини на домакински уреди.

Вижте също - Оценка на евтини, но надеждни перални машини според мнението на купувачите

Какъв клас завъртане е за предпочитане

Изглежда, че по-нататъшни изследвания по тази тема са безсмислени. В края на краищата всичко е ясно: достатъчно е да изберете най-големия параметър и ще се гарантира качеството на измиване и въртене. Не всичко обаче е толкова просто.

Класът на ефективност на въртене на перални машини може пряко да повлияе на друг, не по-малко важен параметър - нивото на консумация на енергия. Това е разбираемо: колкото по-бързо се върти барабанът на пералнята, толкова повече електричество то „изяжда“. Но дали скоростта на барабана винаги има положителен ефект върху влажността? Оказва се, че не.

Ако потребителят не претегли внимателно прането след пране в пишещи машини от съседни класове, а просто се опита да определи степента на влажност чрез субективни усещания, той няма да забележи голяма разлика. Пералните единици от клас A, B и C се считат за оптимални за работа.

Освен това, твърде високата скорост на барабана може просто да повреди не толкова силна тъкан. В резултат на това получавате почти сухо, но скъсано бельо. Така че мярката е добра във всичко. Експертите смятат, че оптималната скорост на въртене е 1000–1200 об / мин. По-високите проценти са оправдани само когато трябва да изтръгнете много здрави и плътни тъкани: джин, лен или памук. Така че по-голямата част от специалистите, въпреки това, дават предпочитание на въртящия се клас "B", така че прането определено ще остане непокътнато и доста сухо.

Как да изберем "пералня" с оптимални характеристики

Когато избирате пералня, машината не трябва да се фокусира само върху степента на въртене или някакъв друг индикатор. Всички качества на звеното трябва да бъдат оценени като цяло. За добрата "домашна пералня" са важни:

 • енергиен клас;
 • консумация на вода на цикъл;
 • спин клас;
 • функционалност (брой режими);
 • клас измиване;
 • страна на сглобяване;
 • поддръжка;
 • наличност и наличност на сервизни центрове;
 • други показатели.

Закупуването на качествена пералня е решаваща стъпка. Тук не бива да действате необмислено. Преди да отидете в магазина, трябва да проучите всичко внимателно. Надяваме се, че нашите препоръки какъв клас на предене в машини е по-добър ще ви помогнат да направите правилния избор.

Вижте също:

3337 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите