У дома Как да изберем Малки домакински уреди Избор на добра прахосмукачка с прахосмукачка

Избор на добра прахосмукачка с прахосмукачка

Прахосмукачка с прахосмукачка е истинско спасение в къщи с животни или малки деца при ремонт или почистване на автомобил, но дори и в по-малко екстремни условия може да направи почистването по-ефективно.

Парочистачката ви позволява да премахнете упоритата мръсотия, филцовата вълна, лепкавите петна, помага да се изкачите в най-отдалечените ъгли на къщата. Как да изберем прахосмукачка, така че покупката ви да бъде верен помощник в продължение на много години: за това ще научите в тази статия.

Ползи

За разлика от обикновените си колеги, парочистачите имат редица специални предимства:

 1. Високата температура на парата, която се подава под налягане, почти всеки тип замърсяване може да бъде отстранена за няколко минути.
 2. Почистването става по-деликатно и нежно. Дори на места, където трябва да се внимава, като листа от растения или фина мека мебел. За стайните растения парата също е от полза.
 3. При всякакви условия и във всяка стая почистването ще бъде на най-високо ниво: паркет, ламинат, плочки, водопровод, мека мебел - всичко ще бъде почистено по най-добрия начин.
 4. Голям плюс, особено за собствениците на домашни любимци и страдащите от алергии, е липсата на необходимост от използване на химически почистващи препарати. Парата е екологична и безопасна, но изключително ефективна.
 5. Друг важен плюс: парата унищожава всякакви признаци на прахови акари, докато обикновеното почистване с миене само допринася за тяхното възпроизвеждане.

Недостатъците на парна прахосмукачка

За съжаление, нищо не е перфектно и това се отнася и за прахосмукачки с парна машина.

 1. Най-същественият недостатък на това устройство е цената: цените за него изобщо не са бюджетни. Не е изненадващо, тъй като това устройство всъщност е професионално устройство.
 2. Размерите също са сериозен проблем с тази прахосмукачка. Моделите с най-високо качество са обемни, тежат много и трудно се движат.
 3. Изобщо не може да се почисти с него никакъв материал: някои материали се влошават от висока температура. Например парата може да навреди на мозайки, дърво и лакирани повърхности.

Правила за избор на прахосмукачка

Ако решите да закупите прахосмукачка с прахосмукачка, трябва да знаете параметрите, на които е важно да обърнете внимание при избора.

Първото правило са предлаганите дюзи. Голям набор от дюзи с различни форми ще ви осигури широк фронт на възможна работа.

 • Овална твърда дюза помага за почистване на дрехи и килими.
 • Гладките повърхности се почистват с тясна четка с дълга мека купчина.
 • За ъгли, фуги и други труднодостъпни места се използва кръгла дюза.
 • А също така, магнитите често са включени в комплекта за почистване на игли или монети и други метални изделия, както и турбо четки за почистване на коса и конци.

Стъпка втора - инструменти филтри.Има няколко вариации: колкото по-скъпите прахосмукачки са оборудвани с иновативни антибактериални филтри, толкова по-евтините имат текстилни филтри, които трябва да се почистват от време на време.

Понякога парните препарати се доставят с хартиени филтри за еднократна употреба, които трябва да се изхвърлят след употреба. Редица модели са оборудвани с аквафилтър. Това най-често са най-размерните опции, тъй като в тях трябва да се поставят два резервоара - аквафилтър и резервоар за подаване на вода.

Някои модели имат функция за денонощно спиране, за да ви помогнат автоматично да презаредите парочистачката с вода. Това ще бъде особено полезно и удобно в големи помещения: не можете да прекъснете почистването за дълго време, като изключите устройството. Струва си да се обърне внимание на възможностите на парния регулатор: най-добрият вариант е петрежимният. С негова помощ регулирането на парата е възможно най-удобно.

Когато избирате, обърнете внимание и на наличието на индикатори - индикатор за готовност и индикатор за нивото на водата (в случай, че устройството няма функция „нон стоп“).
Повечето популярни модели

По-долу е кратък преглед на най-популярните модели, които са се доказали по най-добрия начин в почистването.

Karcher SC 1020.

Вид почистващ препарат за пара, известен от много години с безпроблемната си работа и мощност.
Почистването с пара е чисто и дозирано благодарение на удобен пистолет.

 • Мощността на нагревателния елемент е 1,5 хиляди вата.
 • Максималното налягане на генератора е 3,2 бара.
 • Обемът на резервоара за вода е 1 литър.
 • Размер на единицата - 380 * 254 * 260 мм.

Предимствата на тази прахосмукачка за пара тук не са ограничени. Забележими аргументи в негова полза са и лекото тегло, което перфектно помага при дългосрочно ефективно почистване, намалена консумация на енергия, което позволява да се спестят значително, ускорено загряване, което позволява да се почисти по-бързо.

В допълнение, комплектът включва и специални приставки за почистване на огледала и дори за парене на дрехи.

Kromax Odyssey Q-402.

Този модел не може да се нарече прахосмукачка: по-скоро е мобилен многофункционален параход. В допълнение към обичайния режим на подаване на пара, той може да се използва за почистване и ароматизиране на въздуха. Освен това мнозина ще бъдат доволни от козметологичната функция - сауна за лицето: в този режим можете перфектно да овлажните кожата и да премахнете много токсини.

Снабден с богат избор от прикачени файлове, удобно е да вземете със себе си на пътувания и е лесно да се съхранява дори в малки апартаменти.

 • Обемът на резервоара за вода е 0,5 литра.
 • Нагревателен елемент с мощност 900 W.
 • Може да работи непрекъснато в продължение на 20 минути.

Kromax Odyssey Q-601.

Добрият компактен ръчен параход не само помага за почистване на повърхности, но и с него можете да гладите и дезинфекцирате повърхности. Подходящ за почистване на мебели и килими. Едно от приставките прави малкия уред удобен парен моп.

 • Обемът на резервоара за вода е 380 мл.
 • Мощност - 1.2 kW.
 • При максимална мощност, времето за използване е 15 минути.
 • При минимална мощност, времето за работа е 35 минути.

Комплектът включва плъзгащ се моп, изработен от метал с удобна дръжка и обмислена фиксация (дължина 1,5 метра), и накрайник за пода, който да помогне за почистване на най-тесните ъгли и фуги.
Предимствата на прахосмукачка с прахосмукачка са неоспорими, а разнообразие от модели ще ви позволи да изберете най-добрия си вариант.

4988 0


Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите