У дома Правила за работа Големи домакински уреди Как да измиете гваш от дрехи у дома

Как да премахнете гваш от дрехи у дома

В съвременния свят се появяват все повече и повече различни домакински уреди, дигиталните технологии се развиват бързо, но, както преди, упоритите петна по дрехите се отстраняват по старите начини у дома. Например, е доста трудно да се измие гваш от всякакъв вид тъкан: както бяла, така и цветна. За да се отървете от петна от боята, мнозина предпочитат модерните перилни препарати, но все пак можете да намерите народни методи, дори и в мрежата, които ще се справят добре с този проблем. В този преглед ще ви кажем как да премахнете гваш от дрехите и ще ви представим най-ефективните методи за премахване на боя.

Препарати за петна

Привържениците на различни почистващи препарати и избелватели могат да изпробват този метод, за да извадят гуаша от дрехите си. Но най-вероятно това няма да даде никакви резултати. Препаратите за премахване на петна с търговска марка ще направят петното по вашата риза по-малко забележимо, но няма да отстранят напълно проблема. С помощта на тези средства можете да се отървете само от прясна мръсотия, ако петното вече е изсъхнало, тогава този метод, за съжаление, ще бъде неефективен.

разтворител

Можете да опитате да се отървете от гваш с бели дрехи, като използвате различни разтворители. Обърнете внимание, че към този метод трябва да се прибягва, когато всички други методи са били безсилни срещу такова замърсяване. За да постигнете желания ефект, трябва:

 1. Нанесете почистващото средство върху памучна подложка и по този начин го разпределете върху цялото петно.
 2. Оставете третираното облекло за половин час.
 3. След това време дрехите трябва да се перат по обичайния начин.

Преди да използвате този продукт, уверете се, че разтворителят няма да повреди този тип плат.

паста за зъби

За да се отървете от старите петна от гваш, можете да използвате паста за зъби. Той е формулиран с избелващи ензими, за да помогне за справяне със замърсяването.
Приложение:

 • Нанесете паста за зъби на мястото на замърсяване и изплакнете.
 • Изчакай малко.
 • Измийте с препарат.

Трябва да знаете, че за отстраняване на акварели от бели и цветни тъкани се използват различни методи. За цветните неща е необходимо да се използват онези почистващи препарати, които деликатно се справят със замърсяването и в същото време цветът на тъканта не остава непроменен.

глицерин

Правила за кандидатстване:

 1. Нанесете глицерин при замърсяване.
 2. Измийте го в обикновена вода, без да използвате почистващи препарати.
 3. След отстраняване на коричката е необходимо продуктът да се нанесе върху замърсено място.
 4. Изчакайте поне 2 часа;
 5. Измийте тъканта няколко пъти с много почистващ препарат. Това се прави, за да се отървете от мазната следа на глицерин.

Сапун за пране

Пране сапун е идеален за измиване на деликатни тъкани, защото деликатно премахва замърсяванията и не разрушава тъканта. Тук е важно да знаем, че кафяв сапун за пране ще се справи с тази задача, тъй като модерен светъл цвят с приятен аромат не може да се справи с замърсяването с гваш.
Приложение:

 • Изплакнете мръсната зона под течаща студена вода.
 • Намажете мръсното място със сапун за пране.
 • Избършете разтворената боя с гъба.
 • Изплаква тъканта под вода и се измива по стандартния метод.

алкохол

Друг начин да се отървете от акварелните петна е с втриване на алкохол. За тази цел е подходящ амонякът. Замърсяването трябва да се третира с този продукт и да се накисва във вода за най-добри резултати. Трябва да се помни, че е по-добре да направите това в студена вода, защото боята просто се търкаля в гореща вода. В резултат на това не може да бъде напълно отстранен от тъканта.
Можете също така да използвате разтвор на алкохол и оксалова киселина. За това:

 1. Пригответе разтвор в съотношение 1: 1.
 2. Намокрете мястото, замърсено с гваш и оставете за няколко часа.
 3. Измиваме по всякакъв удобен начин, използвайки прах за сапун и прах.

Ръкавиците трябва да се носят при използване на тези продукти.

Евкалиптово масло и горчица

Евкалиптовото масло ще ви помогне да се отървете от петна от гваш. Този инструмент ще омекоти остарелите акварели и може да почисти замърсяванията. Той отлично премахва такъв тип гваш като флуоресцентна. За най-голяма ефективност е необходимо да се използва чисто масло. Последователност:

 • Нанесете малко количество масло върху петното.
 • Оставете го да стои.
 • Измийте остатъците от масло и боя с алкохол или ацетон.

Можете също да се отървете от този тип замърсяване с горчица. За да направите това, е необходимо горчицата на прах да се разрежда с вода и получената маса да се нанесе върху петното. Тук основното е да не оставите получената смес да изсъхне, в противен случай ще трябва да се накисне.

оцет

С помощта на памучен тампон нанесете оцет върху петното, изчакайте около час и след това изперете дрехите.

В този преглед разгледахме как можете да премахнете гваш от бели дрехи и цветни. Тази информация ще бъде полезна за всички читатели, но главно за тези, които имат малки деца или които

2575 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите