У дома Отзиви Преглед на телевизор BBK 40LEX-5043 / FT2C

Преглед на телевизор BBK 40LEX-5043 / FT2C

Търговската марка BBK пусна следващия модел телевизор, който отново се открои с ниската си цена, но доста интересна функционалност, размер на екрана. За тази сума конкурентите ще могат да намерят телевизори само с 32-инчов екран. Функцията Smart TV също беше необичайна, което беше приятен бонус. Нека разгледаме този модел по-подробно.

Този модел участва в рейтинг на най-добрите Full HD телевизори.

екран

BBK 40LEX-5043-FT2C

39.5 '' (100 см) LCD, 1920 x 1080 px (Full HD) резолюция на дисплея, честота на опресняване 50 Hz. Този модел реализира LED подсветка, светодиоди са инсталирани отстрани на LCD матрицата. Тази опция ви позволява да правите по-тънки телевизори, но в краищата на екрана може да има светлина. Обявеният от производителя ъгъл на видимост достига 176 °. Изображението запазва качество, когато се гледа от ъгъл. Разработчиците се справиха чудесно, ъглите на видимост са наистина добри.

Външен вид

BBK 40LEX-5043-FT2C

Класически вид, черен калъф. Подходящ за монтаж във всяка стая. Основният материал на тялото е пластмаса. Размери - 988 × 610 × 13 мм. Телевизорът е снабден със стойка за монтаж на маса или шкаф. Може да се окачи на стената, но е необходима допълнителна скоба с монтажни размери 200 × 200 мм. Тегло на телевизора - 7,5 кг.

конектори

BBK 40LEX-5043-FT2C

 • AV вход (червено, бяло, жълто) - свържете аналогови устройства (видеокамери, DVD, Blu-ray плейъри, някои телевизионни предаватели).
 • USB (2 бр.) - свържете USB флаш устройство или външен твърд диск.
 • HDMI (3 бр.) - свързване на цифрови устройства за предаване на изображения и звук (компютри, лаптопи, DVR и др.).
 • Изход на звука 3,5 мм - за свързване на слушалки или високоговорители.
 • Коаксиален изход - за предаване на звук при свързване на външни високоговорители.
 • RJ-45 конектор (Ethernet) - за свързване на интернет кабел.

Звук

BBK 40LEX-5043-FT2C

Общата звукова мощност е 16 вата, високоговорителната система - 2 вградени високоговорителя с мощност 8 вата всеки. Мощността и качеството на звука са доста добри, но за комфорт бих ви посъветвал да свържете високоговорителите си чрез аудио изхода.

Функции

BBK 40LEX-5043-FT2C

Модел Smart TV - лесно се справя с уеб сърфирането, гледането на онлайн видеоклипове, играта на игри. В основата на „интелигентната“ функционалност Киви 32FR50BR операционната система е Android 4.4. Android системата не е лоша, но версия 4.4 за вече остарели години: тя просто не може да се справи с модерните игри и приложения. Половината от безплатните приложения, които са в мрежата, няма да бъдат достъпни поради старата версия на Android. Например, моделът Kivi 32FR50BR има инсталиран Android 6.0. Той поддържа нови приложения. Видеозапис - възможно е да се записват ефирни канали на носител на памет.

Картина в картина - две изображения се показват едновременно на телевизионния екран: първото се показва на целия екран, второто - в ъгъла на екрана. Видеозапис - възможно е да се записват ефирни канали на носител на памет.

Time Shift е функция, която ви позволява да спрете излъчването на телевизионна програма по всяко време и да я запишете, за да продължите да гледате момента на пауза в друго време. Полезна функция: можете да направите пауза и след това по всяко време да продължите да гледате любимия си филм или телевизионно шоу.

Предимства и недостатъци

BBK 40LEX-5043-FT2C

Ползи:

 • добър екран, големи ъгли на видимост;
 • Функция Smart TV;
 • голям брой портове за свързване на различни устройства;
 • добър звук.

Недостатъци:

 • операционна система Android 4.4, която отдавна е остаряла;
 • липса на допълнителни технологии за подобряване на качеството на изображението;
 • дълго включване и зареждане на Smart TV.

присъда

Има усещането, че инженерите на BBK направиха този модел набързо, само за да бъдат в крак с конкуренцията, но и да бъдат в крак с тях. Освен висококачествен екран и добър звук, не мога да отделя нищо друго от положителното. Функцията Smart TV, работеща с остаряла операционна система, добавя повече неудовлетвореност, отколкото радост на този модел. Намирам най-добре да закупя Киви 32FR50BR: въпреки че има малко по-малък диагонал, той също има Smart TV, работещ с Android 6.0, а контролите се активират с глас и чрез смартфон. Ценови модел BBK 40LEX-5043 / FT2C - , което съответства на качеството и набора от функции, които се реализират в този телевизор.

465 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите