У дома Отзиви Thomson T43FSL5140 TV ревю

Thomson T43FSL5140 TV ревю

С LED телевизора Thomson T43FSL5140 можете да се насладите на най-модерното домашно забавление! Можете да се насладите да гледате любимите си филми и телевизионни програми на ярък 43-инчов (108 см) екран! Моделът се характеризира с много сочно, ярко цветопредаване, несравним обем. Изображението е много ясно, с изработване на всички детайли поради добрата резолюция - 1920 × 1080 px (Full HD). И благодарение на вградената функция Smart TV, имате достъп до интернет със стотици приложения, които да инсталирате и използвате.

Този модел участва в рейтинг на най-добрите Full HD телевизори и в рейтинг на най-добрите Smart TV телевизори.

екран

Thomson T43FSL5140

Диагоналът е 43 инча (108 см), резолюцията на дисплея е 1920 × 1080 px (Full HD), а честотата на опресняване е 50 Hz. Директно LED подсветка, светодиодите се разпределят равномерно под LCD матрицата, което осигурява еднаква яркост, без отблясъци. Декларираните от производителя ъгли на видимост достигат 178 °. Те наистина не са лоши: ако погледнете екрана от ъгъл, изображението практически не се променя, губи малко цвят. С технологията Active Noise Reduction шумът се елиминира и изображението става по-подробно, по-остро.

Външен вид

Thomson T43FSL5140

Калъфът за телевизор е изработен в стандартен черен цвят със сребрист дизайн на предния панел, поставен на няколко стойки. Предвиден е монтаж на стена, размерът на монтажа е 200 × 100 мм, теглото на телевизора без стойка е 7,2 кг. Размери - 970 × 616 × 220 мм.

конектори

Thomson T43FSL5140

 • HDMI (2 бр.) - свързване на цифрови устройства за предаване на изображения и звук (компютри, лаптопи, видео рекордери).
 • USB (2 бр.) - свържете USB флаш устройство или външен твърд диск. Моделът заобикаля изброените конкуренти в този показател.
 • AV вход (червено, бяло, жълто) - свържете аналогови устройства (видеокамери, DVD, Blu-ray плейъри, някои телевизионни предаватели).
 • Изход на звука 3,5 мм - за свързване на слушалки или високоговорители.
 • RJ-45 конектор (Ethernet) - за свързване на интернет кабел.

Звук

Thomson T43FSL5140

Общата звукова мощност е 16 вата, високоговорителната система - 2 вградени високоговорителя с мощност 8 вата всеки. Това е достатъчно за удобно гледане на филми. Но ако тази звукова мощност не е достатъчна за вас, можете да свържете допълнителна акустика чрез 3,5 мм аудио изход.

Функции

Thomson T43FSL5140

Интелигентна телевизия - възможностите на телевизор са сравними с компютър: той лесно се справя с уеб сърфиране, видео, игри. Интелигентната функционалност на Thomson T43FSL5140 се базира на операционната система, базирана на Android 7.0. Можете да инсталирате много приложения за него. Работата е много лесно, конфигурира се, но много често се забавя, замръзва при гледане на филми онлайн и при инсталиране на изтеглени приложения. Има спонтанно изключване на телевизора поради замразяването на Smart TV.

Видеозапис - възможно е да се записват наземни канали към носители на памет и USB устройства.

Time Shift е функция, която ви позволява да спрете излъчването на ефирната телевизионна програма по всяко време и да я запишете, за да продължите да гледате от момента на пауза в друг момент.

Предимства и недостатъци

Ползи:

 • Умна телевизия с Android 7.0;
 • Функция за смяна на времето;
 • добър екран, ясно качество на изображението;
 • перфектно хваща и държи Wi-Fi мрежата.

Недостатъци:

 • Smart TV е много бавен;
 • дълъг старт, забавяне на приложенията;
 • голям, неудобен контролен панел.

присъда

T43FSL5140 се оказа доста интересен и модерен. Thomson инженерите решиха да са в крак с времето и избраха операционната система Android 7.0 за Smart TV. Системата е добра, популярна, има много безплатни приложения в мрежата, но разработчиците не взеха предвид, че техният телевизор просто не е в състояние да възпроизвежда съдържание без замразяване. Това е голям минус на модела. Поради това телевизорът постоянно се рестартира, забавя - като цяло причинява голям дискомфорт. Във всички останали аспекти това е добър модел с добър екран, качество на звука, голям размер на екрана. Модел Цена - ... Вярвам, че това е повече от приемлива цена за телевизор с такъв диагонал. Но ако размерът на екрана не е на първо място за вас, бих ви посъветвал за модела Киви 32FR50BR - той е по-функционален, по-технологичен и цената е по-ниска - .

1029 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите