У дома Отзиви HARPER 49U750TS телевизионен преглед

HARPER 49U750TS телевизионен преглед

След като проучих пазара на Smart TV, искам да предложа преглед на 49-инчовия модел Harper - 49U750TS. Ще се вземат предвид техническите му характеристики, предимства и недостатъци, сравнение с конкурентите. В крайна сметка можете ясно да разберете дали подобен телевизор е подходящ за вас или не.

Този модел участва класиране на най-добрите телевизори 49 инча и в класиране на най-добрите 4K UHD телевизори.

екран

HARPER 49U750TS

Голям 49-инчов панел (123 сантиметра) с модерна резолюция на екрана 4K (3840 × 2160 пиксела) със скорост на опресняване 50 Hz, което е стандартът за PAL (европейския) регион. Обичайното съотношение на страните е 16: 9. Ъгълът на гледане е 178 ° - удобно е да гледате голяма компания, но дори и опцията от Thomson t49fse1170, на по-евтино - може да се похвали със същия ъгъл на гледане, но няма 4K резолюция на екрана. Според официалните данни яркостта е била 300 cd / m², но реалната - 288 cd / m². Такъв показател за яркост е достатъчен за удобно гледане през деня, но когато е изложен на пряка слънчева светлина, качеството на картината ще се забележи значително. Динамично контрастно съотношение - 110000: 1, това ще даде възможност да се разгледат детайлите дори при сцени с нисък контраст. Матрицата с 4 цветни режима - мек, персонализиран, стандартен и ярък. Можете да използвате всякакви, защото те не се различават много една от друга, а самата матрица произвежда отлично цветово възпроизвеждане.

Външен вид

HARPER 49U750TS

Този модел изглежда заплашително масивен. 123-сантиметров панел с лъскава рамка и крака, с ярък, контрастен дисплей с 3840 × 2160 пиксела, веднага ще ви хване око. Изпълнява се просто, с вкус, рамките не са много големи, не пречат на окото. От лявата страна има син диод, който сигнализира за състоянието на включване. Размахът на краката на стойката беше 104 сантиметра, телевизорът е стабилен. Има VESA 200 × 200 монтаж за стенен монтаж, ако няма място за 123-сантиметров правоъгълник. Зад телевизора има два блока от конектори.

конектори

HARPER 49U750TS

Долният блок се състои от LAN порт и портове за вход / изход на изображение - 3 HDMI (един с ARC), компонентен порт YPbPr (лалета), аудио вход, коаксиален изход.

Страничното устройство се състои от два сдвоени USB конектора, MiniJack 3.5 за слушалки, порт за CI карта, DVB-T2 и DVB-S2 входове.

Звук

Звук

На борда - два стерео високоговорители с мощност 8 вата всеки (16 вата - общо). Звук поносим, ​​но без бас, съраунд звук - явен недостатък, защото дори споменатите по-рано Thomson t49fse1170 има добър бас и съраунд звук. Ако вземете модела по-скъп, например, Samsung UE43NU7100U, тогава той също има отличен звук. При голяма сила на звука звукът няма да хрипне, а самият телевизор няма да вибрира или да не трепне, издавайки ужасен шум.

Функции

Операционна система - Android 6.0 с всички последващи чипове (игри, програми и т.н.), поддържа Wi-Fi, CAM-модули (модули за декодиране на платени канали) чрез интерфейса на CI.

Поддържа се функцията 24p True Cinema, която ви позволява да гледате филми със същата честота на кадрите (24 кадъра в секунда), с която са били записани. Ако няма такава опция, филмът ще играе с честота 25 кадъра в секунда.

Възможно е да записвате видео от екрана към външни USB-Flash устройства или към вътрешната памет на телевизора, въпреки че в този случай ще трябва да записвате само на външно устройство, тъй като вградената памет е само 5 GB, от които има само 3,5 GB. Малко вероятно е много да се побере на устройство с такъв обем.

На този модел е налична интересна функция TimeShift. Докато гледате предаване на живо, можете да превъртите назад или да направите пауза в потока и след това да продължите да гледате от момента на натискане на паузата. Телевизорът започва да записва в този момент (трябва да запомните малкия обем на вътрешното хранилище, затова препоръчваме да използвате външен). И някои доставчици продават такава функция за пари, всичко вече е предвидено тук.

Има и таймер за сън, което не е рядкост за телевизорите, както и защита на децата.

Предимства и недостатъци

HARPER 49U750TS

Ползи:

  • прилично качество за малко пари;
  • цветопредаване;
  • ярка, контрастна матрица;
  • Ултра HD резолюция на екрана;
  • Умна телевизия с добра функционалност;
  • външен вид и красива обвивка Android;
  • поддръжка за сателитна телевизия и T2;
  • оптичен аудио изход + ARC.

Недостатъци:

  • малко количество вътрешна памет;
  • дистанционното не работи във всички приложения за Android.

продукция

Закупувайки този телевизор, ще получите отлично качество на картината, 4K изживяване при гледане на филми или игри на модерни игрални платформи, като плащате за , Наличието на Smart TV също се отклонява към закупуването, което ще ви спести от закупуване на конзоли с месечното им плащане, и Android с изобилието си от различни програми. Самият телевизор е достатъчно мощен, няма да има замръзване. Но звук, който не впечатлява дори обикновен мирянин, но това може да се избегне чрез свързване на външна аудио система. По същия начин се решава проблемът с малкия обем на вътрешното устройство - чрез свързване на външно. Устройството за ниската си цена в сравнение с конкурентите наистина показва нивото на премиум устройства. Ако имате нужда от високо ниво на технология, но цената ви спира, тази опция е чудесна.

910 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите