У дома Отзиви Philips 43PUS6503 телевизионен преглед

Philips 43PUS6503 телевизионен преглед

Телевизор Philips 43PUS6503 - 2018 модел. Доста проста разработка на производителя с добри показатели и ниска цена. Серията Philips 6 се различава от по-късните модели по липсата на Ambilight. Но според експерти няма съществена разлика. Някой може да хареса липсата на допълнителна подсветка на екрана. Проучих характеристиките на модела, сравних ги с няколко известни марки от бюджетния сегмент, работих чрез прегледи на клиенти, за да подготвя наистина подробно и обективно телевизионно ревю.

Този модел участва в класиране на най-добрите 4K UHD телевизори.

екран

Philips 43PUS6503

Телевизорът Philips 43PUS6503 42.5 ”(108 см) е с резолюция 3840 × 2160 px. Резолюция HD - 4K UHD, HDR. IPS матрицата възпроизвежда цветовете добре, осигурява черна дълбочина и ви позволява да разширите ъгъла на видимост до 178 °.

Яркост - 350 cd / m22, Според този показател телевизорът превъзхожда LG 43UK6300 (200 cd / m22). В цветните сцени акцентите изглеждат свежи, контрастът е приличен, придава широка цветова гама с подобрени детайли. Цветовете са естествени, близки до стандартните. Ниската яркост ще бъде недостатък при гледане на HDR съдържание, но при тъмни сцени черните тонове се възпроизвеждат перфектно.

Технологията Micro Dimming е отговорна за подобряването на контраста. В същото време са анализирани 6400 зони на изображения и тяхното адаптиране, като се отчита промяната на детайлите за по-реалистично изображение. Процесорът Pixel Precision Ultra HD няма добра обработка на картината. Възможно е да има смущения, намален контраст, острота и цветово възпроизвеждане в сравнение с телевизорите Philips от седма серия.

Честотата на опресняване от 50 Hz е типичен индикатор за повечето телевизии. За да се подобри плавността на движението в динамични сцени, се използва индексът за изпълнение на картината, който увеличава индекса до 900 Hz. Това гарантира, че няма изтръпвания, контури и т.н. За сравнение: LG 43UK6300 има подобрена технология, която повишава честотата до едва 100 Hz.

Подсветка - Директен светодиод, диодите са разположени зад екрана по цялата повърхност. Това осигурява най-равномерното осветление. Но няма пълно масивно затъмняване. Тази подсветка предотвратява появата на пламъците отстрани при гледане на телевизия в тъмното, като напр Xiaomi Mi TV 4S 43 (според отзивите на клиентите).

Външен вид

Philips 43PUS6503

Размери - 971 × 564 × 67 мм, тънка подложка. Корпусът е изработен в черно. За монтаж на стена са предвидени крепежни елементи VESA 200 × 200 mm. Телевизорът няма да прилепне плътно към стената поради местоположението на конекторите.

За монтаж на шкаф могат да се прикрепят два крака с форма на Y. Със стойката размерите на телевизора се увеличават до 971 × 586 × 218 мм. Тежи 8,8 кг.

конектори

Philips 43PUS6503

Телевизорът е оборудван със стандартен брой конектори: AV, компонент, 3 HDMI, 2 USB, MHL, Ethernet, Miracast, CI + слот, оптичен изход, жак за слушалки. Има Bluetooth, Wi-Fi. За сравнение: у Xiaomi Mi TV 4S 43 само 2 HDMI порта, докато LG 43UK6300 няма MHL.

Звук

Philips 43PUS6503

Звукът се осигурява от 2 високоговорителя от 10 вата, като много бюджетни телевизори, например, LG 43UK6300, И Xiaomi Mi TV 4S 43 се различава по-малко звукова мощност. Той има 6 вата високоговорители.

Благодарение на декодерите Dolby Digital и DTS звукът е реалистичен, просторен и дълбок.При превключване на каналите нивото на звука автоматично се изравнява (AVL).

Функции

Philips 43PUS6503

Philips 43PUS6503 има Smart TV. Операционната система Saphi, макар и доста проста, се отличава с нормална функционалност и просто, интуитивно меню. Have Xiaomi Mi TV 4S 43 Умна телевизия на Android LG 43UK6300 - webOS. Коя платформа е по-добра е трудно да се каже - зависи от предпочитанията. Philips започна да използва Android само като започна със седмата серия. Но някои купувачи намират такава платформа за не много подходяща за телевизор заради сложното меню. Но той предоставя повече наличен софтуер.

Можете да свържете домашни устройства към телевизора, да показвате изображения на екрана. Осигурена е възможност за запис на USB-носител. Чете почти всички формати: MP3, WMA, MPEG4, HEVC, MKV, JPEG.

Управлението се осъществява с дистанционното управление. Има бутони за бърз достъп за влизане на популярни приложения (YouTube, Netflix). Но конкурентите Xiaomi Mi TV 4S 43 и LG 43UK6300 могат да бъдат контролирани чрез глас, което е по-удобно при търсене на съдържание.

Има функция TimeShift, която ви позволява да направите пауза при гледане на ефирен канал и да започнете да гледате от момента, в който сте спрели. Таймер за лягане. Осигурява се блокиране от случайна намеса от страна на деца.

Предимства и недостатъци

Ползи:

 • пълен 4K телевизор с добро техническо оборудване;
 • ниска цена;
 • доста гладка, ярка и реалистична картина с живи цветове;
 • страхотен звук;
 • много конектори;
 • удобна Smart TV;
 • голям зрителен ъгъл;
 • просто меню.

Недостатъци:

 • подсветката има фино затъмняване под формата на вертикални колони в централната част на екрана;
 • много неудобен браузър;
 • без лазерен указател или гласов контрол за лесна интелигентна работа.

заключения

Цена Philips 43PUS6503 - ... Качеството на картината е прилично за модел с бюджетен сегмент. Добър контраст, високо цветопредаване. Може би ниската стойност на яркостта няма да осигури HDR съдържание с отлично качество. от LG 43UK6300 зад е по-гладка в екшън сцените. В сравнение с Xiaomi Mi TV 4S 43 за 25 хиляди се различава в качеството на подсветката, липсата на светлина отстрани на матрицата. Но тя губи на конкурентите поради липсата на гласов контрол. Saphi OS на Philips е малко по-опростен по отношение на менюто. Като цяло телевизорът има доста високо качество на картината и звука. С ниска цена може да се превърне в конкурент на по-скъпите модели.

1754 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите