У дома Отзиви Samsung UE55NU7300U TV ревю

Samsung UE55NU7300U TV ревю

Samsung UE55NU7300U, пуснат от марката през 2018 г., принадлежи към телевизорите от средния клас и в рамките на производителя това може спокойно да се нарече бюджет. Цена - около ... За тези пари те предлагат телевизор с извит екран, 4K резолюция и много мултимедийни възможности. Явно заслужава внимание. Сравних го с най-близките ценови конкуренти и бързам да споделя своите открития с вас.

екран

Samsung UE55NU7300U

Екранът на Samsung UE55NU7300U е първото нещо, което привлича в него: радиусът на кривината е 4200 мм. Това не се отразява на качеството на картината. Подобна иновация е измислена от дизайнерите, но ходът е добър, особено за телевизор за 44 хиляди. Истинските индикатори, влияещи върху качеството на картината, са поразителни: 55-инчова матрица с матово покритие, разделителна способност 3840 × 2160 px, ъгъл на видимост от 178 градуса и честота на кадъра от 60 Hz. Съвременните видео формати могат да се възпроизвеждат в най-доброто качество без най-малкото изкривяване, а кривината създава потапящо преживяване при гледане - добър пример за домашно кино. Въведени са съвременните разработки и технологии на компанията: Скорост на движение, висок динамичен диапазон, HDR 10+, настройка на HLG, Mega Contrast, Pur Color, локално затъмняване на екрана, автоматично регулиране на контраста, Auto Motion Plus, Natural Mode. Перфектната картина се показва на екрана при всяка осветеност на стаята и при гледане на каквото и да е съдържание.

Външен вид

Samsung UE55NU7300U

Дизайнът на телевизора е високотехнологичен, извитата матрица създава съвсем различно пространство, идеално се вписва в интериора. Металните екрани на екрана са толкова тънки, че потребителите наричат ​​този телевизор без рамки. Но рамката все още е там, цветът й е черен. Като алтернатива на феновете на оригиналното изпълнение в средния ценови диапазон, можете да предложите само TCL L55P6US в сиво, останалите телевизори бледо в сравнение с Samsung UE55NU7300U.

конектори

Samsung UE55NU7300U

Samsung UE55NU7300U е оборудван със следните конектори: USB антена (2 бр.), LAN, компонент, HDMI (3 бр.), Оптичен изход, слот за CL карта и COM порт (RS-232). Производителят ясно реши да спести на конектори: има композитен вход, но комбиниран с компонент, няма изход за слушалки. Philips 55PUS6262 в това отношение печели малко.

Звук

Samsung UE55NU7300U

Няма никакви оплаквания относно звука на Samsung UE55NU7300U: той е дълбок, обемен, с голяма височина на главата (вградена акустична мощност - 20 W). Dolby Digital Plus технология за подобряване на звука. По-скъпо Philips 55PUS6262 Освен това се различава с патентованите технологии за подобряване на звука, така че печели в качеството на звука, но не може да се каже, че разликата е критична.

Функции

Samsung UE55NU7300U

Samsung UE55NU7300U работи на собствена операционна система Samsung Tizen 4.0. Благодарение на него и мощния хардуер възможностите на телевизора са почти безкрайни - възпроизвеждане на файлове във всякакъв формат от външни носители, записване на телевизионни предавания към външни носители, достъп до интернет, включително безжичен Wi-Fi, показване на изображения от сдвоени устройства (Miracast, Steam Link), свързване на клавиатура, мишка, управление чрез приложение на смартфон.

Предлагат се основни опции: телевизионен водач, телетекст, родителски контрол, таймер за изключване и други.Вградените високочувствителни тунери DVB-T2, DVB-C и DVB-S2 са отговорни за приемането на сигнала от телевизионни канали. Най-близките ценови конкуренти саTCL L55P6US и Philips 55PUS6262 - те не са по-ниски в функционалността. Ако трябва да спестите пари, без да жертвате производителността на устройството, можете да изберете TCL L55P6US.

Ползи

Samsung UE55NU7300U

 • Приемлива цена;
 • извит екран;
 • прилагане на технологии за подобряване на изображението;
 • перфектна картина от всякакъв ъгъл;
 • Красив дизайн;
 • качество на звука;
 • безжични технологии (Wi-Fi, Miracast, Steam Link).

недостатъци

Samsung UE55NU7300U

 • Композитният вход се комбинира с компонентния вход;
 • без жак за слушалки;
 • не чете наследени DTS и AC-3 аудио кодеци;
 • не много удобно дистанционно управление на старото поколение;
 • за някои потребители, когато играете 4K с гледане онлайн, звукът изпреварва картината. Експертите приписват това на нестабилна интернет връзка от страна на потребителя.

присъда

Samsung UE55NU7300U

Samsung UE55NU7300U не може да се нарече най-доброто творение на марката. Но цената е подходяща. За феновете на Samsung с бюджет, UE55NU7300U е оптимален. Но бих препоръчал, ако е възможно, да разгледаме по-отблизо телевизорите от ново поколение на компанията, въпреки че те са много по-скъпи.

конкуренти TCL L55P6US и Philips 55PUS6262 Те са незначително по-ниски от Samsung UE55NU7300U по отношение на качеството на изображението, качеството на звука и допълнителната функционалност. Но те имат повече необходими конектори. Затова все още не бих препоръчал Philips 55PUS6262, тъй като е по-скъп, но TCL L55P6US може да се счита за алтернатива. Можете да спестите около .

1607 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите