У дома Отзиви Sony TV Review KD-65XG9505

Sony TV Review KD-65XG9505

Sony KD-65XG9505 - модел години, се отнася до деветия ред на производителя. Телевизорът не получи значителни иновации във функционалността, с изключение на използването на друг процесор. Той има прилични технически характеристики, оборудване, което ни позволява да го считаме за един от най-добрите телевизори на Sony. Подготвих преглед и направих сравнителен анализ с два модела на Sony от съответния ценови сегмент. Ще помогне да се разберат характеристиките на техниката, да се разберат по-добре нейните плюсове и минуси.

Този модел участва класиране на най-добрите Sony телевизори.

екран

Sony KD-65XG9505

Диагоналът е 64,5 ”(164 см), разделителната способност е 3840 × 2160. Поддържа 4K UHD, HDR10, Dolby Vision резолюция. Матрицата на екрана - TFT IPS, осигурява равномерен черен цвят и отлично цветово възпроизвеждане. Sony KD-55AF8 донякъде печели като картина - в цвят, яснота. Това се дължи на използването на OLED технологията, която прави черния цвят по-дълбок поради пълното изключване на пикселите.

Екранът предава дълбоки, живи цветове, поради което картината е много ясна и реалистична. Процесорът XI Ultimate отличава модела от версиите на осмата линия (Sony KD-75XF8596) оборудван с X1 Extreme. Следователно описаните телевизионни движения в сцените са по-плавни, без резки преходи, закачвания или ритници поради контрола на пикселите. И това въпреки честотата на опресняване от 50 Hz. За сравнение: Sony KD-75XF8596 има индекс 100 Hz. Последният е оборудван с Motionflow XR 1000 Hz технология, която създава собствени кадри за визуално изглаждане на пропуските в динамичните сцени.

Контрастът на телевизора е на върха благодарение на технологията, базирана на обектите, която е внедрена и в Sony KD-75XF8596. Той контролира контраста на всеки елемент на екрана, като взема предвид текстурите и цветовете на елементите в близост. Това ви позволява да постигнете наистина ярка и контрастна картина.

Телевизорът осигурява широки ъгли на гледане (178 °). Когато гледате от ъгъл, картината не се изкривява, но цветовете губят малко в яркостта.

Директна LED подсветка, светодиодите са разположени по цялата повърхност на матрицата. Това осигурява по-равномерно осветление. Недостатъкът на това подчертаване е голямата ширина на екрана (69 мм). За сравнение: KD-75XF8596 има странично осветление, поради което се появява лек отблясък, но дебелината на екрана е само 54 мм. А Sony KD-55AF8 изобщо не се нуждае от подсветка поради OLED технологията.

Външен вид

Sony KD-65XG9505

Размери - 1447 × 832 × 69 мм. Тегло - 23,5 кг. В най-добрия случай на тънкото тяло има модерен дизайн, малко по-различен от другите модели на производителя. Задната стена е покрита с панел, под който можете да скриете проводниците. Предвиден е монтаж на стена с параметри 300 × 300 мм.

Стойката представлява два тънки метални крака в цвета на тялото с тегло 1,4 кг, които изглеждат доста елегантно. Но ако ги сравните със стойката Sony KD-55AF8губят в елегантност. Със стойката размерите се увеличават до 1447 × 902 × 333 мм.

конектори

Sony KD-65XG9505

Телевизорът е оборудван с достатъчен брой конектори: AV, SCART, Miracast, 4 HDMI, 3 USB, Ethernet, CI + слот, оптичен изход и за слушалки. Има Bluetooth и Wi-Fi. Модел KD-75XF8596 няма SCART, но все пак има WiDi.

Звук

Sony KD-65XG9505

Звукът се осигурява от два 10 W високоговорителя на задната стена, което също е характерно за Sony KD-75XF8596. Sony KD-55AF8 различно качество на звука благодарение на технологията Acoustic Surface, четири 10-ватови високоговорителя и 10-ватов субуфер, вграден в задния панел.

Подобно на всички телевизори от най-новото поколение на тази марка, Dolby Digital и DTS се предлагат, създавайки по-реалистичен, дълбок звук. Съраунд звукът се осигурява от Acoustic Multi Audio. Благодарение на нея звукът може да се сравни с това, че сте в киносалон.

Функции

Sony KD-65XG9505

Платформа за интелигентна телевизия - Android 8.0. 2018 моделите разполагат с по-ранна версия на Android 7.0. Потребителят получава достъп до Google Play, обширна видеотека.

Производителят модифицира дистанционното. Направи го по-тънък, по-модерен. Имаше бутони за бърз достъп до приложения, до магазина и т.н. Има бутон за запис: с едно движение можете да записвате телевизионни предавания, клипове на външен твърд диск. Разполага с 16 GB вътрешна памет. Управлението е възможно чрез гласови команди, за които има бутон на дистанционното управление.

Можете да свържете телевизора към мрежа с други домашни устройства, да свържете приемник или компютър към него. Той хваща добре Wi-Fi, не се забавя.

Моделът е оборудван с таймер за излизане в режим на заспиване, блокиращ случайното превключване от деца. Консумира 313 вата, следователно отстъпва на по-икономичен модел KD-75XF8596 (272 вата).

Предимства и недостатъци

Sony KD-65XG9505

Ползи:

  • красив модерен дизайн;
  • наситени цветове, острота, добър контраст;
  • в динамични сцени картината е гладка;
  • качество на звука, реалистично, съраунд;
  • умен интелигентен телевизор;
  • подходящ за игри.

Недостатъци:

  • някои купувачи намират Android за неподходяща платформа за телевизори;
  • не най-тънкият екран;
  • второ забавяне при включване на дистанционното.

присъда

Sony KD-65XG9505

Цена Sony KD-65XG9505 - , това се оправдава с оборудването и качеството на картината. KD-75XF8596 с по-голям диагонал ще струва приблизително една и съща сума. Но това е моделът на 2018 г., който се различава по процесора и версията на Android, поради което губи малко на новия продукт. KD-55AF8 струва което прави OLED телевизора по-достъпен. Sony KD-65XG9505 осигурява добро качество на картината с наситени живи цветове, без акцентите, които се намират в 75XF8596. Звукът е по-нисък от KD-55AF8 поради наличието на последните два допълнителни високоговорителя и субуфер. Въпреки че купувачите, които не са имали възможността да сравняват, похвалиха качеството на звука на въпросния телевизор.

2152 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите