У дома Инсталиране / настройка Големи домакински уреди Сифон за пералня - монтаж и свързване

Сифон за пералня - монтаж и свързване

В този момент домакинските уреди с големи размери се превърнаха в неразделен атрибут на интериора на всеки апартамент. Автоматичните перални единици могат да бъдат изработени във всякакъв размер и с всякакъв метод за зареждане на мръсно пране (вертикално и хоризонтално), поради което те могат да се монтират в почти всяка баня или кухня. Те ще могат да допълват всяко дизайнерско решение. За да инсталирате устройството в плота или под мивката, трябва да използвате сифон за пералня. Неговата инсталация предотвратява появата на неприятни миризми в помещението, благодарение на наличието на хидравличен затвор.

Как да се свържа?

сифон за пералняВ техническата документация, която е приложена към този тип оборудване, трябва да се посочи налягането на водата, необходимо за нормалното функциониране на устройството. Ако свържете машината на последния етаж на жилищна сграда, трябва да сте сигурни, че разликата във височината на резервоара на пералнята ви позволява да постигнете желаното минимално налягане.

Този проблем практически не възниква сред жителите на първия или втория етаж, налягането на водата на тяхното ниво е автоматично за работата на пералнята. Ако искате да инсталирате 2 или повече перални машини във вашия апартамент, тогава е най-добре да се консултирате със специалист.

Необходимо е да се проучи по-подробно схематично описание на процеса на свързване на устройството към канализацията. Пералната машина от тази верига се отстранява:

 • подводна полу-инчова тръба;
 • машинен клапан;
 • повод за маркучи. пластмасов;
 • течен пълнеж;
 • маркуч за оттичане на вода;
 • тръба за всмукване на вода;
 • канализационна тръба за източване на течност.

Вижте също - Инсталирайте контакта за пералнята в банята

Водоснабдяване и монтаж на самонарезни клапани

водоснабдяванеВ комплекта за доставка на пералнята ще получите пластмасови маркучи, които са предназначени за свързване на домакински уреди към водопроводната и канализационната система. Те са разположени в долната част на гърба на устройството. За да фиксирате маркучите в края му, са предвидени малки резбови кръгове.

В допълнение към маркучите, производителите ще поставят клапан, с който можете да се свържете към тръбата. Ако е необходимо, можете лесно да блокирате пътя на водата до машината. Работата е доста проста, защото след като се изключи, водата ще продължи да тече към останалата част от помещението, така че можете да я използвате както във ваната, така и в кухнята.

В случай, че клапанът не се оказа в комплекта, трябва лично да го закупите в най-близкия магазин за хардуер.Необходимо е да се съсредоточите върху италиански или немски модели, тъй като те ще ви служат години и дори десетилетия. Не трябва да спестявате и купувате евтини китайски колеги, защото те не само ще изядат пари от семейния ви бюджет, но и могат да причинят наводнение във вашия апартамент.

Такова нещо като наводнение несъмнено ще се отрази на настроението и портфейла ви, защото в допълнение към вашия апартамент може да пострадат и съседите ви.

В специални случаи можете да използвате специален самонарезен клапан. Той лесно ще направи дупка във водопроводната тръба и няма да изисква изключване на водата в нея. Такива клапани обикновено са маркирани със специален цвят, а също така имат специална резба за свързване на входящия маркуч на машината.

Използването на тези клапани е допустимо само в случаите, когато върху тръбата не са монтирани допълнителни устройства за всмукване на вода. В крайна сметка клапанът може значително да намали налягането, а пералнята се нуждае от много от него.

Монтаж на стъпка по стъпка

стъпка по стъпка инсталацияНека разгледаме подробно инсталирането на самонарязващ се клапан под пералнята:

 • първата стъпка е да прикрепите плочата към повърхността на стената, за да инсталирате скобата;
 • след което е необходимо да поставите надземно парче с гумирано уплътнение, след като извършите тези манипулации, проверете правилната фиксация и ако всичко е наред, можете да го завиете;
 • завъртете клапана така, че да е в затворено положение, за да не потече вода и го завийте в капака. Самонарезният клапан е проектиран по такъв начин, че в проникващата му част има режещ ръб, благодарение на който можете да направите дупка без много усилия;
 • След като изпълните всички горепосочени стъпки, е необходимо плътно да затегнете гайката с гаечен ключ. Поставете входния маркуч на пералнята на клона.

След като свържете маркуча към пералнята, не забравяйте да преместите клапана в "отворено" работно положение, което ще осигури безпрепятствено подаване на вода.

Опция за свързване с помощта на тройник

Монтажът при липса на водопроводни тръби в близост до зоната на свързване е възможен чрез инсталиране на "тройник"

Трябва да позиционирате тройника, така че маркучът да може лесно да се свърже с него и миене не го притесняваше. Съветваме ви да купите тройници с хидрозащитна брава, които могат да изключат водата, ако нещо се случи. Категорично не се препоръчва да се прави такава връзка в началото и в края на тръбата; най-добре е да поставите тройник в друга секция.

Забележка! За да се извърши тази манипулация, е необходимо да се дехидратира напълно щрангът. В някои случаи, за да извършите тази стъпка, трябва да се свържете с вашия жилищен офис. Ако не сте уверени в способностите си, най-доброто решение би било да се обадите на специалист, който ще направи всичко бързо и ефективно. Можете да го намерите в Интернет или да се свържете със същото жилищно бюро.

След приключване на всички процедури, не забравяйте да завиете дренажния маркуч към пералното устройство.

Сифон с изтичане на вода

изтичане на водаСифон с изход за пералня може лесно да източи цялата вода от него. Инсталира се директно върху тръбата. Сифонът, вграден в тръбата, се използва не само за да се отървете от използваната вода, но и за предотвратяване на навлизането на неприятна миризма в апартамента през нея. Не забравяйте да разгледате номера в техническата документация на домакинските уреди, указващ максималната височина на инсталацията за източване. Ако не сте успели да намерите тази информация, тя е равна на стандартната стойност и не трябва да надвишава 60 см от нивото на пода.

Ако пералнята е инсталирана в близост до мивката, можете да използвате сифон за мивка. В допълнение, пакетът включва маркуч за източване на вода в мивката, банята или тоалетната, просто трябва да прикрепите куката към ъгъла.

продукция

В тази статия разгледахме възможностите за правилно свързване сифон за пералня, и обсъдиха всички основни тънкости и точки на правилна инсталация и работа на устройството.

Вижте също:

3607 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите