У дома Ремонти Малки домакински уреди Защо пералнята не загрява водата?

Защо пералнята не загрява водата?

Защо водното отопление изведнъж спря да работи по време на измиване? Това е един от най-често срещаните проблеми със съвременните перални машини. Сервизните работници, отговорни за ремонта на домакински уреди, могат лесно да определят причините за повредата и да могат да ги отстранят. Обикновените хора изпадат в ступор, когато пералнята не загрява водата. Тази повреда е много сериозна, защото измиването в студена вода не е ефективно. В тази статия ще разкажем

Проверка на отоплението на водата

Ако пералнята не загрява водата, тогава устройството може да покаже грешка по време на работа и след това незабавно да прекъсне измиването. При по-старите модели такава функция липсва. За да разберете дали отоплението с вода работи, се препоръчва да започнете цикъла на горещо измиване. След половин час, ако капакът е топъл, водата се загрява нормално, но когато чашата остане студена, това означава, че водата не се нагрява, следователно, машината е счупена. За пералня с хоризонтално натоварване проверката на нагряването на водата по този начин ще бъде проблематична.

За да отстраните проблема, установете първопричината. Струва си да се подчертае тук:

  • запушване на датчика за ниво на водата (превключвател за налягане);
  • проблеми с окабеляването на тръбната верига на електрическия нагревател;
  • образуване на мащаб на нагревателя;
  • Нагревателният елемент изгоря;
  • неизправен термостат;
  • разбивка на модула за управление.

Ако разгледате по-подробно всяка от причините, можете да разберете какво да направите, за да поправите сами тази или онази вреда.

Вижте също - Пералнята не върти барабана: възможна причина за неизправността

Как до напускане на топлина и вода-в-а-перална машина

Запушен датчик за ниво на водата

Абсолютно всички съвременни перални машини имат специален сензор, който е отговорен за нивото на водата в машината, затварянето на веригата и началото на работата. Попадането на различни отпадъци може да накара сензора да спре изтичането на вода. Във всеки случай, ако сте изправени пред подобен проблем, просто трябва да почистите сензорната тръба. Ако пералнята все още не загрява вода, тогава можете сменете сензора на ново.

Запушен датчик за ниво на водата

Отворена верига TENA

Друга причина, поради която пералната машина не загрява водата, е скъсване на проводниците, които отиват към нагревателния елемент. Ако при разглобяване на машината е счупен поне един проводник, тръбният електрически нагревател (TEN) няма да изпълнява функциите си. В повечето случаи окабеляването на електрическата верига на елемента се намира вътре в пералнята, до кутията. Въртенето и сушенето включва вибрации на пералнята, което може да доведе до шлайфане и скъсване на тел. В този случай се препоръчва да ги спойкате. Ако нагревателният елемент все още не работи, е необходимо да се смени цялата повредена жица.

Не трябва да се изключва повреда на нагревателния елемент. За проверка на нагревателя се препоръчва да го звъните с мултицет. Ако причината за повредата се крие в нагревателя, тогава се препоръчва сменете нагревателния елемент на пералнята, За целта махнете капака на корпуса на машината, разхлабете монтажа на нагревателя и го заменете с нова работна част. Струва си да се помни, че неправилното отстраняване или инсталирането на нагревателния елемент може да повреди резервоара на пералната машина.

Когато купувате нов нагревателен елемент, трябва да обърнете внимание на неговата форма. Неправилен елемент може да не падна на мястото на старата резервна част или да причини повреда. Нов тръбен електрически нагревател трябва да бъде избран специално за конкретния модел на пералнята.

Отворена верига TENA

Образуване на мащаб върху нагревателния елемент

Ако след това звънна и провери нагревателния елемент, оказва се, че работи, трябва да се уверите, че няма измет, който пречи на нагряването на водата. Ако се намери такъв проблем, той трябва да бъде отстранен чрез варене на нагревателния елемент с лимонена киселина до пълното разтваряне на скалата. За профилактика се препоръчва използването на специални химикали или прахове, например Calgonum за перални машини, Също така се препоръчва периодично да се пуска вряща вода с лимонена киселина през пералня. В допълнение, инсталирането на воден филтър ще помогне да се отървете от мащаба.

Образуване на мащаби

Повреда на сензора за водно отопление

Термостатът, отговорен за отоплението, дава сигнал за включване или изключване на отоплението. Ако този сензор е дефектен, водата може да не се нагрява или, напротив, може да се нагрее до максималната температура. Във всеки случай, в случай на неизправност, се препоръчва щателна проверка. Ако е необходимо, сензорът трябва да бъде сменен.

Повреда на сензора за водно отопление

Неизправности на контролния възел

Всяка модерна пералня има контролен модул. Аварийните повреди със сигурност ще се отразят на работата на цялата пералня. Разкъсването и окисляването на контактите, както и навлизането на влага или конденз в модула ще доведе до неговото разпадане. Ремонт на блок за управление - трудоемък и много скъп бизнес, затова специалистите в сервизните центрове препоръчват да се извърши пълна подмяна. Има опция за замяна на старата дъска за модерна, надеждна и трайна.

Вижте също:

13003 0

Съветваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини до отзивите на клиентите