У дома Правила за работа Големи домакински уреди Пуловерът се изпъва след измиване - какво да правя?

Пуловерът се изпъва след измиване - какво да правя?

В тази статия ще научите какво да правите, ако пуловер се разтегне след измиване. Е, много неприятно събитие! Особено, ако нещото е ново и не евтино. Има възможности за спасение, така че не бързайте да го изхвърляте.

Защо нещата се разтягат и как да се предотвратят

Какво да правя, ако пуловерът ми се разтегне след измиване?

Всичко е за състава и грешната температура на измиването. Ако миете вълнен пуловер в гореща вода, той или ще седне, или ще се разтегне прекомерно. Невъзможно е да се отгатне какво точно ще му се случи, тъй като чистата вълна вече е рядкост. И има всякакви добавки и крайният резултат зависи от тях.

Също така неправилната сушене може да бъде причината. Ако окачите мокро и тежко нещо на въже или закачалка, то така или иначе ще се разтегне.

Гладене при високи температури. Същото, от същата опера като прането в гореща вода. Нарушаване на структурата на нишката и всичко, нещото се разваля.

Така че можем да различим такива причини за деформация:

  • Горещо измиване
  • Пране без чанта за пране
  • Неправилно изсушаване
  • Гладене с гореща ютия

Но в допълнение към това, не забравяйте, че всеки пуловер е опънат от дълъг чорап. Освен това, ако човек има начин да опъне ръкавите или ръбовете.

Но да се върнем към нашите овни, тоест практически препоръки. Пуловерът беше изпънат след измиване. Какво мога да направя?

Вижте също - Какво означават иконите за пране и как да ги декодирате

Как да спасим вече опънато нещо

как да спасим пуловер

И тук, както се казва, те избиват клин с клин! Няма друг начин, освен да го измиете отново. Но, вече по всички правила.

Не забравяйте да го поставите в машината в торбата за пране, това помага да се запази оригиналната му форма.

Ако имате разтегнато вълнено нещо и преди това сте го измили в гореща вода, след това го реанимирайте при температура 35-40С. Ако обаче от време на време се опъне вълнен пуловер, тогава повишената температура на измиване, около 60 ° C, просто ще помогне.

Вземете специален прах за пране. Същото важи и за режима на измиване: без интензивно въртене, само деликатен метод.

Основното тогава е да го изсушите правилно. 80% от успеха зависи от това.

Как да изсушим трикотажни продукти

как да изсушим причинените неща

Те трябва да се сушат изключително хоризонтално, това ще ги освободи от разтягане. Без закачалки или въжета!

Трябва да подредите мека постелка, одеяло например на маса или под и чист чаршаф върху нея. И на това поставете мокър пуловер, не забравяйте да го подравните.

Между другото, можете също да опънете свитите пуловери. Разстелете и опънете на местата, където е необходимо.

В мрежата има още една, много странна препоръка: кажете, измийте нещото и го поставете мокро върху себе си.Е, какво да кажа? Търсите ли пневмония? Предприемам действие! Вярно е, че и тук не трябва да се надяваме на прекрасен резултат. В края на краищата пуловерът е абсолютно лилав, върху какво да го опънете: върху дървени закачалки или живи. Все още го дърпа надолу; никой не отменя закона на Нютон ...

Как да запазите синтетично нещо

За съжаление, всички горепосочени препоръки са подходящи за пуловери, изработени от естествена прежда. Ако акрилен пуловер е опънат, тогава той вече не подлежи на това.

Тук ще спести само един лек, много популярен преди 20 години: да разтвори и плете нов пуловер от конец. Няма други опции.

Но, можете да подарите пуловер на някой, който е с няколко размера по-голям от вас! Плюс това, кармата също е добро нещо.

Основното нещо - не се притеснявайте. Можете да опитате всеки метод, но не фактът, че ще помогне. Но сега знаете всички опции какво да направите, ако пуловерът е изпънат след измиване и как да предотвратите това. И който е предупреден, е въоръжен!

Вижте също:

4911 0

Препоръчваме ви да прочетете:

ТОП 12 най-добри перални машини според отзивите на клиентите